| Message |
|
|
Poate ar fi bine sa va mai uitati si la locatie, daca aveti de gind sa faceti vreo tranzactie 
|
 |
|
|
alexnbv wrote: niste sugestii pentru acvariul meu, referitor la decor.
Poti pune niste mopani - se gasesc la magazinele de acvaristica sau mangrove pe care sa le imbraci cu muschi de Java, sau sa legi niste Anubias de ele cu un fir de nailon, pietre de riu, bilute de Cladophora etc - depinde de imaginatia si gustul tau. Daca stii cum sa preagatesti o buturuga - si asta o poti face folosind butonul SEARCH, bazinul va capa un plus de originalitate.
Si abtine-te sa pui ruine sau temple antice, amfore , corabii, scoici, bilute colorate sau alte elemente care nu au nici o legatura cu un colt de natura.
|
 |
|
|
h82w888 wrote:Am si eu 25 de pui de molly, de aproape doua luni. Toti sunt negrii, mai putin doi care sunt gri cu niste punctulete negre  Se inegresc si ei pana la urma? Ii stiu de cand s'au nascut ca 2 dintre ei erau mai deschisi la culoare. Ce ziceti?
Daca arata asa, asa vor ramine. Nu e nimic in neregula cu ei. Sunt un fel de hibrizi.
|
 |
|
|
|
Se poate inchide topicul?
|
 |
|
|
floricica85 wrote:bag seama ca voi vreti sa ma dea soacra'mea afara din casa!
Nu te supara pe mine te rog frumos - eu nu ma pricep la Cichlidae- dar asta e cea mai penibila scuza posibila. Si eu imi doresc un elefant, dar sunt constienta ca nu pot umbla cu el prin oras, ca nu as avea ce sa-i dau sa manince etc. Nu as face decit sa-l chinui pentru placerea mea personala. E ca intr-un jurnal la TV in care arata un leu caruia i-au scos toti dintii si i-au smuls ghearele. Asta numai leu nu mai e, si e si mai dureros sa vezi ca exista pe lumea asta atita cruzime.
Inca odata fara suparare, dar povestea ta asta mi-a adus in minte. 
|
 |
|
|
dimonty wrote::nunu: Saracii pestiuci! Ce idioti! Oricum sunt frumosi si asa, de ce naiba tre sa-i chinuie? 
Doar nu credeai ca gasesti asa ceva in natura... 
|
 |
|
|
Tu numai nefacute faci! Unde sau cine te-a invatat sa pui mincarea direct in filtru? Una e sa fie aspirata de filtru si alta e sa o bagi direct in el.
Cind ti-am tot ti-am vorbit de :pesti de cird", ti-am explicat aproape de fiecare data ca asta inseamna de la 6 exemplare in sus. Sunt anumite lucruri pe care ori le faci cum trebuie de la bun inceput, ori nu le mai faci. Nu merge cu "presupun", 'sper", "daca, "parca"etc. Si apoi te mai apuci sa ai si sfaturi. Si inca unele proaste. Ciclarea dureaza cca 3 saptamini sau chiar o luna daca nu ai produse Prodibio care sa o accelereze. Si chiar si asa nu trebuie sa te grabesti si sa bagi cam citi pesti crezi tu ca ar incapea.
Decit sa fi facut toate astea, mai bine te culcai. 
|
 |
|
|
Betta.X wrote:Corydoras nu ii voi cumpara sa manance frunzele pentru ca nu le vor manca,ii voi cumpara ca sa-mi ciclez acvariul in continuare 
Asa da!  Si nu uita ca sunt pesti de cird!
|
 |
|
|
Betta.X wrote:Sa le las sa se depuna pe fund?  am gasit pe site[aici]ca poate fi din cauza ca am deranjat substratul.Sper ca pana maine sa se depunda pe fund,voi cumpara 2 corydoras de la petshop [tocmai a primit si melci si pesti ,tot felul]
Daca ii cumperi doar ca sa-ti manince frunzele, ii cumperi degeaba. Acvariul trebuie aspirat cu grija. Iar data viitoare cind mai vezi o noua alga,ia masuri din timp si nu astepta sa-ti distruga intreaga planta. Ca nu cred ca alga asta a aparut asa, din senin, si tu nu ai observat-o.
|
 |
|
|
Betta.X wrote:Ok,am sa incerc chiar acum sa le scot, la naiba cu ele egeria  .Mersi Dolly 
Mai multa grija la limbaj, te rog fumos!
|
 |
|
|
Betta.X wrote:Nu pot nici cum sa le scot ... sunt prea multe!!
Daca te inarmezi cu rabdare, ai sa poti. Daca nu..vei tot cicla acvariul acela pina te vei plictisi de tot.. 
|
 |
|
|
Betta.X wrote:Va rog ajutor!  o tufa de egeria densa .. tocmai s-a umplut de alge maro si toate frunzulitele de pe ea s-au desprins..E plin acvariul de ele  .Cum pot sa scap de ele fara sa afectez ciclarea?
Album alge
Acest tip de alge se numesc diatomi si indica de obicei lipsa luminii sufciente. Schimba urgent neonul/neoanele. Altfel toate plantele vor fi afectate. Si scoate frunzele moarte din bazin!
|
 |
|
|
alber wrote:
Dolly wrote:ba ca un fir e mai scurt, altul mai lung
Ba sa stii ca asta chiar nu ma deranjeaza.
Stai sa vezi Faraonu' ce percuteaza cand o vedea distanta dintre noduri :p
Sa stii ca si la mine e cam la fel...ba si cam ciufulita pe deasupra  Si nu exista macar un pui de peste in tot acvariul, acesta fiind la ciclat. 
|
 |
|
|
alber wrote:Au sosit pozele cu Rotala macandra. Nu am reusit decat sa le fac cu un telefon, aparatul foto il am in alta parte. Cred ca sunt ok si asa.
Mai intai revin cu ceva amanunte legate de acvar, pentru a nu sili sfatuitoru' sa caute adanc in threat.
Lumina 4*18 W - 2*Osram Fluora, 1 Flora glo, 1 phillips 830
Substrat JBL Aqua basis
Fertilizare: - Ferropol saptamanal
- Ferropol 24
- PPS PRO - asta il introduc de 8 zile.
Aditie de CO2 din butelie, fara Ph controller, 2-3 bule/sec-reactor JBL+extensie. Nu sunt multumit nici de faptul ca plantele nu dau oxigen asa cum vad la alti colegi
Si acum, pozele
Ramurile de jos, din prim plan, sunt varfuri taiate si replantate. Cam asa as vrea sa arate toata planta. 
Eu deja vad numai rosu in fata ochilor  Ce ai cu "amarita" asta de planta, numai tu stii. E superba si se vede ca o ingrijesti mai ceva ca pe un :baby: Ca intreg bazinul, de altfel.  Citi nu si-ar dori un acvariu ca al tau...dar tie nu-ti convine ba ca "faptul ca plantele nu dau oxigen asa cum vad la alti colegi", ba ca tufa nu creste peste noapte, ba ca un fir e mai scurt, altul mai lung etc si uite asa gasesti numai cusururi.
Ia incearca un pic de rabdare si ai sa vezi ca vei gasi tufe de Rotala macandra si sub perna, :jajaja: ca in "punguta cu 2 bani.
Vezi ce scrii si despre L. Aromatica... 
|
 |
|
|
tarabostes wrote:aha..sa inteleg ca sunt tot un fel de sanitari
Sunt un semn ca acvariul tau e unul sanatos. 
|
 |
|
|
adriancalotescu wrote:Azi am fost in Hornbach si am luat un tub Aquarele (acum am un 830 si Aquarel-ul de 18w) si bilute de la JBl.
Aaaa si a luat si sotia 2 rasbora si un ancistrus dolcihopte
N-a vrut neam sa priceapa 
Poate era un ancistrus dolichopterus 
|
 |
|
|
|
Se poate inchide topicul?
|
 |
|
|
ketamina wrote::o m-ai dat peste cap dooly :-)
prefer cumva sa pot comanda catre iasi, nu prea am timp sa vin in bucuresti sa caut.
Vezi magazinul on-line www.reef.ro.  Si normal ca era o gluma. Dar nu pot sa cred ca in tot Iasul - cit e el de mare- nu gasesti.
|
 |
|
|
allyn wrote:Daca vrei sa inmultesti si xifo aia cu ochi rosi de care zici u iati vreo 4-5 femele la un mascul ,daca u ai una singura imi imaginez cat de stresata este femela de mascul.....de exemplu eu am 6 femele la un mascul le trebuie un acvariu mare,bine oxigenat si filtrat cu plante multe si sa ai o temperatura de 20-25 de grade si sigur o sa ai puiuti  bafta
Ai probleme cu tastatura sau s-au schimbat normele limbii romane?  Scuze, dar eu nu am inteles nimic din mesajul acesta. 
|
 |
|
|
ketamina wrote:Salut ! ma puteti ajuta in gasirea urmatoarelor tuburi:
T5 HO 54w silvania gro lux sau
T5 Ho 54w Osram luminux 865 ?
preferabil in Romania.
am cautat pe search, dar nu am gasit mai nimic, Daca este cineva care stie un furnizor sau , o persoana care a cumparat unul din aceste neoane va rog sa-mi spuneti si mie/
Bine ca vrei din Romania. Ca daca era din alte parti ale lumii, ar fi fost o mica problema.
Vezi Pantelimon - Piata Delfinului - Cercul Magic . Da' asta daca imi spui si mie unde gasesc neoni rosii. 
|
 |
|
|