| Message |
|
|
@ciprian_sb :
... imi pare rau, da' cred ca mai tre' sa astepti oleaca ... pe aici nu am reusit sa gasesc pui de oscar la nimeni [ de altfel, nu e o surpriza ca nu prea se gasesc astronotusi ] ... am sa incerc sa scot eu [ in bazin separat ] urmatoarea ponta de la Thomas si Delilah ... nu promit nimic, dar o sa ma straduiesc ...
PS : ... cred ca mi-esti dator c-o bere pentru avataru' ala  ...
tave wrote:Cam la ce varsta ar trebui sa inceapa sa se aleaga?
... uite ce scriam mai demult :
noiembrie 2002 -
... ok , sunt "fericitul" posesor a 6 buc. oscari de cca 5-6 cm ... 2 albinosi , 2 clasici si 2 cafenii deschis ... ... cred ca pestii aveau cam 2-3 luni atunci ...
ianuarie 2003 -
... acum, la aproape 2 luni de cand i-am luat, pestii au inceput sa se diferentieze ... cei 2 albino au cca. 12-13 cm si stau doar impreuna, ii mai alearga pe ceilalti, dar nimic ingrijorator inca ... cei 2 red tiger [ am vazut ca asa le zic americanii ] au cam 10-12 cm iar cei 2 oscari - varianta comuna, clasica, au ramas cel mai mult in urma [ au doar 8-9 cm ] ... ... deci pe la 5-6 luni au inceput sa dea ceva semne "de separare" ...
martie 2003 -
... oops , cred ca incepe ! ... cei doi oscari albi, care sunt si cei mai mari de altfel, umbla doar impreuna si le-a casunat pe plantele de plastic ... au bagat restul pestilor in jumate de bazin si ei stau in jumatatea cealalta - se invart ca nebunii in jurul buturugii, unde trag ca disperatii de plantele alea ... deja au rupt vreo 2 varfuri ... ... pe la 7-8 luni era clar ca perechea "se stabilise" ...
iunie 2003 -
... se pare ca au inceput "jocurile dragostei", pestii mei s-au ales perechi, perechi si au inceput sa se bata intre ei ... solzi sariti, aripioare rupte, clipoceala si bufnituri noaptea ... din cauza asta am fost nevoit sa renunt la o parte din ei si am oprit doar "perechea blonda" ... Samson & Delilah ... ... pe la 10-11 luni incep sa se maturizeze sexual si apare comportamentul specific reproducerii ...
august 2003 -
... astazi dupa amiaza, pe la orele 16.00, cuplul de astronotusi albino [ Samson & Delillah ] au depus prima lor ponta ... au imprastiat pietrisul si au depus icrele pe sticla care formeaza fundul acvariului ... ... de pe la varsta de 11-12 luni incep sa depuna icre [ observatie : femelele se maturizeaza mai repede ] ...
|
 |
|
|
drilea wrote:adica :masca: ? In vacanta? Din tara ?.....cumva ban ?
... parc'avea paru' asa, oleaca peste urechi, din care cauza asta a si fost trimis la nea' Gica ... de unde, vaz cu durere, ca nu s-a mai ritorneratara  ...
|
 |
|
|
|
... papila genitala este situata [ atat la femele cat si la masculi ] in acelasi loc : dupa orificiul anal si inaintea inotatoarei anale ... se poate intampla ca primele radii ale inotatoarei anale sa fie pozitionate mai aproape sau mai departe de papila genitala, insa asta e un aspect care difera la fiecare exemplar in parte ...
... daca vrei sa fii sigur, poti sa iei pestele intr-un prosop umed, sa-l tii ferm in mana [ vezi ca se zbate extraordinar de puternic ] si sa-l intorci cu burta-n sus ... ar trebui sa vezi ceva de genul :
Mascul :
o - orificiul anal
O - papila genitala
I
I - inotatoarea anala
I
Femela :
o - orificiul anal
O - papila genitala [ este mai mare ]
I
I - inotatoarea anala
I
Daca privesti pestii in acvariu, deci fara sa-i scoti din apa, atunci :
... la masculi, papila genitala [ un con micut si ascutit ] este vizibila cu mult inainte [ chiar saptamani ] de depunere ...
... la femele, papila genitala [ un tub scurt si gros ] nu se vede decat in preziua si / sau ziua depunerii icrelor ...
|
 |
|
|
... probabil ca a fost o eroare, nu l-a blocat nimeni intentionat ... spor la vanzare !
PS : am sters celalalt mesaj ! ...
|
 |
|
|
|
... oarecum off-topic, da' tangential totusi : ... ceva noutati cu bazinul celalalt ? ... ala cu decoru din polistiren ...
|
 |
|
|
... succes si tie, stiu ca meriti  ! ...
|
 |
|
|
Dolly wrote:
Sandu wrote:Decat un cordifolius cu frunze care`n scurt timp iti muta neoanele din soclu prefer de mii de ori planta asta docila si prietenoasa  .
Daca zici ca e si prietenoasa si docila, ce mi-as putea dori mai mult ? 
... cum ce ? ... sa faca piata si sa bata covoarele ! ...
... stiu ca e off topic, da' nu poci sa ma abtin  ... imi iese herpesu' daca tac ...
on topic : ... aici se vad binefacerile campaniei daruiesti si castigi !
|
 |
|
|
... in ceea ce priveste pretul ala, fiecare face ce vrea cu pestii lui ... in situatii din astea, eu cred ca prost este acela care da, nu ala care cere  ...
@Danezu : ... eu zic sa ai rabdare si sa nu arunci banii, pentru ca sigur o sa gasesti ... mai sunt si baietii din brasov care au oscari in plus [ fr0ggy si Araldq ] si poti apela si la ei daca e cazu' ... din cate inteleg, tave are 6 bucati, asa ca daca el "alege o pereche", raman 4 pesti din care sa iti alegi si tu ...
@tave : ... dau ceva semne, stau impreuna si ii fugaresc pe ceilalti ? ... ai mei erau deja alesi la dimensiunile alea [ 16 -17 cm ] ...
... nu este vorba de bani,dar sunt unele persoane care vor sa-si scoata parleala pe spinarea altora ... ... sunt de aceeasi parere cu tine !
|
 |
|
|
... e perfect  ... si daca n-ai loc de poze in galeria personala [ din cauza de spatiu alocat ], atunci le putem pune intr-o galerie separata ...
|
 |
|
|
... arata foarte bine  ... poate ca ar trebui sa explici, in cateva cuvinte, tot "procesul tehnologic", ca sa stie si altii ce au de facut ...
|
 |
|
|
|
@Danezu :
... eu zic sa o iei fara sa stai pe ganduri ... si femela mea este mai mare decat masculul [ e drept ca diferenta dintre ei nu este uriasa ] ... oricum, faptul ca va fi adusa intr-un mediu strain si intr-un bazin nou, va face ca avantajul marimii sa se compenseze oarecum ...
|
 |
|
|
@Danezu :
... hehe, nu-ti iei nici o injuratura, stai linistit  ...
... iti sugeram sa iei legatura cu cxarol in ideea ca poate are o femela matura disponibila ...
@tave :
... am sa-ti spun, cu prima ocazie, cat costa crevetii la Selgros ...
... ai trecut cumva pe la magazinul ala de la Ho si Min ? ...
|
 |
|
|
tave wrote:eu stiu ca mai aveau la magazinu de la HO si MIN , dar nu cred ca mai au prea multi ...
... poate cineva sa treaca p'acolo sa verifice daca intr-adevar mai sunt pui de oscar la vanzare si eventual "sa ceara" un numar de telefon ? ... frun' forumist care sta prin zona ? ... hai ca poate reusim sa-l ajutam pe omu' ala de la Sibiu, sa plece cu cativa pui acasa, sambata asta ? ...
multumesc anticipat in numele sau !
|
 |
|
|
Magda wrote:Si uite asa "mopanul de miliarde" era o vita de vie de toata "frumusata" 
... ba mai mult, mopanu' ala dddaaa miliarde  era de fapt o bucata de radacina de vita-de-vie recuperata din gunoaie [ cineva cumparase o gradina , scosese via ca sa construiasca o casa si aruncase totul in strada - pe undeva prin spatele Caii Mosilor ] ...
|
 |
|
|
razvan wrote:...va contrazic, in privinta acvariului lui dales.
ala nu se incadreaza in limitele dimensionale, si ar putea fi numit , prin comparatie, gigantic ;)
pacat ca nu mai este pe galeria veche "veioza lui koala"
pe linga ca avea un anubias criminal, crescut pe un mopan de miliarde, mai avea si citiva neoni, de amoru' artei.
...
... pentru ca s-a reparat galeria foto, iata pozele de care vorbea razvan ...
|
 |
|
|
g.g wrote:
koala wrote:... se vede treaba ca, desi am o oareshce "intarziere", nu sunt chiar iremediabil "dus"  ...
Total off-topic:
Din contra, esti ca vinul cu cat imbatranesti cu atat esti mai bun! 
... pana la momentu' acela fatidic cand vinu' ala bun se transforma in otet  ...
on topic : ... am primit un PM de la cineva din Sibiu care doreste sa cumpere 10 pui [ tineret ] de astronotus ... nu conteaza culoarea ... omu' vine sambata asta in Bucuresti si ar vrea sa stie daca si unde sa se duca ...
... deci, stie cineva daca exista astronotusi de vanzare prin Bucuresti ? ...
|
 |
|
|
koala wrote:... pa™ vremurile alea biblice  , cand Samson o stapanea pe Delilah si se impreunau spasmodic, umpland Oboru' da™ pui pa™ care nimeni nu-i vroia, ei bine, pe vremurile alea, mai era un user care tinea astronotusi ...
@ Danezu :
... mi-am adus aminte despre cine era vorba ... cxarol il cheama si a deschis [ el sau un prieten de-al sau ] un magazin de pesti, pe undeva pe langa Podul Grand - Calea Grivitei ... tre 'sa cauti prin forum, ca s-a vorbit de treaba asta la un moment dat ... am gasit !
PS : ... se vede treaba ca, desi am o oareshce "intarziere", nu sunt chiar iremediabil "dus"  ...
|
 |
|
|
... prietene, pe "romaneste zis", ai un acvariu mult prea mic pentru pestii aia ... daca vrei sa te apuci de acvaristica in mod serios, atunci trebuie sa incepi cu un bazin mai mare, in care "starea de echilibru" sa fie mai usor de atins ... sunt multe de spus aici si te putem ajuta cu sfaturi, da' in conditiile in care faci up-grade la acvariu  ... altfel, vei pati la fel si data viitoare, si e pacat de bietii pesti  ...
|
 |
|
|
jumbo wrote:superb decorul, ai cumva si o imagine din fata cu acvariul respectiv?...
... la mine la galerie ...
jumbo wrote:... ma gandeam sa pun intaritoarele mai jos (adica pe la vreo 60 cm) ca sa pot pune neoanele in spatiul de deasupra lor, sa folosesc acest spatiu ca pe un capac asa cum sugera MA
... nu e o ideea rea si merita studiata, insa tre' sa ai "in vedere" ergonomia [ gandeste-te cum vei proceda atunci cand vei dori sa faci curatenie, schimburi de apa, diverse amenajari, cum faci hranirea, etc, etc ] ... mie personal, ideea unui capac pe care sa pot sa-l iau cu totul si sa-l pun alaturi in caz de nevoie, mi se pare ideala ... dar e doar o chestie simpla, de gusturi si preferinte ...
|
 |
|
|
... dupa cum bine le zice nea Thut, dupa dezghetare, viermii aia or sa fie o masa amorfa, sangeranda si tomna' buna de aruncat la canal ... nu esti primul care a avut ideea asta, probabil ca nici ultimu'  ...
|
 |
|
|