[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Azi am reusit sa montez furtunurile si seturile in/out pe pozitie, am taiat si furtunurile cu inima cam stransa, pentru ca nu prea imi dau seama cat de tare or sa ma incurce la mentenanta.
Am reusit sa modific si instalatia electrica, asa ca am mai obtinut cativa cm spatiu in stand (am inlocuit priza aia industriala - boltarul de bca cu 3 prize mai finute, legrand forix).
Si intr-un final, am cuplat tot ce era de cuplat pe filtrul utilitar, ala mai mic (purigen, incalzitor)

Acum stau si ma gandesc daca sa ma apuc de bagat apa, ca la cat timp a trecut de cand e acvariul pe pozitie ar fi cazul de un reset
flo77 wrote:Dar in fine , vorba lunga saracia omului. Daca tot ai avut ideea asta, just do it. Daca nu iese bine, dai reset la acvariu dar in schimb vei capata experienta.

Total de acord. Noi ne-am dat cu parerea ca nu e o idee buna, datorita volumului mic al bazinului si al partii estetice.
Dar pari hotarat sa o faci, acum ard de curiozitate sa vad ce o sa iasa. Chiar te provocam sa o faci
Ti-am dat o pauza, pentru nerespectarea regulamentului intern si pentru ca nu mai ai argumente si ai trecut de partea cealalta.
Drum bun, sanatate, voi ridica banul curand, cand imi voi aminti cu drag de tine.
Am avut si eu gazon si da, asa este. Presezi (fara mila, ca nu se intampla nimic) tubul aspirator pe el si grosul mizeriei este aspirat.
Daca ai gazon bine dezvoltat, cum are austriacul nostru, nu se desprinde nici un fir. La cel rar e problema.
Ia rasfoieste tu forumul si vezi cate leacuri babesti gasesti date ca sfaturi "din chimie". Nu era ceva legat strict de tine, dar daca tot te-ai simtit.. Am aruncat un ochi peste postarile tale. 80% se citesc cu greu, pentru ca folosesti diacritice, desi ti s-a spus de cel putin 4 ori sa nu o mai faci.
Nu gasesc o prezentare a ta, sa stim cu cine stam de vorba. Poate esti urmasul lui Nicolae Teclu si noi nu stim. Nu gasesc un topic in care sa ne prezinti realizarile tale in domeniul acvaristicii, in afara de 2 poze cu niste moss prapadit legat cu sfoara de canepa.
Eu m-am saturat sa le explic oamenilor ca zapada galbena nu e buna pentru consum. Cine stie sa inteleaga ce am scris in postul anterior (si in altele) si sa preia esentialul, bravo lui. Cine nu, vine cu arogante si sare de cur in sus pentru ca s-a simtit vizat.
Eu nu sunt chimist, dar sunt acvarist (surpriza, asta e un forum de acvaristica). Eu vorbesc de obicei din experienta, nu vin cu posturi copiate de pe forumul celalalt (post din 2011, cred ca suntem in 2022).

Mie nu imi place treaba asta si n-am fost adeptul lui 'hai sa bagam de toate in acvariu, sa fie acolo, preventiv" doar pentru motivul ca sunt ieftine.
La fel ca in cazul oamenilor care iau antibiotice aiurea, preventiv, apar bacterii si infectii rezistente la antibiotice.
Sfatul meu, actioneaza de la primele simptome doar daca sesizezi o problema in acvariu. Daca nu sunt semne, da-i pace.

Al doilea sfat, folositi medicamente si tratamente dedicate acvaristicii. Substantele sunt calculate si exista o schema de dozare bine pusa la punct.
Singurele exceptii de la medicamente si chestii babesti pe care le-am facut si le-as face in continuare ar fi:

- crengute de salcie pentru tratarea apei verzi
- eritromicina pentru tratarea cyanobacteriei

Si subliniez inca o data - dupa aparitia problemelor, nu preventiv, aiurea.

La popularea unui acvariu, sau la achizitionarea de noi vietati, eu am folosit pentru perioade scurte Easy Life Voogle pentru apa dulce si Herbtana pentru apa sarata.
Ajuta sistemul imunitar al pestilor si reduce stresul de dupa transport si dupa aclimatizare.

Si m-am saturat sa aud: da, dar pisatul ala costa 3 lei in timp ce produsul x costa 30, plm, ie scump dom'le
Cand te hotarasti sa iti iei peste, pisica, caine, sconcs, leopard, etc - iti asumi si niste responsabilitati si niste cheltuieli.
Nu ti le asumi? Ia-ti o carte de colorat cu animale.

Si inca o chestie, produsele de la farmacie nu au intotdeauna puritate de laborator. Dimpotriva, contin potentiatori de gust si tot felul de arome.
Pe vremuri mergeai la frizer si ii spuneai sa te tunda "depeche" (daca erai fan Depeche Mode). Era scurt-spre piele deasupra urechilor, apoi o parte tunsa cu nr.2, iar in scafarlie lasai lung si dadeai pe spate
Si mai de demult, cereai tunsoarea "pentru scoala". Daca bagai mana in ciuf, parul nu trebuia sa treaca de degete.
Pestii din card care prezinta semne de boala, slabiciune, diformitati, sunt alergati si ucisi de restul grupului. Selectia naturala.
Degeaba nu l-au caftit, oricum murea inainte de termen din alte cauze.
Oricum nu o sa gasesti solutia miraculoasa care sa iti mentina parametrii, oricum trebuie sa faci teste zilnice si la schimburi, ca nu te ajuta apa asa cum e.
De aia ziceam de practica, trebuie sa experimentezi si sa gasesti rutina zilnica. Parerea mea.

P.S. la apa aia m-ai bine te-ai orienta catre un bazin plantat.
Pune 10 litri de apa intr-un recipient, fa teste kh/gh/ph, apoi adauga o lingurita de bicarbonat si repeta testele.
Dupa asta, e nevoie de putina matematica si afli formula ideala pentru volumul bazinului tau
Practica bate vorbele..
mellbo wrote:stiu ca are 12 ani, poate sa aiba 20,mereu va exista cineva care citeste. Informatia veche e in acelasi timp noua. Depinde cand afli.

Poti s-o mai spui o data, poate pricep si cei care au migrat pe cacatul ala de facebook cum sta treaba cu informatia de pe forum vs informatia de pe fb
Am gasit asta, nu stiu cat de aproape de adevar e (nici macar nu stiu daca asta e furnizorul de apa)
https://apaprod.ro/calitatea-apei/

Duritate totala, minim grade germane 5
pH unit??i de pH >= 6,5; <= 9,5

Foarte ambiguu. La apanova, in bucuresti, se dau cifre exacte.
Pentru creveti ti-as recomanda sa folosesti produse dedicate pentru remineralizare, care ridica si gh si kh in mod egal
Si cum iti recomanda si flo, ia niste teste la picatura (nu costa foarte mult, betele alea ale tale nu sunt deloc precise).
Eu am folosit si am fost multumit de testele picatura de la salifert
Mie imi place maxim, super!
Bayek wrote:La scape-uri aspirarea se face superficial, ce-i drept, dar asta inseamna foarte putini pesti raportat la volumul de apa, sa nu se adune mult material biologic.

Depinde de scape. Sunt unele facute pentru show, cu viata scurta - la alea nu prea e cazul de mentenanta. Cine il planuieste pe termen lung ia in calcul mai multe variabile.
Domnu, mai vedem si noi niste poze cu acvariul?
Era bine daca punea o presetupa sau un manson de cauciuc.
Nu prea are legatura. Eu intotdeauna am pus si carbo, chiar daca aveam co2 presurizat.
Din ce am testat eu pana acum, ti-as recomanda Plant Serum sau micro si macro de la Green Aqua
Treaba asta functioneaza la acvariile mari, la un nano de 30 de litri ti-as recomanda sa nu o faci.
Acolo ai prea putin din orice (sol, apa) si o sa ai prea mult din altele, nedorite. Mentenanta e sfanta si merge mana-n mana cu schimburile de apa.
paradoxx wrote:eu nu citesc decat insecte pe-acolo si nu vad niciun peste ^^

Pestii sunt de diferite marimi. Daca nu sunt cat salaul, nu inseamna ca nu sunt pesti.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: