[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Algele sunt ok atat timp cat nu acopera totul.
La cum le descrii, eu as continua mentenanta si as adauga niste melci turbo mexicani.
Felicitari, a iesit tare fain.
Genul de proiect la care iti pierzi prietenii daca nu iese ok.
Cutia de overflow externa e foarte discreta.

Singura chestie care-mi pare negativa este spatiul redus de acces la sump.
Banuiesc ca ai exact spatiul pentru scos cupa skimmerului.
Pare un Wrasse.

Dar daca vrei un id precis, as merge pe tailspot goby, mascul.
Voi ati inventat un acvariu all in one, dar cu un mecanism mai complicat si potential de podea uda.

Un perete despartitor in acvariu, cu o zona de admisie cu pieptene si o pompa de retur. Cativa pereti ca sa faci compartimentele si sa fortezi apa sa treaca prin medii in fiecare compartiment si aia e. Eventual lasi si loc pe deasupra pentru bypass in cazul in care se colmateaza mediile.

Mediile se pun in aceeasi ordine ca in canistra:
- ceramica cu rol mecanic
- perlon
- medii chimice
- medii biologice

End of story.
Ii pui la cala si ai terminat balciul.
Sunt unele secrete, cum ar fi ca butterfly fishes trebuie pusi in pungi culcate, ca sa nu-si distruga ciocul. Apoi, daca ai posibilitatea, merita sa pui oxigen in pungi in loc de aer. Si pungile duble iti cresc sansele sa ajungi cu pestii vii la destinatie. Apoi heatpacks iarna, gheata vara pe langa pungi. Daca ai posibilitatea sa pui pungile in cutii de polistiren, pastrezi mai bine temperatura apei in intervalul dorit.
Am de amandoua. Tunze stau impachetate in pod.
Vortech sunt montate pe acvarii.

Parerea mea e ca o pompa Vortech iti da un flow mai bogat, mai aleator, care nu-ti bate coralii moi de piatra, nici nu jupoaie lps-ul de pe schelet. Ai un debit mare, dar larg. De unde e si normal ca viteza jetului sa fie mai mica.

Apoi, pui un MP10 in acvaroiul ala imens si te astepti sa vanture apa eficient. Eu am un MP10 la 80% in acvariu de 54L.
Trebuia sa puna un MP40 sau MP60, ar fi aratat cu totul altfel comparatia.

Apoi, problema transferului de caldura. Si a firelor in apa.
...

Azi am mai facut un schimb de apa de 25%.
Am indepartat coralii, am dozat MicrobeLift Special Blend si am adaugat restul de bile ceramice CerMedia.
De asemenea, am dozat Cupramine (16 picaturi ~ 1 ml la 40L). Am dozat 24 picaturi cu gandul ca maine mai fac un schimb de 25% apa. La 48 de ore trebuie sa repet dozarea, apoi trebuie sa verific concentratia de cupru in apa.

Legat de pesti, sunt activi, s-au lasat de lupte si mananca pallets, dar numai cat sunt suspendate in masa apei (ma gandesc sa mai adaug o pompa de valuri).
Ai renuntat la ideea de carantina?
Anemone? Zoa? Palythoa?
Continui tot cu sapte Royal Gramma. Mancaciosi, sub tratament cu Parazoryne pentru intarirea imunitatii.
Azi am facut un al doilea schimb de apa (10L - 25%).

Pui un bazin intermediar intre put si acvariu.
Acolo precipiti calciul cu o reactie chimica sau un agent floculant (desi aud ca sulfatul de aluminiu ar cam dauna pestilor).
https://www.gewater.com/handbook/ext_treatment/ch_7_precipitation.jsp

Sau simplifici si pui o instalatie de revers osmoza cu pompa booster si cartus de remineralizare.
Otet?
CreatoR wrote:Pare rau sa aud ca ai probleme.

E misto ca ai acces la o gama larga de medicamente. Noi avem aici numai de la Waterlife si ceva de la Tropical marine. Oricum bafta si sper sa isi revina.

Pai nu le-as numi probleme, planul era carantina, iar daca apar semne de boala, si tratament.

Deci totul decurge conform planului.

Am sapte royal gramma activi, mancaciosi, vii.
Tin ochii pe ei.
Anemona aia sigur moare fara lumina in zece zile, poti pune linistit steaua carnivora.
Sarcophytonul are niste terpene toxice, deci e o sansa sa fie lasat in pace. Sau sa ti-l manance si sa elibereze terpenele in acvariu.
Fain inceput.
Inca incerc sa-mi dau seama ce efecte are Nopox in perioada de ciclare.
Vei avea o perioada cu alge si mizerie in acvariu indiferent de ce vei face, ca atare evita sa adaugi corali.
Am scos carbunele activ si am adaugat NTLabs Antibacterial in doza recomandata de 20 mls la 40L (doza pentru fish only fara nevertebrate).
Sa speram ca gorgonienii vor supravietui.
Skimmerul pare sa nu reactioneze la medicatie.
De maine incep tratamentul cu Parazoryne, supliment herbal care se presupune ca intareste sistemul imin al pestelui. E similar Herbtana, ca atare, va afecta skimmarea, motiv pentru care va trebui sa dau pompa de aer la minim.

Mie imi pare fain acvariul si capacul si lumina.

Nu-mi plac:
- filtrarea subtire
- substratul
- background-ul
- plantele de plastic
- restul decorurilor.

Daca ai pus deja pestii, nici asta nu-mi place.
Poza cu cinci royal gramma.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: