[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Sa dea Dumnezeu sa traiesti inca vreo 3000 de ani in Piramida ta...macar acolo ai parte de liniste...iar pina va fi descoperita. ,mai e ale lunga.

La multi ani si inca vreo 20-30 de acvarii! :sic:
Ai grija mare ca masulii de xipho nu se agreaza intre ei.
dimonty wrote:Salut! Sunt nou pe aici precum si in lumea acvaristilor si am si eu o intrebare. Am acvariu de 35 l de vreo saptamana. Si la suprafata apei se formeaza o spuma din cauza bulelor produse de filtru.E normal? E ceva rau?

De ce te bagi peste topicul altcuiva? Ca s-a facut postul asta varza...Prima data postezi la "Coltul incepatorului" si apoi te prezinti la "Detalii despre noi". Raspusurile le vei primi odata ce ai postat corect!
adriancalotescu wrote:donfloriche a scris:

Pe de alta parte as mai dori cateva plante care nu necesita substrat...aceeasi intrebare,exista?

Anubias(o planta nepretentioasa).

Anubiasul se printre cu un fir de nailon de o buturuga sau de o piatra mai mare.
donfloriche wrote:Mentionez inca o data ,poate nu am fost bine inteles! NU AM INCA NICI UN PESTE IN ACVARIU!!!!!!!! Fac ciclarea la acvariu,fara pesti!!A trecut o saptamana si mai astept cel putin una!
Discutiile ce se purtau erau in ideea in care la un momendat va trebui sa introduc pesti in acvariu,nu? Sau voi cicla acvariul vreo 10 ani,sa privesc relaxat...La apa cristalina!
Multumesc inca o data celor ce ma ajuta cu raspunsuri pertinente!

Sa stii ca nu e nevoie sa fi asa caustic. Nu iti vrea nimeni raul, nici tie si nici pestilor! Si nici nu ai nimic de cistigat daca te porti asa.

Uite un articol foarte util Ghidul incepatorului. Iti va raspunde multor intrebari pe care ti le pui.
Betta.X wrote:Tetra negru find Gymnocorymbus ternetzi

De-a lungul topicului, ai numarat asa, macar din curiozitate, de cite ori ai pomenit "Gymnocorymbus ternetzi" sau tetra negru? Chiar crezi ca toti ne-am nascut ieri?

Cicleaza acvariul acela cu rabdare, cumpara ce pesti iti plac, planteaza bazinul cu ce plante gasesti si gata, ca ne o sa ne alegem cu o obsesie in masa. Cind acvariul e gata, pune o poza si cu asta basta. Eu am incercat sa te ajut cit am putut si m-a dus capul, dar deja se lasa cu migrena. Asa ca, fie-ti mila! Stiu cum e sa fii incepator si de asta ma feresc cit pot sa fac misto de altii, dar totul are o limita.
Incearca aceasta metoda. Poate te ajuta cumva.

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5444
minnardy wrote:Probabil prin tetra negru intelege Gymnocorymbus ternetzi, asa cum sunt si denumiti de fapt...tetra negru. Este un peste pasnic dar care trebuie tinut in grup de minim 3 exemplare. Ma intreb insa cum se vor comporta sumatranii vizavi de aripioarele mai lungi ale lui tetra negru avand in vedere curiozitatea lor. Dar, sunt sigur ca sunt acvarii cu aceasta combinatie.
Daca vrei musai sumatrani (Barbus sumatranus / Puntius tetrazona) poate ar fi mai bine sa asociezi mai multe specii de Puntius intre ele.

In 63l apa? Si cam citi ar merge? Parerea mea este ca se complica degeaba si mai chinuie si pestii. Dar, alegerea ii apartine, fireste. Nu este acvariul meu, ci al lui. Ba vrea neoni, ba tetra negru, ba sumatrani. Miine poimiine o sa vrea discusi si atunci sa te tii.
Betta.X wrote:Am si eu o intrebare ... tetra negru + sumatran ar putea fi vecini in acvariul meu [5 tetra,5 sumatrani] ?.As baga neoni in loc de sumatrani ... dar mi se par prea micuti,iar sumatrani mi se par mai frumosi .. Nu va luati de mine va rog ,inca ma mai pot razgandi ce pesti o sa bag

Tu ce intelegi de fapt prin tetra? Dar prin sumatrani? Ca Puntius tetrazona si Barbus sumatranus sunt sinonime. Si ti-am mai spus si iti repet - au nevoie de spatiu de miscare. Bazinul trebuie sa aiba cel putin 80l.

Daca despre ei este vorba, nu ai spatiu suficient.
donfloriche wrote:pai asta era ideea, ca nu stiam ce sa aleg...
Acum amsa caut ceva indicat de voi, singura problema e ca nu stiu daca-mi permit sa iau genul "care stau in grup",tinand cont ca acvariul meu are 65l?!?! Plus ca nu vreau sa populez acvariul numai cu sanitari!

Da' cine te pune sa faci ciclarea doar cu sanitari? O poti face la fel de bine si cu 2-3 guppy. Ceva imi spune mie ca nici macar nu ai auzit de Ghidul incepatorului. Sau daca l-ai citit, atunci ai facut-o di 3 in 14...
Bridget wrote:am scapat de guppy, si ma gandeam sa mai scot si din xipho, ca parca-s prea multi. ii mai las vreo 2-3 zile si-apoi ii raresc.
dar acum am inca o dilema: cat sa le dau de mancare? ptr ca tot timpul cand ma vad pe langa, cer de parca ar fi nemancai de o saptamana!
pana acum le dadeam de 2-3 ori dimineata si de 2-3 ori seara.

Odata pe zi le ajunge. Nu de alta, dar parca mi-e si groaza sa te intreb cam la cit timp faci curatenie in bazin, mai ales ca zici ca imfuleca ca nemincatii. Si vezi ca excesul de hrana tot lor le dauneaza. Nu le faci nici un bine daca ii indopi ca pe curcani.
Mollybalon nu ti-a spus ca nu poti sanitari. Se referea la cei care ajunsi la maturite iti vor "reamenaja" acvariul dupa bunul lor plac si adio plante covor. Ea se referea la corydoras (cory) care se simt mai bine in bancuri si sunt mai cumintei.
adriancalotescu wrote:

Pe de alta parte as mai dori cateva plante care nu necesita substrat...aceeasi intrebare,exista?

Mai exista si Proserpinaca palustris ''Cuba''- asta pe linga cele mentionate deja

Aici
eugen.popp wrote:

Te rog deasemenea sa ignori posturile mele, multumesc.

Pai de prezentat, m-am prezentat si eu, dar asta era pe forumul vechi.
Si ca sa clarificam lucrurile, acuma "vorbesti" cu Dolly. Am trei acvarii, nici prea mici, dar nici foarte mari - unul cu vivipari, altul dedicat pestilor Black molly si unul de 80l cu neoni rosii si normali si plantat din abundenta. Cam asta e pe scurt. Episodul cu Haruko a fost ceva trecator si acum am revenit la numele meu initial.

Iar astea fiind zise, eu sunt de parere ca putem colabora in continuare, Asta daca mai vrei, normal.
Betta.X wrote:Dolly,azi am bagat neonul ala mic in acvariu..o duce bine deocamdata...imi era prea mila pentru el .. era singur intr-un acvariu cu vreo 2 gurami de 10cm si cativa carasi.Apropo,oare are ceva boala ? Are spatele deformat...dar pentru asta tot inoata linistit.Pot sa fac ciclare cu neonul si cu cei 2 guppy?

Pai nu l-ai tinut in carantina? Daca are intr-adevar o boala, nu te vad bine. O vei lua cu ciclarea de la inceput..
Betta.X wrote:Problema e ca nu am la cine sa ii dau cadou

Atunci ii duci inapoi la magazin. Poate ca ar fi bine sa-i spui vinzatorulului sau vinzatoare ce ai de gind sa faci cu ei, sa nu faca mutre cind te-o vedea ca ii returnezi marfa. Poate si ceva "maruntis" te-ar ajuta.
Betta.X wrote:Dar dupa ce ciclez acvariul ce fac cu guppy ? Eu as vrea sa tin neoni si tetra negru.As putea tine si cei 2 guppy?
Cadorisesti pe cineva. Oricum nu se impaca cu neonii. Neonii au nevoie de un pH d 6-6,5, pe cind guppy de un pH de 7 -7,5.
gengiskhan wrote:De cateva zile am observat aparitia acestei... plante in acvariu.

Imi puteti spune si mie cu ce am de-a face? O stiu, am mai avut-o, stiu ca creste foarte foarte repede (acu 2 zile era numai una), dar nu stiu cum se numeste.

Planta in cauza:
image

(evident, e vorba despre cele de suprafata, cu frunze mici)

Sau lintita, mai pe romaneste. Vezi ca de la o frunzulita, miine mai apar inca 20 Si in loc de pesti, parca te vad cu un cird de rate. Asa ca aduna cit poti si inca repede, ca se va extinde pe toata suprafata acvariului, umbrind celelalte plante.
Betta.X wrote:Guppy gasesc la petshop ... 2 ajung ?

Ajung. Dar vezi sa fie masculi, ca odata formata o pereche, nu mai scapi de pui.
eugen.popp wrote:Nici nu ma indoiam ca treaba nu ar merge inainte. cu sau fara Haruko

Dar totusi, daca aplecat de tot ar trebui sa zica un ramas bun ceva, daca e una si aceeasi persoana care dezovlta o fantezie comportamentala

Daca nu cunosti anumite amanunte, cine iti permite sa te pronunti la modul in care ai facut-o? Eu, in locul tau, m-as preocupa mai mult de acvariu, de pesti si plante.

Haruko a fost, dar nu mai e. Restul e istorie si nu nu te priveste, iarta-ma ca ti-o spun deschis. Cit despre o persoana prietena la catarama cu bautura sau mai stiu eu ce alte prostii de acest gen, afla ca te inseli amarnic.

Haruko a fost, dar nu mai e. Si nu sufera de dubla personalitate, asa cum ai lasat tu sa se inteleaga. Ca nu si-a luat ramas bun? De la cine?

Te rog nu mai desgropa lucruri abia uitate, bine?

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: