[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lumina  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Salut, sunt Eduard si ma intereseaza un aspect legat de lumina.Saptamana viitoare un prieten ma va ajuta sa schimb instalatia de lumina.
Momentan am un neon de 15w si 6500k(cam putin stiu pt 76 litri).Instalatia va fii compusa din doua becuri Philips de 6500k de cate 23w fiecare.
Intrebarea mea este:
Cat trebuie sa las lumina aprinsa la acvariu?
Mentionez faptul ca acum las lumina aprinsa de L-V de la 16:30-24,iar Sambata si Duminica de la 14 la 24 (nu am alge :) ).Plantele sunt Ok.
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Prea generala intrebarea ... cum e mai bine depinde de scopul pe care il tintesti.
Si de asemenea, ca sa tintesti acel scop, nu doar lumina va fi un factor - deci intrebarea cum e mai bine la lumina e incorect si optimul partial nu inseamna optimul global.
Optimul global tine de lumina, co2, fertilizanti TOATE la un loc. Si nici atat poate, depinde si de caracteristicile apei tale, de vietuitoarele (pesti sau plante) din acvariu samd.

Ai putea incepe cu lecturarea unor topicuri de la Aquascaping, contin toate detaliile despre lumina, co2, fertilizanti, plante si pesti si poti sa te inspiri de acolo.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: