| Message |
|
|
|
Avand in vedere ca eu sunt in Italia acum si am cautat acelasi lucri pe net si fara prea mare success, o sa iti dau linkurile pe care le-am gasit eu:
www.abissi.com
www.aquaristica.it (aici gasesti si o lista cu magazinele de acvaristica din It)
www.acquams.it
www.acquaingros.it
www.webaquarium.it
Cam atat. Sper sa te ajute, ca pe mine nu m-au ajutat prea mult.
|
 |
|
|
|
Pare mai degraba ech. tenellus foarte des sau lilaeopsis. Parca e si niste Hemianthus micranthemoides (noul nume pentru Micranthenum pe tropica) in fata la mijloc. Oricum are mare dreptate dalles. La rezolutia aia nu prea se distinge prea mult.
|
 |
|
|
@furnici: Sa inteleg ca ai tastat gresit cuvantul?  :o Daca era o litera acolo mergea.....
Si ca sa revenim la "0ff-topicul" initial - ce e aia DEX ?!?!?
Si eu cred ca si discusii sufera de boala asta de "dimorfism". E ok insa, pentru ca am inteles ca se trateaza. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
La mine nymphea lotus nu are nici o problema la 30 de grade (cu discusi). Si parca stiam ca e de apa calda, dar ma rog. Poate au gresit astia de la tropica... 
|
 |
|
|
|
Asa cum vad ca au confirmat si ceilalti, are probleme la ochi. Deci urgent la doctor, nu neaparat veterinar. SI un oftalmolog o poate trata sa stii. Cauza este mai mult ca sigur faptul ca a fost tinuta in curent de aer. Probabil cu geamul deschis, etc.
|
 |
|
|
|
Sunt foarte curios.
In ce carte? Ca sa verific si eu cu ochii mei.
|
 |
|
|
|
Din cate stiu eu pot sa fie 2 ipoteze:
1 - broscuta ta a intrat in hibernare - nu e cazul cu temperaturile de afara
si
2 - are ceva probleme la ochi - cred ca OCUVIT de la farmaciile umane rezolva treaba asta. Din cauza asta nu vede si nu mai mananca. Stiu de la un prieten care a chemat un oftalmolog sa ii trateze broscuta.
Poate te mai ajuta si altcineva.
|
 |
|
|
|
Cum adica a dat inapoi? Probabil ca a slabit.
Pai nu spuneai tu anterior ca nu il lasa ciupanezu sa manance? Pana la urma a ajuns sa nu mai manance deloc. Imprastie si tu mancarea prin acvariu ca poate asa ajunge si la nasul lui ceva.
S-ar putea sa fie insa si altceva? Ceilalti mananca?
Se scarpina de decor? E inchis la culoare? Are vreo pozitie anormala?
Ca din postul tau nu prea stim ca sfaturi sa iti dam. Mai da si tu ceva detalii.
|
 |
|
|
Daca au si putin rosu sau galben atunci pot sa fie niste sumatrani. In cazul asta trebuie sa ii scoti fie pe ei, fie pe ceilalti pesti ca sa ai pace in acvariu.
Arata ca astia de aici?
|
 |
|
|
|
Am uitat ceva important (din pacate editul nu merge inca) - NU DESCURAJEAZA NIMENI INCEPATORII. Cel puti eu asa cred. Lumea te-a atentionat ca ai inceput cu stangul si dupa ureche si din cauza asta ai probleme acum.
Din pacate, eu am inceput la fel ca si tine. Poti sa te uiti in posturile mele de pe forumul vechi ca sa vezi ca asa este. Dar imi place sa cred ca am invatat ceva din sfaturile de pe aici.
|
 |
|
|
adi_ci23 wrote:un pasionat de acvaristica, are grija de acvariul lui, face schimburi regulate, le da mancare, le asigura conditii optime de viatza pestilor lui, si le studiaza comportamentul, in fond si la urma urmei, asta e scopul unui acvariu: sa il privesti, sa urmaresti pestii, comportamentul lor, si relaxare.
Foarte corect ceea ce spui. Ma mir insa ca te superi. Tu insuti spui mai sus ca trebuie sa le asiguri conditii optime de viata pestilor. In acest moment unul din discusii tai este bolnav. Si s-ar putea ca si ceilalti sa urmeze dupa el. In aceste conditii tu nu le asiguri conditii optime de viata. Si cu asta punct. Ca sa nu te mai iei de oameni degeaba ca mi se pare un pic ipocrita iesirea ta.
In alta ordine de idei. Un tratamet scurt cu metronidazol nu o sa dea rezultatele scontate - si in cazul tau nu mai este demult vorba de profilaxie. Eu am zis intr-un post anterior sa faci un tratament de cel putin o saptamana (o data la doua zile). Mai da search pe forumul asta si pe cel vechi si o sa vezi aceeasi parere cam peste tot.
A, apropos - e interesant ca desi ai discusi de cateva zile deja dai sfaturi tuturor sa faca profilaxie chiar daca pestii nu au semne de boala. Sa ne amintim impreuna cum este cu acvariile de carantina in care tebuie sa observi pestii cel putin 2 saptamani (si in cazul discusului o ridicare a temperaturii pana la 33-34 de grade poate ajuta la curatarea anumitor paraziti nedoriti)? Daca tu recomanzi un tratament profilactic lunar, ma intreb ce s-ar alege de discusii astia peste 5-6 luni (daca rezista atat timp la atatea chimicale).
Oricum asta este parerea mea si mi-o asum. Imi pare rau daca o sa te supar cumva.
|
 |
|
|
Cred ca de aia ii si zice artemia salina si nu artemia "dulcina" sau chiar "dulcinea". 
|
 |
|
|
Cred ca voia sa zica Lauza ! 
|
 |
|
|
@lukaboy: Banuiesc ca io sa se inteleaga de minune cu loricaridele tale. 
|
 |
|
|
|
Are dreptate G.G. Si eu m-am incapatanat la inceput sa ii cresc in bazin plantat. Si nu a mers. Asa ca i-am pus in alt bazin fara plante unde poti sa le faci tratamentele si curetenia mult mai usor. Si speranta mea este ca dupa ce ajung pe la varsta de 1 an si ceva sa ii mut la loc in bazinul mare. Din cate am inteles sunt mult mai putin predispusi la boli si mai rezistenti cand sunt adulti.
|
 |
|
|
200 conconius in 90 de litri?  Si zici ca aveau 7 luni? Adica maturi? Imi inchipui ce aglomeratie era pe acolo.
|
 |
|
|
|
Ceata aia alba nu este de la metro. Motronidazolul cel mult se lasa la fundul acvariului in cazul in care nu a fost dizolvat cum trebuie. Acvariul este ciclat sau nu?
Daca are burta )( nu e bine. Inseamna ca nu a mancat de ceva timp. Probabil ca asa l-ai luat. Nu stiu daca inima aia de vita e responsabila pentru excrementele filamentoase. De fapt sunt aproape sigur ca asa i-ai cumparat deja cu paraziti.
Acuma daca ai inceput tratamentul cu metro fa-l cel putin 1 saptamana. Temperatura in acvariu cat este?
|
 |
|
|
Nu e chiar off topic, dar uite: chiar ieri seara la stiri au zis ceva ca raurile sunt pline de pesti de la inundatii (pe undeva prin Timisoara). Si unde a cazut un pod s-a format un stavilar natural si pestisorii nu mai puteau sa treaca in amonte. Si atunci niste "binevoitori" ii luau in galeata (prindeau cu zecile cu minciogurile - din 3 mincioguri umpleau o galeata) si ii treceau puntea. Cel putin asta aratau imaginile.
Si pun eu continuarea- "si marmota invelea ciocolata in staniol".
Ce s-a intamplat dupa ce au plecat camerele de filmat? Numai oamenii aia mai inchisi la culoare care contribuiau la salvarea mediului stiu... cat era kilogramul.
Poate asa s-a intamplat si aici. 
|
 |
|
|
Daca vrei sa iti mearga plantele trebuie sa ai undeva la 0.6 W pe litru cel putin. Nu stiu ce neon ai cumparat (din ala subtire nu stiu ce inseamna :o ), dar de preferat pentru plante este ceva cu lumina mai calda (gen Phillips TLD830).
Plantele cresc si fara CO2. Nu e cazul sa te chinui cu CO2 acum.
La acvariul tau problema este de iluminare. Si nu ne-ai spus ce pesti ai si ce plante ai de nu cresc? Ca cine stie ce minunatii de plante ai super pretentioase la conditiile de mediu.
Si in plus, poate ai carasi in acvariu si atunci poate iti spune Dolly de ce nu cresc plantele!!! 
|
 |
|
|