[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Eu la cabinet folosesc un aspirator JBL. Are supapa de sens in capat, se amorseaza repede si usor si e compus din 3 elemente, deci se poate ajusta si lungimea lui.
La el am atasat un furtun de 10 metri pe care-l bransez direct in vasul wc.
Nu m-as complica cu Sera sau alte prostii pe care trebuie sa le gadili si sa le fredonezi o melodie ca sa se amorseze.

Pentru acvariul de acasa, in care am nisip am luat un Dennerle nano cleaner. Daca o sa bag vreodata apa in acvariu, o sa vad daca am ales bine
Bravo umflatule, imi place. E bine ca ai dat si petele alea de culoare cu cryptocoryne sau ce plante or fi
Trendul e clar, leduri. Piata e inundata de lampi cu leduri, de la pocnitori la lampi premium.
Argumente nu am si nici nu incerc sa le adun, eu stiu ce am obtinut cu tuburi si ce am incercat sa obtin cu leduri..
flo77 wrote:Sunt multe discutii legate de iluminarea T5 vs LED pe un forum dedicat acvariilor plantate

Nu stiu, eu mi-am format parerea strict din experienta. Sa discute sanatosi, din partea mea.
Daca n-ar fi fost problema consumului n-as fi renuntat niciodata la tuburile T5 pentru plante (si aici nu discut de plante easy/medium). In privinta asta, ledurile sunt o gluma pe langa T5-uri.
Asa Bogdane, acum razbuna-te pe mine ca te-am chinuit
Multumesc frumos.
Nu, capitolul sarat s-a incheiat definitiv.
Multumesc, hardscape-ul nu are legatura cu mine. Eu am fost doar forta bruta, mana de lucru ieftina. Creierul a fost Rodo, de la distanta.
In filtrul Oase o sa ramana doar buretele din stoc, filtrul va deservi reactorul cu purigen si incalzitorul extern.
Acvariul are cotatiile 90x50x45 cm (Lxlxh), cu sticla de 10mm optiwhite, facut de Nevertebrate.

Dupa cum vezi, te-am ascultat si am luat scula aia de mi-ai recomandat-o
Multumesc! La un moment dat ma uitam si eu crucis, ca uitasem care e planul si cum am gandit problema. Dar de la o varsta e de inteles si de iertat
Si o poza cu dedesubturile, e work in progress (trebuie sa schimb instalatia electrica, ca e cam aglomerata situatia)

image
Momentan am adunat echipamente si socoteli, acvariul e pe pozitie, hardscape-ul e gata de vreo 2 luni.
In afara de ce se vede in poze, am mai luat un filtru Oase FitoSmart 200, un set de lily pipe Aquario premium Neo flow si inca un furtun ADA transparent.

Pentru mine va fi (cum ziceam prin alte parti) un experiment - filtrare exclusiv prin Seachem Matrix si voi folosi doar apa de osmoza remineralizata.

Plantele vor fi urmatoarele:

Myriophyllum sp. Red
Micranthemum umbrosum
Pogostemon erectus
Rotala wallichii
Rotala macrandra ‘Green’
Rotala rotundifolia ‘Green’
Hemianthus micranthemoides
Ludwigia arcuata
Rotala sp. ‘Hra’
Microsorum sp. ‘Trident’
Bolbitis heudelotii
Taxiphyllum sp. ‘Peacock Moss’
Micranthemum Monte Carlo
Hemianthus Cuba
Eleocharis mini
Marsilea Hirsuta

Pesti si creveti - inca nu m-am hotarat. Probabil CRS si un banc de pesti mici.

La apa il voi da peste 1-2 luni, cand se linistesc treburile personale.

image image

image image

image image

image image

image image

image image

image image
Verforim wrote:Piiics

Abia am intrat pe usa, am facut in 14 ore un drum pe care-l faceam in 7.
S-au prostit de tot astia cu aveoanele..

Dati-mi voie pana luni sa-mi revin.

Bayek wrote:Asta cu ultimul… si Scorpions au zis ca se retrag dupa care au mai bagat un turneu.

Macar sa mai am eu putere fizica, psihica si financiara, desi nu se arata nimic roz la orizont.
Da kommt noch mehr, cum zice francezul. Momentan sunt in Kurlanda, cand ajung acasa si imi fac curaj am sa va prezint urmatorul si ultimul meu setup, cantecul de lebada.
Pana atunci, va doresc la revedere.
Din pacate nu. O sa ma orientez catre ce ai spus, multam inca o data.
Multumesc. In Smartthings pot adauga divais-uri tellur, xiaomi, etc?
Ciclarea fara pesti si plante nu e deloc neobisnuita. Da-i pace si fa din cand in cand teste, ca sa stii cand e gata ciclarea.
UV-ul ajuta doar la tratarea apei verzi, nu vad de ce i-ai da drumul.
flo77 wrote:
dan.pavelescu wrote:Nu contactezi vanzatorul/producatorul pentru opinii obiective
Cauti un utilizator..

Depinde de ce intrebi, o parere obiectiva ti-o poti forma singur. Pentru produse relativ recente pe piata este greu sa gasesti reviewuri obiective. Mai ales pentru acvarii cu dimesiuni mai putin obisnuite(inaltime 75 cm) s-ar putea ca parerile utilizatorilor care detin acvarii cu inaltimi in jur de 50 cm sa nu fie chiar relevante.

Relevanta pentru mine e fix opinia celor care au acvarii cu inaltimea de ~50, n-am avut niciodata de 75 si nici n-o sa am. Nu stiu cum s-a ajuns aici, problema era foarte simpla, doream o opinie de la un acvarist care a folosit asa ceva (1-2-3 luni sunt suficiente pentru formarea unei opinii, arled nu e asa de crud pe piata, am auzit de ei acum mai bine de un an)
Ca sa cumpar lampa, as avea nevoie de o opinie inainte. Ca sa-mi formez singur o opinie, ar trebui sa detin lampa. Pricepi acum dilema? Cred ca oricine doreste sa cumpere ceva, nu conteaza ca e fier de calcat, robot de bucatarie sau un dildo cu baterii, mai intai se documenteaza si citeste parerile altor utilizatori.
Cat priveste o lampa pentru acvariu, cred ca un acvarist ar fi cel mai potrivit pentru o opinie la obiect. Nu vanzatorul, nu producatorul.
Nu contactezi vanzatorul/producatorul pentru opinii obiective
Cauti un utilizator..
alinutz80 wrote:Arled face si de 170cm, uite aici: https://arled.ro/produs/lampa-led-arled-model-x1/

Eu sunt foarte curios cu lampile astea Arled.
Stii pe cineva de pe forum care detine o lampa produsa de Arled? Sunt interesat de niste opinii obiective.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: