[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Sigur asa e. Si eu cand l-am luat, a mers un pic, apoi a stagnat, dupa care s-au topit toate frunzele. Apoi, intr-o buna zi, am avut surpriza sa-l vad asa cum il stii.
Rabdare, tinere Padawan.
Dr Nano wrote:
Nu stiam de magazinul de mai sus. Voi studia.

Sunt de incredere, am deja cateva comenzi la ei si totul a decurs cat se poate de bine
Eu de unde sa stiu, ca n-ai specificat. Guvizi de mare prindeam cand eram mic, la Mangalia.
Singurii melci de genul ala care cresc in marea neagra sunt Tritia reticulata, dar nu pupa la culoare.
Or fi rapane de criza, negre de suparare

55 e prea mare, 35 trebuie:
https://aquatia.ro/collections/filtre-hang-on/products/seachem-tidal-35?variant=41441464418502
Seachem Tidal mi-a trecut prin mana, mi-am dat seama ca e exact ce trebuie.
Azoo nu cunosc, n-am vazut, n-am folosit, nici macar n-am auzit de el pana acum.
Daca stii modelul si ai incredere, alegerea iti apartine in totalitate
Are reglaj de debit
narcis wrote:Da un ochi si la Seachem tidal, are review bun.

Si eu as alege un HOB bun in locul unui filtru intern.
Artistul din mine e la fel de usor de gasit precum Jimmy Hoffa.
Nu vreau sa rup gura targului ci doar sa-mi usurez viata. Asadar, pietrele vor fi asezate (vorba francezului) random and fast.
La mine vor fi 10kg cu totul
Mersi, n-am sa pun. Mai am o intrebare Le asez pe nisip sau direct pe sticla? N-am mai avut excavatoare in bazin, de aia pun intrebari tampite..
E necesar sa pun un pad pe fundul acvariului, sub pietre?
Am fost la depozitul de piatra, ar fi fost de ales, dar na.. dupa gusturi. Din pacate (sau din fericire) doar marimi mici am gasit din singura piatra gri (in soare e gri-verzui), 8-12 cm.
Am luat 13 kile, a costat 39 de lei. Domnul de acolo a avut mare rabdare cu mine si oricum, avea experienta cu acvaristii.

Pentru cei interesati, am vazut roca vulcanica absolut superba (bucati uriase, dar se pot sparge).

image

edit: locatia depozitului
https://www.google.com/maps/@44.5999805,26.0714832,3a,75y,257.65h,91.8t/data=!3m6!1e1!3m4!1suwurbX0aF5PvvEcSfp5htw!2e0!7i16384!8i8192
Cordeanca, pe dn1
Nu, multumesc, ca m-a sunat si adriean sa ma intrebe de niste borduri
Mai astept pana maine cand merg la depozit, daca nu gasesc am sa aleg o solutie cu pietre de la petshop. Au o usoara tenta de culoare (am de ales intre roz, mov, albastru, verzui, perlat, etc), dar asta e, dupa ce se vor acoperi cu alge nu mai conteaza. Chiar daca costa cat nu face..
Unde am gasit si le-am scris nici nu m-au bagat in seama. Se vinde cu tona, nu cum vrea acvaristul p*lii, 10-15 bucati..
Da, ma gandeam si eu ca se vor umple cu caca destul de repede..
Maine ma duc pana la birou, apoi am sa trec pe la un depozit de piatra (daca o mai exista unde il stiam eu).
In caz ca nu gasesc bolovanii doriti, urmatoarea solutie (si sa imi spuneti voi daca e viabila) ar fi black lava rock. Astept opiniile voastre.
Lampa LED Twinstar E-Line III 450EA ajustabila 28W 45-55cm +
Controller Wi-Fi LED Twinstar cu functie Rasarit si Apus

Au fost folosite foarte putin, achizitionate in octombrie 2021 de la Nevertebrate

https://www.nevertebrate.ro/lampa-led-twinstar-e-line-iii-450ea-ajustabila-28w-45-55cm-32521
https://www.nevertebrate.ro/controller-wi-fi-led-twinstar-cu-functie-rasarit-si-apus-35232

550 lei

Bonus:
Filtru extern Atman CF-1200
Fara medii, fara furtunuri, fara set in/out
flo77 wrote:
dan.pavelescu wrote:Nu are nici o importanta. Ph-controller-ul are o priza pe iesire in care se poate baga orice tip de electrovalva, indiferent ca merge direct la 220v sau la 12v.

Ai si nu ai dreptate. Pana nu vad specificatiile controlerului si a electrovalvelor nu m-as hazarda sa fac nici o conexie. Pe electrovalva de la regulator vad ca scrie 12V. S-ar putea sa aibe un adaptor 220V/12V care se poate cupla in priza de la controller. Eu imi imaginez pruza de la output-ul controlerulu Milwaukee, care joaca rolul unui untrerupator automat.

Pentru ca lamurirea s-a concretizat abia in postul 15, in loc sa fie in postul 1 ca sa stim despre ce discutam. Asa mi se pare normal, cand soliciti ajutor sa oferi si datele necesare, ca sa nu existe speculatii.
In continuare, valvele fiind la 12v, mi se pare o munca inutila sa incerci sa le schimbi si sa faci improvizatii sau sa cauti tot felul de nipluri si mufe reduse.

Solutia 1:
- foloseste valva de la reductor, ii pui o mufa de alimentare care sa se potriveasca cu mufa din controller.

Solutia 2:
- vinde/schimba reductorul cu electrovalva inclusa cu un reductor simplu. Sau cumperi un reductor simplu si pe cel vechi il pastrezi ca backup in caz de ceva.

Solutia 3 (nu recomand):
- alimentezi in permanenta valva de pe reductor, ca sa o tii in pozitia deschis, iar mai departe cuplezi valva de la controller pe furtunul de co2.

edit:

Revenind un pic, sa nu crezi ca valva de la controller e mai speciala cu ceva. E pur si simplu o valva, un robinet daca doresti sa ii spui asa, care este normal inchis - adica cand nu primeste curent, taie gazul. Daca primeste curent, da drumul la gaz (cum face putin cu rublele).
PH controller-ul tau e atipic, in general din orice ph controller care se respecta iese o priza, care la randul ei se baga in priza (o priza dubla, mama-tata) - ceea ce inseamna ca ph controller-ul nu ii da curent, ci cu ajutorul unui releu inchide si deschide un contact. Asa mi se pare normal, pentru ca valvele cedeaza destul de repede si e usor sa gasesti in comert valve la 220v (cele la 12v sunt mai rare). Eu sunt Stan Patitu, am avut de furca cudoua controllere jbl (model vechi) cu electrovalva inclusa.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: