[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
... din pacate nu e bun, asa ca mergi frumusel la farmacie si cumpara mataluta albastru de metil ...
... daca nu va potoliti cu replicile astea, am sa inchid topicul ! ...
MARELE ALB wrote:Scoate icrele intr-un alt acvariu. Cu aerare, termostat ....... apa curata, eventual ceva impotriva Saprolegniei.

... adicatelea albastru de metil [ torni pana cand apa se face de culoarea bleu-ciel ] ... in rest, e asa cum a zis deja fratili Tut ankh Amon ...
@octavian :

... la Nelu Vlad [ din piata Obor ] ai putea avea ceva sanse ... il gasesti pe randul din mijloc, chiar inainte dddaaa "cetatenii cu oale si ulcele" ...
... pe vechiul forum s-a tot discutat si rasdiscutat treaba asta cu spuma poliuretanica ... un bun exemplu este bazinul lui Akaiu, bazin pe care l-am "facut" prin '98 - '99 daca imi aduc bine aminte ...

in 29 Aprilie 2002, pe vechiul forum, koala wrote:... bun, hai sa incepem cu inceputul.......se curata bine de tot , da' bine , geamul pe care vrem sa construim decorul [ se degreseaza cu alcool ].....apoi se iau niste "streifuri" subtiri de sticla [ sa zic 20x50 mm si 5mm grosime] care se lipesc de geam [ pe latura subtire - adica 50x5 mm ] ca sa realizam niste "ancore" ........asta se face deoarece spuma poliuretanica pluteste "al dracului de mult si de puternic " si ca sa nu aveti surpriza ca se dezlipeste decorul de geam........asa , daca se intareste si inglobeaza in ea bucatile de geam lipite de voi in prealabil , va ramane fixata...........acvariul se rastoarna astfel incat geamul pe care vrem sa construim decorul sa fie la orizontala.......nu incercati sa turnati decorul de pe verticala !........se lipesc cu silicon pe geam cateva recipiente [ sticle de plastic taiate la gat , diverse recipiente de iaurt , etc ].....astea vor fi imbracate in spuma si vor constitui viitoare "ghivece" pentru plante.......puteti de asemenea ingloba in spuma si un tub de plastic gros in care sa ascundeti incalzitorul , de asemenea se poate masca astfel si instalatia de filtrare.........nu turnati spuma in mai multe straturi cand e moale.......incercati sa parcurgeti intreaga suprafata dorita intr-o singura tura si , dupa intarire , mai veniti si retusati unde e cazul , eventual mai adaugati alt strat suplimentar........ceea ce este de prisos se taie cu un cutit bine ascutit.......... dupa uscare se poate vopsi cu orice tip de vopsea , eu am folosit cu succes vopsele de masina tip spray , sunt usor de manuit si ies nuante interesante [ maron+verde+negru ].........secretul reusitei consta in acoperirea ulterioara cu doua [ cel putin ] straturi de rasina epoxidica de calitate alimentara......aceasta se poate achizitiona de la Policolor si se prezinta sub forma a doua substante ce trebuiesc amestecate [ rasina propriu zisa si intaritorul ].......nu amestecati toata cantitatea odata pentru ca se intareste foarte repede si riscati sa aruncati ce nu consumati.......folositi cantitati mici pe care le puteti consuma repede.......luati-va mai multe pensule pentru ca cele utilizate se fac "beton" si trebuie aruncate.......aveti grija si acoperiti cu atentie toti porii decorului , dupa intarire rasina devine ca o sticla deci nu mai e problema cu ea.........peste al doilea strat de rasina se poate presara nisip fin care se va intari si va ramane acolo ca parte integranta a decorului.......deci : vopsele de masina tip spray , spuma poliuretanica la tub , rasina epoxidica de calitate alimentara [ Policolor - se utilizeaza la izolarea pe interior a conservelor alimentare ] , pensule multe si rabdare...........spor la treaba flacai ! ...
------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------
...ba fratilor , io vaz ca va incingeti pe treaba asta cu decorul.........sa va inarmati cu multa rabdare daca vreti sa va iasa o treaba ca lumea.... nu va aruncati sa turnati spuma proaspata peste una care nu s-a intarit .....daca vreti sa decorati toate cele 3 laturi trebuiesc facute fiecare in cate o zi.........acoperirea cu rasina se poate face dintr-o bucata , intr-o zi [ cu acvariul in picioare ] dar eu recomand tot asa , cu el in pozitie orizontala , ca sa poata rasina sa patrunda si in cele mai mici gauri [ sub efectul gravitatiei ] ......daca vopsiti cu decorul in pozitie verticala , o sa se scurga mare parte din rasina pe fundul bazinului si nu rezolvati mare lucru , raman portiuni neacoperite temeinic.........una peste alta , nu va grabiti ca fetele mari la maritat doar de dragul de a termina intr-o zi.......incercati sa va faceti mana inainte , luati si amestecati putina rasina sa va faceti idee despre cat de repede se intareste si cum se lucreaza cu ea......daca stati la casa e perfect pentru ca puteti face operatiile afara , altfel e jale .......eu stau la bloc si a fost nasol pentru ca si vopseaua propriu zisa si rasina au mirosuri specifice , abea dupa vreo saptamana a iesit mirosul de chimicale din casa...

... toata discutia este AICI ... daca vrei o culoare mai "naturala", poti lasa spuma asa cum e ... se va "inverzi" in cateva luni ... am vazut decoruri facute asa pentru "africani", si pot sa-ti spun ca se comportau excelent ...
fr0ggy wrote:... 2 stau in colt langa filtru. unul mai mic care scurma pe jos, si unul mai mare care il "apara". de multe mai apare 1 (specific) pe langa cei 2 fara sa fie alungat ...

... eu cred ca ai acolo o pereche + o femela separata ... cel care "sapa de zor" nisipul se prea poate sa fie mascul ... la mine, masculul Samson a inceput sa scormoneasca nisipul cu luni de zile inainte ca prima depunere sa aibe loc ...

PS : ... ai avut si synodontis ? ...
razvan wrote:... am auzit "povesti" cu icre aduse de vint, sau pe picioarele pasarilor calatoare ...

... te referi la tiganii care spala covoare in lac ? ...
... cel colorat mai intens are toate sansele sa fie femela ... ala "verzuliu" e mascul ...
Barabula wrote:
Dolly wrote:
Ai vrea tu! Stii cum arat puii de pomaceea? In nici un caz ca viermisorii.

Chiar asa! Cum arata puii de pomaceea?

... ca niste Pomacea in miniatura ... cand ies din oua sunt perfect formati, replici fidele ale parintilor ...
oarecum off-topic da' totusi "la subiect" :

... Dolly, ai taiat pan' la urma bufetu' ala florentin ? ...

on topic :

... Cory, niciodata acvariul nu ti se va parea prea mare, believe me ! ... oricand e loc de mai bine ! ...
... stai linistit ca nu-i bai ... viermii astia apar mai frecvent dupa schimburile de apa si dispar misterios dupa o zi-doua ... inofensivi pentru pesti ...
... ramele se pun intr-o galeata [ sau intr-un lighean ] si se spala bine cu dusul ... cu apa rece, evident ! ...
... apoi le culegi frumusel si le bagi intr-o cutie de plastic cu capac [ in capac tre 'sa dai gauri foarte mici, cu acul "de cusut" e foarte bine ] ... cutia o tii in frigider, in partea de jos [ acolo unde se tin legumele si fructele ] ... fara pamant ...
... eu tin ramele chiar si 3 saptamani in felul acesta ...

PS : ... zici ca ai fost la Pet Shop si ca ai vorbit ... iti primesc aia de acolo oscarii ?
... sper sa nu pateasca nimic de la sangele meu ... ... sta tranquillo ca n-are nimic ... cel mult, le creste apetitu' ... sau erai matoleanu ? ...

... e "model koala" ... ... al 'reaku e si koala asta ...

... cred ca unii ar creste cu succes oscarii numai in el ... ... nu le mai da idei ...
cristi_Cta wrote:sunt bune ramele de pamant ?

... sunt excelente, as zice ca altceva mai bun nu ai sa gasesti ! ... eu ii hranesc pe ai mei aproape exclusiv cu rame de pamant ...

... insa iti repet, bazinul tau este prea mic pentru astronotusi !!! ...
... da-i oricui vrea sa-i ia, chiar si gratis ! ... e relativ greu sa gasesti oameni care vor sa tina astronotusi, poate pe la frun' Pet Shop sa ai ceva sanse, sa-i schimbi poate pe ceva hrana, ori pe altceva ...
... asa cum s-a mai zis deja, bazinul acela este bun doar pentru perechea de nigro ... oscarii sunt in plus ... e pacat de ei ...
... citeste LINK 1 si LINK 2

... de asemenea, imi permit sa-l citez pe Dalles :

"Pentru ca multi incepatori intampina probleme cu popularea acvariului lor, reinfiintez acest topic de pe forumul vechi.

Numarul maxim de pesti pe care ii poate gazdui un acvariu de X litri se poate calcula in functie de lungimea pe care o au pestii respectivi la maturitate. Aceasta lungime se poate afla din cartile de acvaristica sau de pe Internet.

Calculul se face in felul urmator:

~ pentru pesti pana la 5 cm -> 1,5 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un neon [4 cm] are nevoie de 1,5x4=6 litri)

~ pentru pesti de 5 - 9 cm -> 2 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un xipho [6 cm] are nevoie de 2x6=12 litri)

~ pentru pesti de 9 - 13 cm -> 3 litri de apa/cm de lungime; (ex.: un ancistrus [10 cm] are nevoie de 3x10=30 de litri)

~ pentru pesti peste 14 cm -> 4 litri de apa/cm de lungime. (ex.: un astronotus [35 cm] are nevoie de 4x35=140 de litri )

Repet: se tine cont nu de dimensiunea pestelui la momentul cumpararii, ci de cea pe care o va atinge la varsta adulta! Pestii cresc repede, nu trebuie sa se creada ca este timp "mai tarziu" pentru cumpararea unui acvariu mai mare. Multi incepatori se pacalesc asa si, in cateva luni, se pomenesc cu un acvariu supraaglomerat, urat, cu apa tulbure si mirosind a stricat de te da afara din casa!

Atentie: in calculul de mai sus se adauga si sanitarii (Corydoras, Ancistrus, Hoplosternum, ...) care, chiar daca stau preponderent pe fundul acvariului, au aceleasi nevoi de respiratie ca orice alt peste.
De asemenea, trebuie avut grija ca, la calculul volumului util al apei, sa se foloseasca inaltimea coloanei de apa dintre suprafata nisipului si oglinda apei. Nu este corecta utilizarea inaltimii efective a fatadei acvariului.

In final trebuie subliniat faptul ca valorile de mai sus sunt pur orientative.
Pestii o duc cu atat mai bine cu cat sunt mai putini intr-un bazin cat mai mare."

... acu' trage si singur concluziile ! ...
... woaw ! ... am vazut pozele si sunt impresionat , misto lucrare ... e un bazin "generos", pe care de abia astept sa-l vaz amenajat [ probabil ca si tu ] - io zic sa nu-l umpli cu apa vreo 10 - 12 zile, sa se usuce siliconul ca lumea ... iar dupa ce-l "populezi" sper ca nu ai sa faci si tu ca Marele Alb care "s-a codit" sa ne mai arate poze de la sarcofag ...

... poate ca nu am citit topicu' cu atentie, da' tot nu stiu ... ce vrei sa pui inauntru ? ...
... The new modern Tetratec® EX Aquarium External Filters bring state of the art technology whilst offering great value for money.

Every external filter is delivered with all the required filter media, hoses and adapter units. This product line comprises three different filters for aquarium sizes from 60 to 500 litres. The Tetratec® EX External Filters are easy to put in operation and to maintain. They are also quiet and powerful...

LINK TETRA ...
cristi_Cta wrote:am niste Astronotus ocellatus!
Mi-a murit 1 dintre ei am gasit ceva pe el asa mucilaginos alb asa cine ma poate ajuta si pe mine?

... ce inseamna asta : "am niste Astronotus" ? ...
... cati, cat de mari, in ce acvariu, etc, etc, etc ... in general este util sa dai cat mai multe amanunte despre bazin si pesti, daca vrei ca sa te poata ajuta cineva ... aici nu e nimeni nici oracol nici ghicitor in stele, asa ca, daca esti laconic, nu poti primi sfaturi pertinente ...

... daca "ceva-ul" acela alb, mucilaginos a aparut inainte ca pestele sa moara si daca se "rupea" de pe el in fasii-fasii, atunci era mucus ... pestii secreta mucus atunci cand calitatea apei lasa foarte mult de dorit ... probabil ca ai multi pesti in apa putina ... probabil ca le dai sa manance "sanatos" da' uiti sa le mai schimbi din apa ...

... daca "ceva-ul" acela alb a aparut dupa ce pestele a murit ... si daca avea forma [ textura ] unor bucati de vata, atunci este ciuperca pe care a amintit-o deja schizotron ...
... sa nu exageram ... nu prea-mi vine a crede ca or sa "curete" cateva straturi de ciment [ as zice ca fo' 4 straturi tot o sa dau acolo ] ... cu care ocazie ti-am raspuns si la intrebarea a 2-a ...

later edit : ... d'abia acu' am vazut postu' de ieri, al inteleptului nostru coleg si frate The Big White Pharao ... deh, nici cu vazu' nu mai stau ca altadat' ...

MARELE ALB wrote:...@koala: Angajeaza doi psihiatri: unu' pentru pesti si unu' ....... sa te scape de oboseala , ca de batrinete te scapa numa' .......

... mda, pentru oboseala ar mai fi un remediu, da' nu poci sa ti-l zic in public, ca nu e de "Audienta Generala" ...

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: