| Message |
|
|
|
Imi aduc aminte cu drag de vremurile cand pe aici se mai facea si acvaristica..
|
 |
|
|
|
Efectul vizual ar fi principalul motiv, naturalul, satisfactia de a creste plante sanatoase si de a le inmulti.
Toate astea insa cer si eforturi financiare - fertilizare, lumina buna, instalatie co2, etc.
De exemplu, la mine in bazine pestii au fost facultativi, optionali, plantele erau primadone.
|
 |
|
|
|
N-am avut timp sa inchid topicul, filtrul are un nou stapan.
|
 |
|
|
|
Nu prea stie nimeni (la nivel mondial ma refer, nu la forum) de ce apare bba si care ar fi solutia optima pentru eradicare.
|
 |
|
|
|
Filtru extern Atman CF-1200
Fara medii, fara furtunuri, fara set in/out
Doritorul il poate ridica din Colentina sau Berceni, la alegere.
Nu se aplica regula primului venit - primul servit, imi rezerv dreptul sa filtrez doritorii.
|
 |
|
|
|
S-o stapanesti sanatos si sa-ti fie de folos.
Topic inchis
|
 |
|
|
|
Eu nu stiu ce s-a mai intamplat, a sunat omul, s-a rezolvat problema?
|
 |
|
|
Salutare, nu, n-a intrebat nici naiba de ea
|
 |
|
|
I-l transmit acum.
M-am uitat la semnatura ta, in toamna avem de vorbit
|
 |
|
|
Sarutmana, nu e chiar pentru mine, ci pentru un prieten bun, care momentan nu poate intra pe forum
Daca imi permiti, ii dau numarul tau de telefon (in caz ca e tot ala care se termina in 44)
Multumesc 
|
 |
|
|
Salutare, se poate rezerva?
Multumesc 
|
 |
|
|
paradoxx wrote:Metoda EFICIENTA pentru a avea un fundal negru ieftin:
Carton taiat pe dimensiunea acvariului, pregatit banda adeziva lata neagra, dat cu ea dus intors pe carton, proptit cartonu in spatele acvariului, gata.
Metoda descrisa si in cartea Cresterea pestilor de acvariu de Ing.Marcel Stanciu in 1979. Acolo se recomandau bucati de panza iar pentru cei priceputi aquarame 3d, facute din materiale naturale.
|
 |
|
|
Nu stiu pe unde sa scriu sa intreb, asa ca o fac aici
Ce metoda de automatizare imi recomandati, preferabil ceva "de-a gata", ca nu le am cu electronica, care sa nu implice transmisia si stocarea automatizarilor prin cloud, sa fie ceva local.
De exemplu, un hub pus in cladire, care sa comunice cu tot felul de senzori/relee/intrerupatoare/plm. Acum folosesc gama Tellur, dar exista un delay de pana la 30 de secunde intre eveniment si reactie - ceea ce nu e bine.
As aprecia enorm raspunsuri ca pentru prosti, mura-n-gura
|
 |
|
|
Imi place, e frumos si wild 
|
 |
|
|
|
Ca sa ne intelegem. Eu am avut in apa dulce, fara pic de sare, i-am bagat in bazinul marin, au trait bine-mersi si n-au avut nici pe dracu.
Dupa un cataclism nuclear, pe pamant raman doar gandacii, sobolanii, mulinejii si nicusor - care n-a inteles ce s-a intamplat.
|
 |
|
|
|
Mulinejii au si n-au nevoie de sare, depinde cum au fost crescuti. Puii nascuti in apa salmastra cu siguranta nu vor supravietui in apa fara sare, dar pestii nascuti in apa dulce o pot duce bine mersi.
|
 |
|
|
|
M-am uitat, nimic inovator. Doar au copiat de la altii, iar de procurat, nici vorba.
|
 |
|
|
|
Arata neingrijit. O data cu ideea desfiintarii, am decis sa-l ignor si sa nu mai pierd vremea cu el.
|
 |
|
|
Dupa ~2 luni fara mentenanta, fara schimburi de apa, fara fertlizare, fara co2.
Echinodorusii incearca din rasputeri sa paraseasca incinta.
Ma bucura faptul ca geamurile sunt imaculate..

|
 |
|
|
|
De la furnizorul respectiv am comandat in nenumarate randuri vietuitoare, plante si echipamente, n-am avut niciodata probleme.
Si din cate stiu, au un contract separat cu DPD pentru transport vietuitoare. Eu cred ca a fost un accident nefericit, datorata unui Gigel de la firma de transport.
|
 |
|
|