[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
... hehe, ce frumosi sunt ! ... sa-ti traiasca ! ...
... alea sunt larve de tantari ... oricine a trait la casa [ si nu la bloc ] ii cunoaste bine, din butoaiele in care se stoca pe vremuri apa de ploaie [ Mamicoo, la ce foloseste apa aia din butoi ? ... pentru limpezit rufele, mai mama ! ] ... ca sa zic asa, in general lumea le da cu "flit" si tu ii cresti ... o sa te certi cu vecinii ...
... am sa te rog sa nu deschizi cate un topic de fiecare data cand vrei sa multumesti pentru sfaturi ... multumesc pentru intelegere !

topic closed !
fr0ggy wrote:...iar in acvariu cu oscari parca nu ma lasa inima sa las cativa. am incercat sa tin acu vreo luna 4-5 MARI, si nu le-am vazut antenele 2 saptamani ...

... pai sa nu-i lasi in bazinul cu astronotusi ca dispar imediat ... si-acu' ma bombane barbosu' photograph cand isi aduce aminte ce-au patit melcii lui ... remember :

in 14 iulie 2003, pe vechiul forum, koala wrote:... si doar pestii erau mancati, ca de abea ce consumasera melcii dati de Lucian sambata ...

suparat nevoie mare, don Luciano wrote:Experimentul nu o sa reuseasca pentru ca nu o sa aiba melci inainte sa manance...
... chitron are dreptate, topicul respectiv nu avea ce cauta la sectiunea Cichlidae ... asa ca l-am mutat aici, la sectiunea Hrana ...
g.g wrote:
koala wrote:
g.g wrote:Are Mosu una de vanzare, da-i un PM.

... o vinde ? ... pentru ca ma rugase sa-i "pun deoparte" unul dintre masculii mei [ din aia 2 primiti de la regreta ] ...

Pai daca tu nu ai mai zis nimic cu masculul ala. Mai avem 4 bucati care au inceput sa prinda forma si culoare.

... pai ce 'reaku trebuia sa mai zic ? ... i-am spus inca de atunci sa vina sa-l ia, insa mi-a zis sa mai astept, ca "renoveaza coshmelia si n-are un' sa-l puna" ... masculul asteapta inca si e available ...
g.g wrote:Are Mosu una de vanzare, da-i un PM.

... o vinde ? ... pentru ca ma rugase sa-i "pun deoparte" unul dintre masculii mei [ din aia 2 primiti de la regreta ] ...
... orice peste rezista fara mari probleme unei perioade de foamete de circa 2 saptamani ... o luna e deja cam la limita, depinde ce fel de pesti ai ... da-ne amanunte despre bazin si numar de pesti daca vrei sfaturi pertinente ...
... eu as duce pestii la cineva, la frun' prieten care are posibilitatea sa-i gazduiasca, chiar la un pet-shop in ultima instanta ...
... deci te-ai linistit acum ... ia vezi, visine nu vor ? ...
... serios vorbind acum, am un prieten ai carui astronotusi mancau cirese si pufuleti sarati ... insa nu e o regula, poate ai tai sunt mai mofturosi ...
... sa-ti traiasca baietii si ai de grija, sa le gasesti cate o fata buna ...
... niciodata nu le strica nimic, astia-s adevarate "gauri negre" ... dupa cum nici noua nu ne strica din cand in cand o mica variatie ... sunt sceptic in ceea ce priveste alimentatia astronotusilor cu cirese [ nu ca ar avea ce sa le strice o cireasa, doua ] ...
... textul de mai sus a fost scris in contextul vopsirii spumei cu diverse vopsele ... daca o lasi nevopsita, nu mai e cazu' sa te stresezi cu acoperirea porilor ...
... da, mananca orice le pica in gura ... insa nu vaz frun' mare aport energetic de pe urma cireselor ...
... White, ti-am sters postul la care face referire Dolly ... aici nu e chat, asa ca potoleste-te cu faze d'astea ! ... am vazut ca ai scris undeva ca ai 15 ani, deci iti acord circumstante atenuante ... da' nu-mi pune la incercare rabdarea ! ...

PS : ... nu e nevoie sa raspunzi nimic, doar baga la cap ! ...
White wrote:Hai ma nu mai faceti misto de mine ma vedeti mai mic si gata va luati de mine?

... prietene, vezi ca sari calu' rau de tot ! ... si nu te vaz deloc bine ... ai tot felul de replici, dubios de enervante si mi se pare ca pui intrebari doar de dragul de a posta, fara a avea de gand sa bagi ceva la cap ... te rog sa te potolesti ! ...

... asta e primul si ultimul avertisment pe care ti-l dau !!! ...
... din pacate este mai mult decat posibil ca toti pestii sa fie "infestati" ... insa boala o fac selectiv, in cazuri de slabire a organismului ... eu zic sa faci un tratament general, tuturor pestilor ...

"... Flexibacter Columnaris can persist in water for up to 32 days when the hardness is 50ppm or more, but a hardness of 10ppm reduces viability considerably ..."

"... For a purely external infestation, when there are not any secondary bacterial infections present, Potassium Permanganate or Forma-Green will work well.

In cases of multiple infections, it is suggested to give the fish a bath in Postassium Permanganate or Formagreen and thereafter, treating with antibiotics such as: Oxytetracycline, Oxolinic Acid, or a sulfa drug combination such as TMP Sulfa. The antibiotics will need to be used on the fish for 10-14 days depending on the severity of the infection. The antibiotics may either be used in the water (as a long term bath), or mixed into the feed (suggested). By mixing the antibiotics into the feed, you may continue to treat the fish externally with the Potassium Permanganate or Forma-Green. This treatment strategy will work well if started in the early stages of this disease ..."

... preluat de AICI
... parca nea' Tut avea asa ceva la bazinele lui ... daca o mai trai, o sa ne si povesteasca ... una peste alta, mie nu mi se pare o optiune viabila, ca sa-l cureti bine tre' sa "deranjezi" plantele ... stratul de deasupra al substratului se colmateaza imediat si randamentul scade ... mizeria ramane in bazin ... etc, etc ...
... pe vechiul forum a mai fost aceasta discutie ... iar concluzia a fost aceea ca apa "realizata" cu ajutorul acestor rasini schimbatoare de ioni nu este buna pentru pesti ... rasinile alea nu sunt bune deoarece scot calciu' din apa prin adaugarea de sodiu ...

... deci apa rezultata nu e buna pentru acvarii !!! ...

... poti insa sa cresti, fara probleme in apa aia a voastra, cichlidae africane [ pesti care au nevoie de apa dura ] ...
... Romi, nu te rade, ca omu' e concetatean cu tine, si tare mi-e ca esti primu' pe lista aia ...
... n-am pomenit ce carcotasi imi sunteti ... pai omu' n-a specificat despre ce fel dddaaa calendar e vorba, referindu-se la alea 7 luni de cand se tot chinuie el sa creasca pestii ... poate ca la el luna are numa' 12 zile si atunci avem asa :

12 zile / luna x 7 luni = 84 zile

... ca sa vezi a 'reaku coincidenta , adicatelea tomna' intervalul scurs din data de 04 aprilie, cand au eclozat nesimtitii aia de conconiusi, si pana acu' ...

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: