[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
arathemis wrote:...as dori sa-mi schimb substratul...Retin apa din acvariu in ceva recipiente sa o pun inapoi peste substratul nou, impreuna cu filtrul (de fapt buretele cu toata cultura de bacterii de pe el)?...

... cam asa ceva ... si nu renunta la plantele alea in plus pana nu se "recicleaza" bazinul cu noul substrat ...
image

... uite acilea mascul ...
... in cazul acesta, sa mai apar la Cafenea, sau sa stau 'reaku' acasa ? ... that is the question ! ...
ciprian_sb wrote:Ce mai faceti domnilor? De trei zile nici un post? :-)

... pai suntem putini cei care crestem acesti pesti, asa ca nu prea "ne bagam singuri in seama" ... marcam numa' evenimentele remarcabile ...
ciprian_sb wrote:Tocmai sunt fericitul detinator a 5 oscari "clasici" peste care am dat cu totul intamplator intr-un magazin din Cluj, unde am fost ieri sa duc pe cineva...

... hehe, ma bucur ca ai reusit ! ... vezi ca se poate ? ...
ciprian_sb wrote:... o punga umpluta pe jumate cu oxigen asa ca n-am avut probleme la transport desi a durat 6 ore; recomand metoda oricui are de transportat pestisori pe distante lungi...

... e cea mai sigura metoda, insa, surprinzator de putini negustori au butelii de oxigen smilie ... asa ca oxigenarea pe timpul transportului te cam priveste ...
ciprian_sb wrote:... Ei bine, am fost luat complet prin surpindere de voracitatea acestor pesti ... ... Primul lucru care mi-a venit in gand cand i-am vazut a fost o haita de lupi infometati...

... mda, asta cam asa e ... pe masura ce cresc se mai "linistesc" insa, la exemplarele tinere, fuga dupa ciolan e un spectacol extraordinar ...
ciprian_sb wrote:... Duminica, s-ar parea ca voi merge la Bucuresti sa mai iau vreo cativa si sa mai invat si eu cate ceva de la cei mai experimentati. Sa vedem ce iese...
PS: daca am plictisit pe cineva...iertati incepatorul. Astept sfaturi si sugestii.

... n-ai plictisit pe nimeni, stai linistit ... duminica suntem la "datorie", citeste topicul despre "Intalniri" de la sectiunea Carciuma ...
... vrei sfaturi si sugestii ? ... scoate guppy si scalarii aia d'acolo, da' urgent ...

PS : ... se pare ca entuziasmul meu in ceea ce priveste acesti pesti molipseste din ce in ce mai multa lume ... ma bucura acest lucru ! ...
ozi wrote:... iar daca e asa de nedorit carbunele asta activ de toata lumea experimentata de aici de pe forum...ma intreb de ce oare se mai fabrica asa ceva, adica de ce nu se renunta pe plan modial la filtrele cu carbon activ???? sunt oare alea doar pentru fraieri...ca si pietrisul ala oribil colorat, constructiile alea cu corabii scudundate si comori si plantele de plastic?...

... iegzact dragule, sunt produse create special pentru bibanii care pun imediat botu' la rama...
ozi wrote:...n-am fost prea convins in privinta carbonului activ, asa ca l-am lasat in continuare in filtru...

... q.e.d. ...

PS : ... cateodata mi se pare ca ne adresam unor pereti si ne racim gura degeaba ! ... smilie
... renunta la scalari si la betta ... sunt din alt film ...
Dolly wrote:
pandacul wrote:si m-a pus sa promit ca dau macar un suc.Eu zic ca are si ea dreptata ei de buturuga.Asa ca daca se poate ,ramine pe duminica la" primarie".

...Numai ca buturuga nu stie ca ce e moca e moca, dar mai are timp sa invete - adica nu se cer sucuri sau altceva.

... e adevarat, nu se cere nimic ... da' nici nu se cade sa refuzi un suc, mai ales daca e oferit din inima ...

PS : ... acu' urmeaza faza aia cu : noi [ fetele ] putem sa ne luam si singure cafea si suc, iar voi [ baietii ] nu sunteti subtili deloc ...
Magda wrote:
mausmann wrote:... Mie mi se pare extrem de stupid sa fi importator tropica, sa primeshti o cerere si s-o ignori...

Mie nu mi se mai pare nimic stupid in Romania cand e vorba de comert, prestari servicii, etc. Nu exista nici o urma de respect pentru client. Chiar si in cazul in care este concurenta. smilie

... traim in Romania si treaba asta ne ocupa tot timpul ... trist da' adevarat ...
Magda wrote:
mausmann wrote:... "Pentru moment importurile sunt oprite din cauza gripei aviare"...

Suntem de groaza, noi, romanii!! Ce are crevetele cu pasarile?
Si de unde fac ei importurile de creveti? :o

... importurile in materie de acvaristica [ plante, pesti, creveti, etc ] sunt facute, in marea lor majoritate, din regiunea asiatica [ Thailanda, Singapore, etc. ] ... adica, tomna' din zona de unde vine boala gainii ... asa ca vamesii romani au dat in clocot si cauta microbu' peste tot ...
Magda wrote:
koala wrote:
akademik_79 wrote:@koala (offtopik) - caut baieti pentru a pune bazele unei echipe, sa luam niste lucrari prin zona Fundeni. Daca esti priceput si stii sa umbli cu mistria si OB 37 sau OB 52 (otel beton) ma cauti sa te pun sef de echipa

... n-ai tu bani sa platesti munca si priceperea mea ...

Da' poate te tenteaza cu altceva....Trebuie sa ai si tu o slabiciune, ceva, nu?

... si tu, Brutus ? ... oh, bietul de mine, si eu care te menajam ...
bilti wrote:... Trebuie sa fac ceva tratament preventiv?

... tratamentu' ala nu mai e preventiv deloc, deoarece pestele e bolnav deja ... citeste aici tratamentul indicat in cazul de fata ...
kid wrote:Daca aveti idee cu ce se poate dizolva siliconul va rog.
Multumesc

... cu lama, pana cand o sa te doara buricele degetelor ... vorbesc serios ! ...
Endo_ro wrote:Am inteles si mi-am insusit ideea.
Scuze pentru. offtopic dar cum se aplica tratamentul exact daca e cazul pentru hexamita. Dozare, repetare, schimb si mai ales cat timp si cand iti dai seama daca a trecut ? Endo_ro@yahoo.com

Multam !

... uite ce ziceam mai demult :

... tratamentul folosit in cazurile astea este pe baza de Metronidazol [ pastile folosite in medicina umana ] : 1 pastila la 40 litri de apa ... aplici tratamentul timp de o saptamana ...

De exemplu, sa presupunem ca tii pestii in bazin de 80 litri :

- incepi luni cu 2 pastile dizolvate in apa ...
- marti = pauza ...
- miercuri scoti jumate din apa, o inlocuiesti cu apa proaspata si dizolvi iar 2 pastile ...
- joi = pauza ...
- vineri scoti jumate din apa, inlocuire cu apa curata + 2 pastile ...
- sambata = pauza iar ...
- duminica scoti jumate din apa, inlocuire cu apa curata + 2 pastile ...

... apoi marti faci curatenie si schimbi cat de multa apa poti ... atentie mare sa cureti bine de tot fundul bazinului si sa cauti sa tragi toate fecalele ... bazinul trebuie si el dezinfectat daca ai posibilitatea sa muti pestii in alt acvariu ... succes ! ... sper sa-i scoti la lumina ! ... poti sa mergi chiar mai departe ... fa rost de o seringa de plastic si scoate pestele afara, tine-l delicat dar ferm cu o carpa si baga-i pe gat cu seringa doza de Metronidazol ... eu asa faceam cu discusii care erau foarte "atinsi" ... bineinteles ca poti amesteca medicamentul in mancare , numa' ca are un gust infiorator si pestii n-o sa puna botu' ...

... as sugera sa repeti tratamentul de 2 ori ...
... ref. la masculul ala, eu as suspecta o infectie cu Hexamita si / sau Spironucleus ... incearca sa-l urmaresti, fecalele sunt normale ? ... la un peste de talia aia, 2 saptamani de nemancare nu trec fara urmari ...
... baga-le caldura [ bec cu incandescenta ] ... le ajuta si sa sintetizeze nu's ce 'reaku' dddaaa vitamina [ vitamina D, pare-mi-se ] dar si sa treaca cu bine peste perioada rece ...
... io as zice ca neonu' ala e o femela plina de icre ... in mod normal, ar trebui sa "le verse" spontan ... in cazurile nefericite, icrele "se pietrifica" inside ... nu prea ai ce face in cazul asta ...
akademik_79 wrote:@koala (offtopik) - caut baieti pentru a pune bazele unei echipe, sa luam niste lucrari prin zona Fundeni. Daca esti priceput si stii sa umbli cu mistria si OB 37 sau OB 52 (otel beton) ma cauti sa te pun sef de echipa

... n-ai tu bani sa platesti munca si priceperea mea ...
... ar fi de dorit sa ne spui ce fel de filtru utilizezi acu' ...
... asa, vorbind la modul general, sa stii ca discusii nu necesita frun' material de filtrare special, pur si simplu au nevoie, ca de altfel toti ceilalti pesti, de apa curata ...
... daca ii tii in bazine sterile [ fara substrat ] atunci un burete conectat la pompa de aer [ in combinatie cu schimburi regulate de apa ] este suficient ...
... daca ii tii in bazine plantate, atunci orice filtru "corect dimensionat" face fata cu succes filtrarii ... de asemenea, schimburile regulate de apa fac minuni ...
... rachita de care vorbesti este tot un lemn, asa ca ar trebui tratata ca atare ...
... cimentul se poate folosi cu succes atat in acvarii cat si in terarii ... il lasi "la spalat" cateva saptamani si merge fara probleme ... daca "il sclivisesti" [ il tragi cu mistria astfel incat sa ii astupi porii ] merge si mai repede folosit ...
tave wrote:... deci sa inteleg ca oscarii clasici se dezvolta cel mai greu ...

... nu e o regula ... de obicei, cresc mai repede acei pesti care sunt mai lacomi si care mananca mai mult si mai repede ...

ciprian_sb wrote:... poate o sa ma crezi viteaz acu' dar urma sa te intreb daca pot sa-l folosesc ...
Daca vrei sa-l schimb nu trebuie decat sa spui ...

... hehe, stai linistit ... nu e niciun bai, se mai adauga o bere la catastifu' ala ... a propos, vezi ca ti-am gasit pui de astronotus ... albino [ cu mult portocaliu pe ei - culoare data de mancare - le trece in cateva luni ] ... cam la 5-6 cm [ 2-3 luni ] ... iti dau detaliile pe PM ...

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: