Am facut niste chestii cam praf si pulbere, am tras cateva invataturi de minte. Cam scumpe, ca sa nu zic si de regretul ca nu au patit nimic 1 an plus si i-am facut praf in 2-3 ore.
Bun.
Am trecut de la custom aio de ~70x40x40 la un ~100x40x40 cu sump.
Am pregatit apa din timp (relativ), ceva nisip, cateva pietre in plus.
In ziua cand am schimbat acvariile, am pus intr-o cadita piatra cu coralii existenti, o pompita mica sa agite apa, pestii, crevetii am mutat apa in acvariul celalalt, m-am apucat sa asez noua piatra la baza sa cladesc un decor. A cam durat, am asteptat sa se limpezeasca apa sa pot muta si pietrele + creaturile inapoi.
M-am uitat in cadita, crevetii morti (1 amboinensis, 2 pepper), 1 nemo mort, 1 ecsenius mort, 1 six line mort

. supravietuitori doar 1 nemo, watchman si pistol shripul + melcii. ciupercile se dezumflasera nasol si ele, inca nu si-au revenit, cred ca o sa pierd cateva.
Problema (banuiesc ca aia e de vina) ? am verificat cand am pus pietrele sa nu cumva sa zdrobesc vreun coral, dar nu am vazut ca anemona bta se divizase asa ca m-am asigurat ca o pun pe cea de care stiam bine, pe cealalta care era ascunsa am pus-o fix intre 2 pietre si era facuta franjuri. Banuiesc ca ea a otravit apa si a afectat animalutele. Oarecum culmea e ca am pus-o in sump (deocamdata acvariu nu e legat la el, e separat), si isi revine. A eliminat mult tesut dar isi revine, azi niata tentaculele care ii ramasesera erau umflate si a mancat un sfert de crevete.
Am comandat inca un nemo (sper ca o sa se inteleaga), un melanurus, un ecsenius lineatus, un amboiensis
In whish list pe viitor am un coral beauty, inca un amboiensis, un pepper mint
Long term whishlist, elegance coral, bta red sau alta culoare (am verde).
O sa pun niste poze mai pe seara, poate termin cu aranjatul pietrelor.