| Message |
|
|
Salut!
DSB-ul nu merge la apa dulce. Acvaristica marina e destul de diferita de cea de apa dulce. Acolo ai bacterii care consuma nitratii, aici ai plante si schimburi de apa (si macro algele marine consuma NO3, dar in principal se folosesc bacterii). DSB-ul are rolul de a tine acele bacterii, iar crustaceele de nisip au rolul sa manace detritus. Nu cred ca exista crustacei de apa dulce care sa faca treaba asta.
|
 |
|
|
Pai cam asa e cu nimphea...  are tendinta sa se duca la suprafata, totusi e un fel de nufar. Nu stiu ce ai putea face in afara taierii frunzelor care sunt prea sus.
Bafta!
|
 |
|
|
|
Vesti noi:
-S-a intamplat un miracol asa ca am GFO.
-Tebuie sa ma hotarasc aspupra componentei CUCului.
Varianta la care m-am gandit eu: 1xpagur, 1/2x palaemon elegans, 2xtrochus snail, 1x sand sifitng star(asta o vreau neaparat). Ce ar mai trebui sa schimb/adaug (speciile aviabile in afara de cele spuse mai sus sunt: dwarf porcelain snail, turbo snail si cleaner shrimp).
-Am schimbat 5L cu apa de osmoaza cu sare RedSea.
|
 |
|
|
Nu ma risc la nici un CUC  cu fosfatii la 0.5...Phos-ex nu am pana miercuri....
|
 |
|
|
|
N03<10mgl!!!
PO4-0.5mgl!!
Sa fac un schimb de 4L ?
|
 |
|
|
|
Gobiodon okinawe sau gobiodon histrio (cand sunt pe afara sunt rapizi si se baga peste tot).Sau ceva pseudochromis(insa nu stiu cum s-ar intelege cu cei doi clovni).
|
 |
|
|
Salut!
Am mai aranjat chestiile prin acvariu.
Iluminarea e compusa doar dintr-un bec economic de 26w si un spot cu LED-uri albe.
POZE:

|
 |
|
|
CaTaX38 wrote:Am filtru
 Da si tu mai multe detalii. Debit, materiale filtrante...
|
 |
|
|
|
Filtru ai? Ciclare? Pune o poza.
Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
Acvariul tau e prea mic. Si asa e suprapopulat.
Poti tine 5 neoni singuri.
Damai multe detalii despre filtrare, plante etc.
|
 |
|
|
|
Filtrul acela e bun pentru filtrarea mecanica, la cea biologica e de doi bani ;) .
Poti folosi insa pompa ca sa faci un filtru extern sau sa bricolezi ceva de genul acesta (eu am si e destul de ok. Poti sa-l faci dintr-o bucata de plastic indoita la un ungi de 90*, cu gauri pentru in si out si sa-l lipesti cu silicon in acvariu. Umple-l cu sera siporax si putin burete).
Ape limpezi!
|
 |
|
|
|
Arata foarte bine!
Ai mana de aquascaper!
Bafta si ape limpezi!
|
 |
|
|
|
E ok daca nu ai exagerat de multi pesti (max. 15 neoni si o pereche de pesti mai mari +4 cory, fara plante). Umplel cu sera siporax sau eheim substrate pro, ceva carbune activ(dupa ciclare) si vata perlon chiar pe unde intra apa(care o schimbi cam o data la doua saptamani) si totul o sa fie ok!
L.E: Intr-un biotop amazonian poti pune si crengi si pietre si frunze uscate.(gasesti pe forum la sectiunea aquascaping cateva acvarii biotop sudamerican/amazonian foarte reusite)
|
 |
|
|
|
21.mai.2012
Valorile nitratilor si fosfatilor sunt mai ok-NO3-10mg/l(sunt sigur) PO4-0.5mgl, lucru care se poate observa si din faptul ca cei doi viermi penati mai ''fitzosi'' stau pe afara.
Am observat ceva mic, ca un crustaceu plantonic care zbura vioi prin acvariu.
Hair algae rezista, dar nus-a inmultit.
Am instalat un noufiltru de nitrati, dintr-un hangon mic, la care daca dau debitul la minim scoate un strop pe secunda.
Acum vin intrebarile:
-Pot sa incep sa adaug corali(kenya, ciupercute)?
-E ok daca CUCu' va fi foramt din: 2x trochus snail, 1x pagur, 1x turbo snail, 1x sand sifting star?
-Sa adaug mediul antiphosfati?
|
 |
|
|
|
Un acvariu biotop este un acvariu care contine doar elemente ce se gasesc doar intr-o anumita zona (de ex. un biotop amazonian contine multe crengi, apa neagra si pesti specifici zonei, cum ar fi scalari, discusi neoni si alte tetre).
Daca vrei fara plante se poate, insa cu lumina mai putina si ferit soare (adica sa fie in cel mai intunecat colt) altfel te umpli de alge si o sa arate urat.
@CaTaX38- deschide propriul tau topic.
|
 |
|
|
|
WOW...
E cel mai tare nano pe care l-am vazut!
Felicitari!!
|
 |
|
|
Salut!
Eu as alege varianta 3, poti sa iesi mai ieftin cu anumite echipamente homemade (filtru, iluminare, acvariu).
La un volum de aprox. 125L, poti face acvarii biotop foarte de efect, fara nici o planta, cu pietre mari, crengi si fundal negru.
La capitolul vietuitoare iti sugerez combinatia asta: 10 neoni, o pereche de ramirezi(M+F) si melci pomaceea.
Nuo sa ai nevoie de multa lumina, poti incerca sa pui 2 becuri economice de culoare calda de 26W. ( sunt foarte de efect la genul acesta de acvarii).
Iti recomand un filtru extern, de aprox. 10L in care sa pui Sera siporax si bureti, cu un debit de min. 500l/h.
Suprafata apei trebuie sa fie cat mai valurita, asa ca mai poti pune un powerhead de 300l/h la suprafata.
Bafta!
P.S.: Deschide un topic de prezentare la sectiunea despre noi  .
|
 |
|
|
|
Daca nu o sa functioneze difuzorul ceramic, iti sugurez sa pui un filtru de tigara in furtun si sa-l asezi astfel in cat bulele sa fie in bataia curentilor de la filtru.Functioneaza foarte bine!
Ape limpezi!
|
 |
|
|
Vesti noi:
1 Am vreo 15 viermi penati, majoritatea albi, insa azi am observat unul mai maricel,cu buline negre, cu diametrul de aprox 1cm si unu mai mic rosu.
2 Au aparut niste alge filamentoase.
3 Po4 a scazut drastic, la 0.5mgl.
4 No3 este ori de 10mg/l, ori de 25. Nu stiu cum sa citesc. Daca tin borcanelul cu 1cm deasupra scalei de valorii arata 10mg/l, daca il pun pe hartie arata 25mg/l  (test sera).
5 O sa imi comand JBL phos-ex si un bec de 26w 10.000-30.000Kelvin.Dupa ce o sa am astea, voi primi un kenya tree si niste metallic blue discosoma.
6 Peste o saptamana, doua voi adauga CUCu': 1x nasarius, 2x turbo snail; 1x pagur; 1x cleaner shrimp.
7 Peste inca o luna de la adaugarea CUCului o sa pun pestii ma gandesc la 1x pseudochromis paccagnellae si un gobiodon histrio.
8 Corali: poate o sa mai prind de vanzare ceva polipi... Dar o sa ma multumesc cateva luni cu Kenya si ciupercuta.
|
 |
|
|
|
Salut. Eu testez apa o data pe saptamana, cu o zi inainte de schimb (dece asa... nu stiu..instinctiv). Testez urmatorii parametri-pH, kH, NO3,PO4.
Ape limpezi!
|
 |
|
|