[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by koala
muscalu wrote: nu cunosc despre ce e vorba

... este vorba de polistirenul expandat ...
... eu as pune polistiren intre acvariu si bucata de PAL ...

PS : ... misto bazin ai facut, de abea astept sa-l "vedem la fata" ... ceva decor ? ...
Araldq wrote:Si faptul ca nu mai sapa...practic nu ii priveaza de un comportament natural al lor?

... nope ...
... "sapatul" nu reprezinta altceva decat o modalitate de a-si pregati terenul pentru ponta ... vreau sa spun ca telul lor in viata nu este sa sape gropi , ci sa curete bine locul unde vor sa depuna icrele ... ai sa vezi ca dupa ce au dat nisipul la o parte, mai "ling" la piatra inca o perioada buna de timp ... ai mei au ajuns la sticla de pe fundul bazinului si, de fro' 2 saptamani, se tot invart si tot ciugulesc "piatra icrelor" ... la fel faceau si in perioada cand bazinul a fost fara substrat ...
... bafta la examene ! ...

PS : salutari lu' nen'tu Moculescu ...
... bacteriile alea se pun pe orice, nu au musai nevoie de nisip ... deci nu e bai din punctul asta de vedere ...
... pestii nu cred sa aiba de suferit ... ba dimpotriva, or sa fie fericiti ca nu mai tre' sa sape ...
... oarece consiliere d'aia cred ca-mi trebe mie ...
... nu dragule, nu tre' setata deloc ... ea sta cuminte in priza si-si face treaba ... termenul de "mecanica" se refera la mecanismul prin care ii spui cand e off si cand e on ... adicatelea e cu niste pini de plastic, pe care ii bagi si-i scoti, nu e cu display electronic ...
... pentru pesti nu conteaza absolut deloc marimea, oricum ei reusesc sa-l mute de colo-colo, indiferent de aranjamentele si dorintele tale ...

... pentru plante iar nu conteaza granulatia deoarece nu vei tine plante in bazinul lor ...

... singurul aspect, demn de luat in seama aici, ar fi legat de "usurinta" sifonarii - daca pietrisul este prea mare atunci intra in el particule de mizerie si e mai greu de curatat ... ideal ar fi un bazin cu nisip fin in care mizeria ar ramane la suprafata si ar fi usor de adunat, sau un bazin fara substrat ...
... eu intentionez ca la urmatorul bazin sa fac un decor din polistiren care sa includa lateralele, spatele si fundul bazinului ... astfel incat singura parte neacoperita sa fie geamul din fata ...
... sa stii ca mi se pare prea mic bazinul pentru ce vrei tu ... evident, e doar o opinie personala, insa eu m-as fi "bagat" la pesti care pot fi tinuti "in pereche" ... si, pentru ca esti "croit" pe africani, uite 2 sugestii :

- kribensis sp.
- hemichromis sp.

... ambele specii arata mai mult decat bine si au un comportament interesant ... merg tinute in pereche [ mascul + femela ] si se preteaza la un bazin de 80 litri ...
iluminarea bazinului : ... priza mecanica [ eu am din asta si merge satisfacator ] costa cca 250.000 lei [ Metro / Selgros ] ...

filtrarea si aerarea : ... lasa-le sa mearga non-stop ...

hranirea pestilor : ... o data la 3 zile, o cantitate moderata de hrana e mai mult decat suficient ... apa nu se va strica ...
... pana te prinzi ce si cum, poti sa citesti AICI ... ca de obicei, nu e nimic nou sub soare si majoritatea lucrurilor s-au mai tot spus, unele chiar de cate 2-3 ori ... un "Search" este de mare folos in cele mai multe cazuri ...
nightman wrote:3) - mancare mai putina

Aici era toata smecheria, nu aveau influenta cele spuse mai sus...

... hehe, asta crezi tu ... influenta e mult mai mare decat poti sa iti inchipui acum ... daca o sa ai rabdare sa citesti ce s-a mai scris pe aici, ai sa vezi lucrurile putin diferit ...
... ori nu am fost eu atent, ori tu n-ai spus ... ce volum de apa ai la dispozitia lor ? ... intreb deoarece mi se par putini 4 pesti ... "africanii" [ genul pestilor mbuna ] se tin cel mai bine in grupuri formate din mai multe familii - unde o familie are 1 mascul si 4-5 femele ... in cazul in care ai mai multi masculi, doar unul singur va lua coloritul si culoarea aferenta [ masculul dominant ] ... ceilalti vor fi mult mai "spalaciti" si vor incerca sa se tina deoparte ...
kiwiboy wrote:Dar am vazut la vanzatori in obor lombardoi mici de 3-4cm care sunt galbeni si portocalii ... si nu au ajuns inca la maturitate aia ce sunt? Masculi sau femele?

... sunt alte specii "de africani" ...
... am mai scris asta odata ...

... cauta articolul scris de Sandu - Notiuni de genetica la Betta splendens... e pe site ...
... io cred ca amandoi aveti sa-mi dati cate o bere ... prietenii stiu de ce ! ...
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index