| Message |
|
|
dimonty wrote:Am un platy portocaliu cu coada neagra, mic, si de vreo 3 zile isi tine coada si aripioara de sus stranse, si sta mai mult pe fundul apei nefacand nimic. Ce ar putea avea? Si ce sa-i fac?
http://www.jbl.de/factmanager/index.php?lang=en
|
 |
|
|
|
Se poate inchide topicul?
|
 |
|
|
eugen.popp wrote:ideea era ca acvariul sa arate cat mai natural, cred ca esti primul cu un craniu, acum desi cred ca toti sunt impotriva iar cred ca multi sunt curiosi cum ar arata in final ... (asa ca daca o faci pune o poza)
La fel, fiertul indelung in apa cu sare ar trebui sa elimine agentii patogeni din craniul tau. Eventual fierbel intr-o oala sub presiune (la temperatura inalta)
In loc sa-l indrumati catre elemente care fac parte din natura, voi ii bagati in cap tot felul de aiureli cu capete de morti, animale impaiate etc. Lucrati careva la Antipa si va face cu ochiul un schelet de mamut? Si ii mai dati si sfaturi despre eliminarea agentilor patogeni prin fierbere intr-o oala sub presiune. Bine ca nu l-ati trimis direct intr-un cimitir, ca de acolo ar avea de unde alege.
Topic inchis.
|
 |
|
|
krakken wrote:niste detalii in ceea ce priveste craniul ar fi binevenite, dolly; de ce nu as putea sa-l tin in acvariu?
In ceea ce ma priveste, poti sa tii si un schelet. Eu nu am nimic impotriva.  Numai ca date despre asa ceva nu am de unde sa-ti dau.
|
 |
|
|
Vallisneria? Vallisneria.
|
 |
|
|
Dupa ce ca ai un acvariu asa de mic, mai vrei si "obiecte decorative". Da si tu un SEARCH si vezi cam ce gasesti. Dar oase, iti garantez ca nu. 
|
 |
|
|
Betta.X wrote:ceva planta care arata ca iarba
[url=http://www.aquahobby.com/garden/e_Eleocharis_parvula.php]
Eleocharis parvula[/url], Echinodorus Tenelus?
De ce nu intrebi si tu ce planta e si care sunt cerintele ei? Noi de unde putem sa ghicim ce e?
|
 |
|
|
akeela11 wrote:Salut, am cumparat 2"sanitari" mici , albi si cu ochi rosii. ma poate ajuta cineva sa-mi spuna ce specie sint? De la magazin raspunsul a fost simplu, "sint sanitari de talie mica". I-am cumparat deoarece am renuntat la doi ancistrusi uriasi(15 cm ) care nu asteptau decit masa de seara, in rest somn toata ziua.
Corydoras albino.  Dar vezi ca se simt mai bine in cird - adica de la 6 in sus. Si nu-i amesteca cu alt gen de cory.
|
 |
|
|
h82w888 wrote:
Dolly wrote:
Nu e normal sa se frece de nimic.  Ia vezi sa nu fie gris. Spatiul e mult prea mic pentru 3 scalari, indiferent de marimea lor. Cit despre xipho - nu xifori-  , molly si fossilis  nici sa nu te gindesti! Nu stiu de unde ai dedus tu ca ar fi compatibili. 
Mult prea mic spatiul de 200 de litri pentru 3 scalari? Nici urma de gris, cat despre compatibilitate, aceasta exista, ii am de mai bine de 3 luni asa si nu am avut probleme. Tu probabil vorbesti din experiente proprii, insa nu la toti se intampla acelasi lucru. Au crescut impreuna si de aceea poate nu sunt incidente. 
Atunci sa-ti traiasca!Si grabeste-te cu acvariul cel mare! 
|
 |
|
|
h82w888 wrote:Si ca sa nu mai deschid alt topic, apropo de compatibilitati, pe langa acesti 3 scalari, ce as mai putea lua (mai colorat si mai vioi) mai am 2 xifori, 2 fosilis si 2 molly? (acvariu de 200 de litri)
Nu e normal sa se frece de nimic.  Ia vezi sa nu fie gris. Spatiul e mult prea mic pentru 3 scalari, indiferent de marimea lor. Cit despre xipho - nu xifori-  , molly si fossilis  nici sa nu te gindesti! Nu stiu de unde ai dedus tu ca ar fi compatibili. 
|
 |
|
|
andu_ban wrote:aveti dreptate sunt un idiot am sa incerc sa scriu de acasa in week-end
numai prosti am scris  .Va multumesc deosebit
Stai usurel, ca nimeni nu si-a permis sa te faca idiot.  Te-ai grabit si a iesit ceva cam greu de descifrat - atita tot.
Uite un link care s-ar putea sa te ajute cit de cit - http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=5779.
Ce nu am inteles eu pina la urma e ce fel de substrat ai - daca ai  si citi pesti si de care. Sper ca in 50l nu ai cine stie ce pesti care vor creste foarte mult. Neonii sunt foarte bine alesi. 8 sunt de ajuns. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Dar cu 2-3 Black Molly ai incercat? Conditia esentiala este insa sa le dai foarte putina mincare, ca treaba lor principala sa ramina rontaitul algelor.  Si sa vezi cum o mai curete baietii, fara sa fie nevoie de alte algacide. Nu in scurt timp, dar daca ai rabdare, rezultatele pot fi o adevarata surpriza. 
|
 |
|
|
dimonty wrote:Am vrut sa scriu "sustinatoare", greseala de tastare, evident, nu gramaticala  .Si inca o noutate pentru tine draga Dolly, maestra a scrierii corecte in limba romana, gramatica si alte alea, se scrie "bazaie" nu "bizie" nici macar "biziie". Cat despre faza cu datul afara, sa ne intelegem, eu am intrat aici pentru a ma informa si nicidecum pentru a ma certa cu cineva, dar tu observ ca ma ironizezi a doua oara, asta asa pentru ca esti moderatoare sau mai stiu eu ce, si iti permiti... nu?
Faza cu ironia ai inteles-o gresit.  Cit despre dat afara, nici vorba. Asta nu stiu de unde ai mai scos-o.  Azi sunt moderator, miine pot sa nu mai fiu -totul e ralativ si nimeni nu e de neinlocuit. Dar am o mica rugaminte la tine - nu ma mai lua cu "draga Dolly", ca nu e cazul. 
|
 |
|
|
icewrc wrote:Salutare
Tocmai ce mi-am cumparat astazi 2 SAE mititei din Obor si bineinteles i-am bagat in carantina. Din cate vad sunt foarte speriati, adica stau de cand i-am adus pe fundul bazinului si foarte rar se misca. Urme de boli nu au deocamdata, cozile sunt ok, doar ca nu prea sunt vioi cum am auzit ca sunt...
Pareri ceva? Daca ii bag impreuna cu ceilalti am sanse sa cada psihic de tot? Sper sa nu spun o prostie.... mi s-a sugerat sa le pun albastru de metil in cantitate mica. Ii extermin din prima asa sau e "leac babesc"?
Sa le pui albastru de metil ca sa ce? Lasa-i in carantina macar o saptamina si pe urma te decizi ce faci cu ei. Nu vreau sa te dezamagesc, dar pestii din Obor sunt de obicei cam cea mai proasta alegere pe care o poti face.  In bazinele vinzatorilor par extrem de vioi, dar odata ajunsi cu ei acasa...  Cauta un magazin serios si, chiar daca dai un ban in plus, nu vei avea chiar atita surprize neplacute. 
|
 |
|
|
dimonty wrote:Oricum vad ca panda se tine dupa albinos, deci banuiesc k se inteleg ei.Vorbesc aceeasi limba, chiar daca sunt de etnii diferite nu? :-)
Normal - pasareasca.  Si vrei sa fi bun si sa renunti la limbajul asta de messenger? Ti-e chiar asa de greu sa scrii " ca" precum toata lumea, decit " k" folosit pe mess? :nunu:
Unii dintre voi ori nu pricep nici sa-i pic cu ceara, altii chiar nu sunt capabili sa intealaga anumite lucruri. Si pe urma incep sa bizie ca au fost dati afara, si inca pe nedrept. 
|
 |
|
|
h82w888 wrote: Dupa aceea o sa se mai "ciondaneasca" femelele? Sau fac asa pentru ca nu sunt "satisfacute"? :-)
Dupa aceea o sa te trezesti cu ambele femele ciufulite, daca acesta nu au chef de depus.
Lasa-le asa cum sunt daca nu te pricepi sa inmultesti betta. 
|
 |
|
|
Pe site-il oficial " Marine Depot.com un Chiller For Tanks Up To 60 Gallons costa 299,99 $ iar tu il vinzi aici cu 450$. Pe la noi nu se mai gasesc chillere?
Faci cam multe tranzactii - ba discusi, ba plante - ai aprobarea conducerii??? 
|
 |
|
|
andu_ban wrote:Multumesc pentru raspunsuri si scuze dar sunt stresat cu servicu.Si inca o rugaminte cum sa plantesa plantela se pun pur si simplu in substrat???
Cred ca tu esti in permanenta stresat.  Crezi ca din postul acesta se intelege mare lucru?
Daca vrei plante sanatoase, cumpara un substrat bun - de ex Dupla -si plantele care iti plac. Le scoti dinghivecele sau inlaturi plumbul cu care sunt strinse unele dintre ele, tai putin din radacini si le pui in substrat ca pe orice planta normala. Le asiguri lumina si fertilizanti.
Si renunta la plantele de plastic, ca asa numai un colt de natura nu vei avea.
|
 |
|
|
Laurentiu A wrote:Hello,
Am adus de curand acasa primul meu acvariu. Este pe aprox 180L (65x45x60). Am comandat zilele trecute un capac de la acvamax.ro pentru dimensiunile de mai sus. Are instalatie pentru trei tuburi T5.
Ideea este ca nu stiu ce tuburi, modelul mai exact, se potrivesc pentru acvariul meu.
Fiind un acvariu cam patrat, integrat in mobila, voi pune in mijloc cateva plante mai mari iar pestii vor fi scalari, gurami, rasbora, neoni, lire, molii, xifo si sanitari.
Ce modele de neoane T5 sa folosesc? Are cineva vreo recomandare legata de plantele care arata bine intr-un astfel de acvariu? Eventual vreo sursa de inspiratie.
Cred ca ar fi mai bine sa te gindesti mai intii speciile de pesti alese, decit la neoane. Ai facut o amestecatura de toate frumusetea. Si toti in 180l. 
|
 |
|
|