[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: viulian
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Message
20 de pestisori intr-un acvariu asa mic si cu restul pe acolo ?

Arata ok pentru inceput inceput, dar .... comportamentul de card se vede doar in acvarii foarte mari (asa cel putin am vazut eu) unde cardul se poate deplasa sincron. In acvarii mici doar se raspandesc in toate partile nu stau la un loc.

Sfatul meu e sa nu chinui pestii si sa ii tii inghesuiti asa ... ce volum are acvariul ?
Cred ca prima realizare in materie de automatizare a fost ca operatia de curatat substratul cat si cea de schimbat apa sunt separate, nu trebuie facute impreuna.

O sa folosesc in curand asa ceva pentru sifonat: http://www.youtube.com/watch?v=OhFObTRuktE (Eheim Automated Gravel Cleaner). Aici cureti cat vrei, apa curatata se intoarce inapoi in acvariu fara furtune.

Apoi schimbi apa cand vrei - nu trebuie facute impreuna ..

PS: si multa sanatate.
Bravo man, ce norocos esti!

La cati mai multi Floricici!
Ma intriga motul bleu ... ce rol are acolo in vagauna suspendata ?
E discutabil. Initial oamenii foloseau filtre externe dar le curatau la fel ca la plantate adica rar (odata pe luna sau chiar mai rar) - iar dupa luni de zile se trezeau cu alge foarte multe. Cand se analiza situatia, se observa o concentratie foarte mare de No3 - concluzia fiind ca filtrele prind prin natura lor multa murdarie, dar murdaria aceea se acumuleaza si devine un 'nitrate bomb'. :a plantate e inca in grafic sa ai un No3 de 50 sa zicem - pestii sufera pe la 100 deja. Doar ca la marine, No3 10 e limita maxima - altfel dai in alge (caci ... asa e la marine se pare). Prin urmare, la plantate poti sa o lalai cu curatenia, la marine insa nu, trebuie sa umbli foarte des la el, cel putin odata la 2 saptamani - asta daca ai grija sa nu dai mult de mancare, samd.

Am ales sa merg si cu filtru extern dar i-am pus un burete pe intake incat mizeria sa ramana multa in acvariu de unde o scot saptamanal (sper in felul asta sa mai reduc perioada de 'curatare' a filtrului extern).

Insa se merge cu success si pe ideea filtrelor hang on back pe care golesti de bilute si ce altceva mai au - si umpli compartimentele cu substante care sa curete chimic apa.
Pai e cam vaga intrebarea - caci presupun ca ai citit topicurile despre acvarii mici deschise aici - asa ca mai usor ar fi daca ne spui ce nu ai inteles decat sa descriem noi iar toata povestea
In al doilea rand, daca apar liste - imediat apar si intrebari daca se poate fara una sau alta, si nu se ajunge nicaieri..

Asa ca spune te rog ce ai inteles tu ca ar trebui, si poate clarificam situatia.
Un mic update, in sfarsit am vazut si eu al doilea clovn mancand deja eram foarte ingrijorat pentru el. E palid si decolorat - parte slabit.

Cu toate ca am intuit bine ca trebuie sa iau unul mai mare in cazul in care nu sunt adaugati impreuna - incat cel mare sa poata face fata atacurilor celui mic, n-am luat unul dublu ci doar un pic mai mare.

Sunt ai naibii de destepti pestii astia. Cand hraneam, cel 'intruzat' fugea sa manance, lua doua trei guri si fuga inapoi sa-l atace pe celalalt sa nu apuce sa manance si sa-l sperie. Mi se parea atat de rau, si am asistat la cateva faze din astea, incat l-am prins la un moment dat pe agresor si l-am lasat intr-un pahar de plastic ca sa pot da mancare in liniste noului venit. Nu se adingea al naibii de ea, statea in colturile acvariului si se uita mereu in jur sa nu fie atacat. Ii treceau shrimp-ii morti la 1cm de gura, fulgii pluteau pe deasupra, NIMIC.
Totusi dupa vreo 4 ore i-am dat drumul agresorului, am zis ca pana la urma, daca o fi si o fi asta e, macar natura sa-si urmeze cursul.

Insa... a prins bine UN PIC cred, pentru ca prima data era dezorientat si se uita dupa teritoriu, a dat de nou venit dar nu l-a atacat imediat, si parca si nou-venitul a prins nitel curaj vazand atatea ezitari. Cu toate ca e in continuare hartuit, se pare ca si-a gasit un loc intr-o mica vagauna si prindea cei cativa fulgi pe care apa i-a purtat pana la el (dar nu a iesit din zona de confort).

Ma bucur teribil ca mananca
Stefan, ai apucat sa raspunzi inaintea mea, dar replica catre Porcu era ... "vezi sa nu, acum are examene e sarguincios nu ca mine unde ORICE altceva era muuuult mai apetisant de facut decat invatatul la examene."
Nu mai inteleg generatia de azi, examenele sunt momentul EXCELENT pentru intors acvariul cu susul in jos si facut mana pentru layout-ul de 200L heheheheh.

Daca oricum renunti la asta, de ce sa nu si exersezi pe el ?
Excelent pentru peppermint shrimp! E o aditie buna, dar din cate zici inutila - eh, asta e. Mai iei un shrimp care sa manance si din mana. E loc.

Despre clovn asa facea si al meu la inceput, se invartea in jurul la spray-bar lasandu-se impins de jet asa din lateralul lui, dadea un pic din aripioare si facea roata pe dedesubtul spraybar-ului si isi dadea drumul de sus inapoi in jeturile de la gaurele. Acum s-a plictisit.
Ulterior a inceput sa inoate prin nisip si cu coada din spate sa 'ridice' praful. Am citit ca asa isi marcheaza teritoriul ...
Complicat ... cata mancare dai la pesti ? Algele apar caci sunt nutrienti in apa care nefiind consumati de foarte putinele plante pe care le ai, duc la aparitia algelor.

Asa ca:
a) hranit mult mai putin
b) schimb 50% din volumul apei in fiecare saptamana (declorinata)
c) indesit (cumparat) plante cu crestere rapida, gen Cabomba.
Bule face ?

Presupun ca e foarte mic curentul la tine.
Ok merci sunt surprinz de viteza de reactie

O sa dau niste mailuri si eu sa vedem ce si cum, thanks man.
Aaaa arata bestial pompitele acelea vreau una.
Din pacate par a fi facute doar pentru OEM systems -nu vad sa le pot comanda separat pe site-ul lor: http://sensidyne.com/micro-and-miniature-air-pumps.php
@koala - este sigur peppermint shrimp sau e camel shrimp ? Are cocoasa pe spate ?
Seamana foarte bine unul cu celalalt, insa doar Camel Shrimp e problematic (dar sunt de cele mai multe ori confundati chiar si de vanzatori).

Al tau - daca acela e numele Lysmata wurdemanni - e ok, e reef safe. Ce nu e reef safe sunt listati aici la impostori: http://rettalbot.suite101.com/peppermint-shrimp-imposters-a42649 .
@koala, doar 5L de apa ?
Eu cred ca schimb cam 12L saptamanal (daca scad pietrele asa ochiometric si nisipul, dar adaug filtrul extern) cred ca sunt pe la 25L apa in total deci undeva pe la 40% - 50%. Nu stiam ca merge si mai putin ... (sau am eu reflexul EI )
Yup, toate plantutele au murit.

Doar ca ... melcii au inceput sa traiasca am pus la inceput vreo 2 s-au dus la fund ca pietrele si nu s-au mai miscat. Dupa aceea am continuat sa fac schimburi de apa (suspectez ca am turnat prea mult Easy Carbo) si ieri am pus vreo 2 care vad ca umbla pe acolo.

Insa problema e cu oxigenarea apei. Melcutii stau la suprafata apei (ceea ce la Physa e indicator de lipsa de oxigen daca ii vezi pe toti sus in acvariu). Cred ca lipsa de oxigen o sa impiedice si bacteriile sa se dezvolte cum trebuie (un schimb este, dar fundul becului nu e o suprafata foarte mare de schimb totusi).

O sa il mai las vreo saptamana doua pana pun alte plante - ma mai gandesc cum pot oxigena ceva atat de mic.
Prea generala intrebarea ... cum e mai bine depinde de scopul pe care il tintesti.
Si de asemenea, ca sa tintesti acel scop, nu doar lumina va fi un factor - deci intrebarea cum e mai bine la lumina e incorect si optimul partial nu inseamna optimul global.
Optimul global tine de lumina, co2, fertilizanti TOATE la un loc. Si nici atat poate, depinde si de caracteristicile apei tale, de vietuitoarele (pesti sau plante) din acvariu samd.

Ai putea incepe cu lecturarea unor topicuri de la Aquascaping, contin toate detaliile despre lumina, co2, fertilizanti, plante si pesti si poti sa te inspiri de acolo.
Am fost chitit sa fac un filmulet cum se deschide acest coral cand mananca. Infricosator dar si solemn cumva.

Filmul in total avea 8min30sec dar l-am accelerat de 20 de ori (la 26 de secunde). In realitate lucrurile sunt mult mai lente, si al naibii nemo a furat shrimp-ul fix cand sa-l manance ... i-am mai pus ulterior si a mancat tot.

Recomand sa il vedeti pe youtube si pe tot ecranul ..


Eu votez cu 1.

2 nu deoarece nu ajuta sa treci mai repede apa, mai bine mai incet sa aibe timp apa sa fie curatata.
3 nu deoarece ... daca iti vezi de schimburile de apa nu prea ai nevoie sa reduci acele concentratii. Sunt utile la acvariile mari unde e cam chinuitor sa schimb 50% din volum si atunci ai nevoie 'ajutoare' care sa mai lucreze sa mentina apa si sa nu fie nevoie asa repede de un schimb. Dar cum in astea mici orice o poate lua razna, mai sfant e schimbul de apa. Dar daca vrei sa vezi cum e, poti incerca de poze sunt si eu curios. Ai grija la inundatii sau ceva ...
Super faina ultima poza, e asa un sentiment de zici ca esti pe lac, si sub luciul apei, fain.

Bravo felicitari. Ce parere ai, continui in ritmul asta sau reduci ca sa muncesti mai putin ?
 
Forum Index » Profile for viulian » Messages posted by viulian
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com