[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
... stau si ma minunez cand vad pana unde ajunge toata treaba asta ... Sandu are dreptate cand afirma ca, daca vrei "calitate", atunci tre' sa bagi mana in buzunar si sa iei ce e mai bun ... pe vremuri, faceam Vallisneria si Echinodorus cu "veioza" aplecata deasupra bazinului, dar, asa cum cu totii observam, au aparut soiuri de plante care nu mai suporta "sa manance din gunoi" ...

... vrei ultimu' racnet in materie de plante ? ... apoi tre' sa pui osu' la treaba si sa dotezi bazinu' cu toate cele necesare [ lumina, CO2, soluri fertile, ingrasaminte, etc, etc ] ... unele dintre aceste cerinte si necesitati poate ca se mai pot "mesteri in casa" daca te simti frun' castigator al concursurilor de genul : iata ce pot face doua maini dibace ! , insa, pentru marea majoritate a acvaristilor, e pacat sa te zgarcesti la taratze dupa ce tocmai ai fost darnic cu malaiul ...

... motorul dezvoltarii [ si nu ma refer aici doar la acvaristica ] este BANUL ... asta o stim cu totii [ sau ar trebui sa ne intre bine in cap ] si tocmai de aia, trebuie sa invatam ca NIMENI nu face NIMIC fara sa aibe in cap, ca tinta finala, PROFITUL !!! ... vrem, nu vrem, asta e realitatea ! ... de aceea apar soiuri si hibrizi care nu mai pot fi crescute cu "apa, paie si bataie" ... marile concerne nu sunt niste institutii de binefacere care cheltuie banii actionarilor fara discernamant sau din ratiuni umanitare ...

... cat despre acvariile Amano [ am vazut ca amicul Dumi a postat niste link-uri foarte interesante ], sa fim seriosi ! ... alea sunt niste opere de arta in toata puterea cuvantului si am toate stima pentru rafinamentul si perfectiunea la care au fost "aduse" ... insa, vorbind in nume personal, eu cred ca un acvariu trebuie sa fie [ sau sa incerce sa reprezinte ] un colt "rupt" din natura ... Amano, cu bazinele sale in care apar "munti, dealuri, vai si campii", face un fel de arta_in_acvaristica pe care eu o admir doar ca realizare tehnica ...
Salut si bine ai venit !

... iti inteleg motivatia [ am si eu o fetita ] da' sa stii ca nu e in regula ce ai facut :

- bolul ala de 20 litri este insuficient [ prea mic in volum si neadecvat ca si forma ] pentru caraselul ala ... stiu ca filmele promoveaza imaginea unui caras intr-un bol, dar nu e tocmai OK ... ar trebui sa renunti la caras si sa ramai doar cu guppy ... nu te grabi, stai intai si citeste pe forum, apoi intreaba tot ceea ce vrei sa stii ... altfel, pestisorii tai se vor chinui degeaba ...

- schimbarea culorii la carasi este ceva des intalnit si nu reprezinta un semn de boala ... de multe ori schimbarea culorii este chiar radicala ...
... dupa ce toate cele de mai sus au fost zise , amicul nostru costea andrei cosmin apare iarasi pe forum si loveste fulgerator, la distanta de doar un sfert de ora :

costea andrei cosmin wrote:...dau la schimb 12 pui de rapitori pe ceva plante sau pestisori vivipari Urgent...

... aici schimba "rapitori" pe "vivipari" ...

costea andrei cosmin wrote:...daca mi-ai da i-as lua cu placere . Ramirezi nu am dar daca vrei neaparat pot sa iti dau vivipari. Mercy

... aici doreste sa ia niste Hemichromis oferind la schimb "vivipari" ...

... ei bine, nu cred ca suntem obligati sa suportam asa ceva ... deci, cu parere de rau , trebuie sa va anunt ca prietenul nostru ne paraseste ... drum bun voinicule, nu te vom uita niciodata ! ... sunt forumuri in lumea larga care vor sti sa te aprecieze la justa ta valoare, noi am fost niste incapabili :brosu:&:bnegru: ...
in diverse topicuri, costea andrei cosmin wrote:
... ce vrei johnny pe black moli aia pe care ii ai? sunt interesat foarte mult de moly. raspunde please...

... eu iti spun sa iti cumperi mascul de xifo neaparat daca vrei sa scoti pui...

... salut mai ai planta?as vrea eu sa o iau...

... vand acvarii de 25 L sh foarte ieftin 100000 lei bucata am doua urgent...

... vreu eu guppy please vb pe mesenger daca vrei ...

... da-mi si mie niste guppy johnny te rog. nu am guppy decat o perece Please...

... caut cu disperare mascul galben de xifo , daca cineva vrea si are sa imi dea sa ma contacteze imediat. Please...

... cine are sa imi dea si mie niste plante? Poate ii dau si eu ceva la schimb. Va rog frumos. Sunt nou inscris pe forum ...

... Eu am scos din sumatrani,conconius,zebre etc. Succes! Da-mi adresa ta please...

... daca vrei sa scoti pui icre din sumatrani asculta aici. Separa femela de mascul cateva zile si dupa ce vezi ca se umple de icre pune-i impreuna in acvariul de reproducere. Pune masculul primu inaintea femelei cu vreo ora ca se obisnuiasca el cu locul si apoi baga si femela. Succes! daca ai adresa de messenger trimitmi-o ca sa vb mai mult. sau daca nu ai adresa atunci nr. de telefon.please...

... prietene, vezi ca ai inceput cu stangul si nu te vad bine ... sa fiu in locul tau, as sta putin si as citi cu mare atentie ceea ce s-a scris pe forumul asta ... as incerca sa ma dumiresc ce si cum e pe aici, as urmari cam care e nivelul si tonul discutiilor si m-as feri sa ma bag in prea multe, deodata ...

... sunt cu ochii pe tine, si mi-e ca o sa ne cam lasi daca nu te astamperi cu postatul aiurea ... aici nu te apreciaza nimeni dupa numarul de posturi, asa ca potoleste-te ! ... e primul si ultimul avertisment pe care ti-l dau ! ...
in diverse topicuri, costea andrei cosmin wrote:
... ce vrei johnny pe black moli aia pe care ii ai? sunt interesat foarte mult de moly. raspunde please...

... eu iti spun sa iti cumperi mascul de xifo neaparat daca vrei sa scoti pui...

... salut mai ai planta?as vrea eu sa o iau...

... vand acvarii de 25 L sh foarte ieftin 100000 lei bucata am doua urgent...

... vreu eu guppy please vb pe mesenger daca vrei ...

... da-mi si mie niste guppy johnny te rog. nu am guppy decat o perece Please...

... caut cu disperare mascul galben de xifo , daca cineva vrea si are sa imi dea sa ma contacteze imediat. Please...

... cine are sa imi dea si mie niste plante? Poate ii dau si eu ceva la schimb. Va rog frumos. Sunt nou inscris pe forum ...

... Eu am scos din sumatrani,conconius,zebre etc. Succes! Da-mi adresa ta please...

... daca vrei sa scoti pui icre din sumatrani asculta aici. Separa femela de mascul cateva zile si dupa ce vezi ca se umple de icre pune-i impreuna in acvariul de reproducere. Pune masculul primu inaintea femelei cu vreo ora ca se obisnuiasca el cu locul si apoi baga si femela. Succes! daca ai adresa de messenger trimitmi-o ca sa vb mai mult. sau daca nu ai adresa atunci nr. de telefon.please...

... prietene, vezi ca ai inceput cu stangul si nu te vad bine ... sa fiu in locul tau, as sta putin si as citi cu mare atentie ceea ce s-a scris pe forumul asta ... as incerca sa ma dumiresc ce si cum e pe aici, as urmari cam care e nivelul si tonul discutiilor si m-as feri sa ma bag in prea multe, deodata ...

... sunt cu ochii pe tine, si mi-e ca o sa ne cam lasi daca nu te astamperi cu postatul aiurea ... aici nu te apreciaza nimeni dupa numarul de posturi, asa ca potoleste-te ! ... e primul si ultimul avertisment pe care ti-l dau ! ...
... in mod uzual, problema cu incalzirea apei este rezolvata prin cresterea gradului de oxigenare [ apa, cu cat e mai calda, cu atat e mai saraca in oxigen ] ... deci teoretic, daca "dai drumul mai tare" la aer, nu o sa ai probleme ... vorbim de conditii normale, de acvarii situate in apartamente si unde diferenta de teperatura invocata mai sus nu este mai mare de cateva grade ...

... exista si aparatura care e conceputa special pentru a raci apa [ se foloseste uzual in bazinele marine ] ...
incepand un topic nou, costea andrei cosmin wrote:eu cred ca nu se pot imperechea guppy cu xifo. Puiul de xifo pe care l-ai vazut in acvariu era probabil de la ultima nastere a femelei de xifo. S-a ascuns pe undeva ca sa nu-l manance si cand a crescut destul de mare a iesit la plimbare
eu iti spun sa iti cumperi mascul de xifo neaparat daca vrei sa scoti pui.

Smiley wrote:cand vrei sa comentezi ceva pe un subiect existent, apasa pe "Post reply", nu pe "New topic"

@costea andrei cosmin :
... prietene, putina atentie te rog ! ... e a doua oara cand faci treaba asta ...
... mi se pare cam ingust, da' merge la o adica ... si eu zic tot ca Pharao , baga niste scalari sa ti se aleaga o pereche ... + 2-3 bucati ancistrusi ...
ashavodaz wrote:daca nu ma insel (deshi e posibil sa ma insel ) guppy isi pot schimba sexul, deci... daca un mascul a decis ca sa devina femela...at... :bgalben: :bmov: :bverded:

... te inseli sigur ... nu e Volga ci e bicicleta ... si nu i-a dat-o Prtidu' ci i s-a furat ... e vorba de xifo : unele femele, in anumite conditii -> se pot transforma in masculi ... nu invers ! ...
... cred ca ar trebui sa ne zici si firma respectiva ... sa fim atenti ! ...
... probabil ca noul nostru coleg de forum Endo_ro se simte lezat de faptul ca lumea nu aplauda cu entuziasm intentia lui de a tine 2-5 discusi in 60-70 litri de apa [ vezi topicul de aici ] ...
... prietene, nimeni nu are nimic personal cu tine si nu e nici o suparare daca nu vrei sa accepti sfaturile noastre ! ... insa nu te astepta sa sarim in sus de bucurie cand vrei sa faci o tampenie ! ...

... de asemenea, nu ne sta in caracter sa inghitim ironii din astea subtile de la oameni care au venit "ieri" printre noi ... considera ca asta e primul avertisment pe care ti-l dau ! ...

topic closed
Endo_ro wrote:... Totusi, "pretinul" meu are un acvariu doar cu 10 cm mai lung si tine 5 discusi foarte frumosi, cate unul din fiecare varietate care i-a placut lui.
Ii tine asa de 6 luni si nu are inca probleme cu spatiul ...

... El probabil ca nu are nici o problema, da' pestii aia sunt niste chinuiti ... iar faptul ca n-au murit inca, nu inseamna deloc ca sunt niste pesti fericiti ... believe me, si omul poate trai intr-o camera de 2 x 2 metri, da' aia nu e viata ...
Endo_ro wrote:... Deci, eu vreau sa vad mai intai ca sunt in stare sa tin discusii cateva luni fara sa-mi moara, ca ceilalti nu au depasit recordul de 2 sapt.
Dupa ce vad ca merge treaba fac acvariu mai mare ok?...

... aha, deci intai le arati pestilor cine e sefu' lor si abia dupa aia, daca nu mor, le oferi conditiile de care au nevoie smilie ... asta e o mentalitate pe care eu nu o inteleg si cu care nu sunt de acord ... asa ca ma retrag din discutie ...
cred ca merge cum a zis deja Lucian, adica sa lipesti pe interior niste intaritoare ...
@ Allen_g30

... misto prezentarea facuta !!

@bogdan.panait

... barbosu' photograph are dreptate, raspunsul corect este : DA ! ... cateodata exista zgomot si la ISO 200, iar sharpness fac oricum din Gimp [ in aparatul foto exista setarea respectiva, dar eu prefer sa o "las" pe low - programele specializate de grafica sunt mult mai eficiente ca softul camerei ] ...
... cat despre histograma, si eu o folosesc pentru a-mi face o imagine despre cum o sa iasa poza ...
... acvariul acela pe care vrei sa-l faci are multe "hibe", incepand cu inaltimea [ absolut inutila ] si terminand cu greutatile pe care o sa le ai cu iluminarea sa ... mai bine spune-ne cat de mare e spatiul acela [ ce cote ai disponibile acolo ] ... ai scris 110 x 45 [ cm ] ... nu se poate 125 cm lungime ? ... cu latimea o rezolvi mai usor ... sticla de 10 mm iti permite o inaltime maxima de 60 cm ... mai gandeste-te ...

PS : cu Cichlasoma severum [ asta am vazut ca ai ] nu o sa poti intretine un bazin ca alea pe care le vizezi tu ...
... aici, pe acest forum, avem cateva reguli de care ar fi bine sa tii cont ... una dintre regulile acestea este : nu deschide mai multe topicuri pe acelasi subiect !
... cat despre toate nelamuririle pe care le ai, te rog, scrie-le in topicul pe care deja l-ai inceput ... iar lumea are sa-ti raspunda in masura posibilitatilor ...

topic closed
... din pacate ala nu e acvariu pentru discusi ... sorry ! ... nu chinui pestii degeaba !
... foarte misto ideea si foarte bine "lucrat" !!! ... bravo ! ... eu as vopsi interiorul cu vopsea alba si atat, fara sa ma mai incurc cu folii reflectorizante [ care, datorita formei "arcuite", s-ar putea sa nu se lipeasca tocmai bine ] ...
... corecta observatia lu' razvan cu ventilatorul ... muta-l intr-unul din capetele capacului, sa "arunce" o perdea de aer peste o suprafata cat mai mare de apa ... sper ca ventilatorul ala baga aer de afara in interiorul capacului si nu invers !!! ...
xifo, platy, molly, guppy : la toate aceste specii femelele pastreaza "laptii" masculilor in "rezervoare" speciale, situate in cavitatea abdominala ... rezulta ca femelele pot "naste" cateva randuri de pui, fara a fi nevoite sa "suporte" atacul masculilor infierbantati ... e o adaptare la conditiile vitrege de mediu - seceta, boli, etc, etc -> se asigura astfel perpetuarea speciei chiar daca ramane in viata numai o singura femela ... de aceea femelele acestor specii sunt mai mari si mai robuste decat masculii ! ...

... cat despre melanju' guppy + xifo ... hai sa fim seriosi, e doar o gluma buna si atat ...
stiu ca sunt off topic, da' nu poci sa tac : ma gandesc ca ai putea sa vinzi soacra si sa pastrezi astfel bazinul :brosu:&:bnegru: ...

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: