[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
N-am produs apa, ca m-am luat cu altele. Cand am facut pauza de la altele, m-am gandit sa fac un uber pentru butoiul in care voi prepara apa, ca sa nu ma cocoseze.
Aveam niste capete de scandura ramase de cand am pus lambriu pe perete, niste roti sanatoase, chef nu prea aveam dar mi-am facut.
Initial am zis ca-l fac asa, la mutu-i ma-sa, apoi am zis sa-i dau si o fata, cat de cat. Bait, lac de crapare, vopsea acrilica.

image image

image image
ugarit5 wrote:Da pencil fish e cam cel mai safe peste pentru creveti

Mestere, cu siguranta vor manca puii de creveti, nu scapa..
M-am uitat fugitiv pe net, garantia unui filtru eheim este de 2 sau 3 ani, in functie vanzator.
Daca se arde dupa 3 ani si o zi, nu mi se pare a fi o problema baneasca.
Eu am filtru eheim pe care scrie made in rfg. Functioneaza ca in prima zi..

Asta e parerea mea. N-as merge pe mana unui montaj facut pe genunchi doar pentru faptul ca la 6-8 luni scot filtrul din priza.
Mai degraba as (re)investi intr-un ups si intr-un stabilizator de tensiune. Cred ca mai multe au fost pagubele provocate de penele de curent decat de scoaterea si reintroducerea filtrului in priza.
Am sa raman la AF Remineralizer, pentru ca imi place ce am citit despre el.
mellbo wrote:
Mie mi se pare totusi cam scumpe sa le schimb des...

Unde am scris ca le schimb des? Am zis in caz ca..
Inca n-am schimbat nici o pompa sau nici un filtru pe motivul asta.

Si nu costa o avere. In decursul unui an cheltui bani cu nemiluita ca sa tin copiii la scoli in strainatate, sa le platesc chiriile si sa le asigur bani de buzunar, sa platesc rate si facturi, sa sustin financiar parintii si socrii, etc.
Din punctul asta de vedere, chiar daca cumpar un filtru pe an, e fix pl, pistol cu apa. Si nu plang dupa bani, chiar ma bucur de lucrurile noi cumparate, pentru ca simt ca le merit.

Nici eu n-am oprit echipamentele in timpul hranirii, nici la marine nici la apa dulce. Nu sunt nebun sa-mi creez singur probleme si sarcini inutile..
In plus, cum spunea cineva pe aici, mancarea se imprastie si toti pestii sunt fericiti ca apuca sa crape in ei.

Referitor la bobine arse.. nu stiu. Mi-au trecut tone de filtre si pompe prin mana, n-am intalnit asa ceva.
Am avut demagnetizari de rotor la o pompa Tunze (foarte scumpa, nu pocnitoare chinezeasca) si la un filtru Atman si ceva cleme rupte la filtrele Eheim, la hose adapter (asta din prostia mea).
Chiar nu vad de ce sa intrerup un, cum sa ii zic, bio-mecanism care functioneaza si face ce trebuie in legea lui, doar ca sa manance pestii nederanjati. Fuck them, sa alerge dupa mancare, sa puna sangele in miscare si sa faca muschi.
Si pana la urma, daca se prajeste un echipament, aia e, cumpar unul nou. Stiu ca nu ma vor tine o viata si nu le las mostenire, le consider echipamente consumabile.
De ce te pui cu piticii mei, ca sunt agresivi
Daca dai pe google peste creion o sa gasesti doar prostii. Pencil fish era cheia..

https://www.nevertebrate.ro/advanced_search_result.php?keywords=Nannostomus+
Multumesc.
Grija de moment e sa prepar apa si sa nu picure pe undeva pe la cele 2000 de imbinari de la echipamente.
In cazul bazinului meu, elementul cu prioritate maxima e flora. Pestii sunt doar pentru ca am auzit ca asa se face, iar CRS reprezinta un pitic de-al meu mai vechi.
Plantele doresc sa fie sanatoase si prospere, asta e obiectivul principal. Daca se intampla sa prospere si pestii si shrimpii, doamnele ajuta, sa fie intr-un ceas cu cuc.
In plus, e o noutate si pentru mine, un experiment - doar apa de osmoza remineralizata si filtrare exclusiv prin matrix (desi mai exista pe acolo si niste purigen si o urma de bureti). Sunt curios daca iese ceva sau o sa fie un mare fas.
Da, am recitit si asa este, nu e recomandat ci se poate si asa.
Greseala de interpretare, eu am invatat engleza din filme si franceza din Pif-uri.

Stiu despre CRS ca sunt pretentiosi ca am mai incercat de doua ori, dar in conditii mai jalnice.
Am sa incerc, daca merge, merge. daca nu, o sa revin la maidanezi (rcs)
Vor fi si amano dar cu aia nu-mi fac probleme, traiesc si in vaza cu flori si in wc fara probleme.
Dai comanda la nevertebrate
Multumesc, boierule! Exact ce-mi doream
Mi-as cam lua inima intre picioare de maine si as incepe sa pregatesc apa.
Problema e ca nu mai gasesc informatia, nu mai stiu pe unde am intrebat, dar nu ma dor dejtele sa o fac din nou.

Bun, deci se da un acvariu ce se doreste a fi plantat, populat cu pesti si cu creveti CRS.
Se mai da apa de osmoza, niste teste si un tds metru. Bonus, solutie de remineralizare AquaForest.

Pe prospect la AF scrie asa:
1 ml per 3 liters of water and raises KH: 2, GH: 4
De asemenea:
The complex formula contains easily absorbable calcium and magnesium, increases the general hardness and carbonate hardness in the desirable ratio of 2:1. It contains all the minerals needed to keep freshwater fish and plants in a perfect condition. Maintains the correct ratio of calcium and magnesium.

Ca sa nu o lungim, pentru plante, pesti si creveti, care sa fie target-ul Kh/GH/TDS? Ca sa imi calculez si eu zemurile, sa fiu cu lectia pregatita in caz ca ma loveste harnicia maine.

Despre TDS am citit ca e recomandat 25-30ppm (pentru plante). Ar fi fost simplu daca nu erau implicati si crevetii in schema, aici am dubii.
Care e diferenta? Eu fac cu furtun de aer, inainte ii trageam un nod si reglam de acolo, acum sunt pe #barosaneala si am o reductie din aia de 1 leu. E mai constanta picatura de la perfuzie?
Dr Nano wrote:
50-100 lei doar la juniori.
Aici e vorba de categoria grea.

Nu fac niciodata totaluri, din motive evidente de sanatate.
Oricum, cred m-a costat mai putin decat prima transa de pesti marini pe care i-am pierdut in doua zile datorita gris-ului.
Tips: 50 de lei e suma universala care nu provoaca urlete. Doar zic si eu, fara nici o legatura.
Maxim 100 lei, daca nu crezi intreab-o pe nevasta-mea
Mai are loc experimentul DSB?

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: