[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zamolxes
Forum Index » Profile for zamolxes » Messages posted by zamolxes
Ma pregatesc sa comand saptamana viitoare un mars hydro ( https://www.ebay.co.uk/itm/Mars-165W-Dimmable-LED-Aquarium-Light-Full-Spectrum-for-Reef-Coral-Marine-SPS/281794081225?epid=1753534968&hash=item419c3c71c9:g:35EAAOSw5YNZslCJ ) am vorbit direct cu producatorul si ajunge cam la ~350 lei, depinde de cum ma taxeaza banca la curs.

Daca are cineva o lampa comparabila la caracteristici / pret (ma intereseaza sa si arate cat de cat decent ca o sa stea langa alt ma) lasati un mesaj, as prefera sa ramana banii in tara .

Multumesc.
Multumesc la toata lumea.

bulan, asa l-am primit, pot sa le mai inalt daca vreau, am niste profile in care bag sticla, vreau intai sa fac un test drive sa vad ca in caz de power failure o sa poata sa primeasca apa din acvariu fara sa dea pe afara.

Am si compartiment de ato, e in stanga. Standul are 3 usi, sumpul ocupa 2, ato-ul o sa fie langa, trebuie sa fac niste gauri in peretele desparitor. Tot langa o sa fie si cablaraia.
Nu chiar incepator la marine, dar schimb putin setupul cu un acvariu ceva mai mare + sump (acuma am un aio, nu am avut sump vreodata)

Sumpul e cat se poate de clasic, 4 compartimente.

In dreapta o sa fie pompa -> acvariu, in stanga tevile de la acvariu -> sump.

Nu sunt sigur nici unde trebuie sa pun skimmerul.

Ce ar mai trebui sa bag in el ? am skimmer, matrix, ceva roca vulcanica si vreau sa fac rost de niste macroalge, poate are cineva in plus.

Multam.

edit, am adaugat si o poza, ignorati momentan ce e pe acolo, mixez sare
oxygen2k8 wrote:
Nu fiti timizi

Stiu ca ai scris ca nu, dar daca poti sa pui la un autobuz -> bv nisipul + hranitorulul + six line wrasee le iau eu. Transfer banii in avans, daca aia e experienta negativa.

Daca nu o ia florin, o iau eu sigur.

Multam.
Humbert wrote:Ai observat ca preturile la americani sunt pentru 1 pound nu 1 kilogram?
Deci tb inmultite cu 2.2 ca sa fie comparabile.
Apoi, de obicei lucrurile care costa 100 de dolari in america costa 100 de euro in europa.
Si mai e si transportul plus faptul ca piata la noi e minuscula fata de state si sunt putini furnizori.

Deci as zice ca 30-40 de lei pe kil e un pret chiar decent.

Damn, ai dreptat, am uitat ca ei lucreaza pe pounds. Am un addon care transforma si afiseaza automat masuratorile pentru retetele de mancare, dar nu mi-am dat seama.

Bun, ideea e ca tot imi pare oarecum mult, avand in vedere ca la 40-50 de lei gasesti cat de cat piatra vie decenta de prin acvariile noastre.

Chiar si la 65 de lei cat e piatra vie la "oficial" personal as prefera vs 40 de lei "moarta".
Tbh, sunt preturi cam nesimtite.

Exemplu cu cea mai buna reef base :

http://www.aquacave.com/pukani-dry-aquarium-live-rocks.html

https://www.bulkreefsupply.com/brs-pukani-dry-live-rock-sold-by-the-pound.html

stiu transport ... dar parca totusi e prea mult.
Florin.gherman wrote:Zici ca ar fi buna piatra aia?

Cum au zis si colegii e brici pentru background sau umplutura, am folosit eu.

Ma gandeam ca pentru decor vrei, daca vrei pentru filtrare biologica sau base rock, mai bine cauti si iei piatra vie direct, ca dureaza muuuuuult pana o cultivi pe asta uscata.
https://www.nevertebrate.ro/piatra-uscata-recif-aquadeco-coral-tuff-1kg-8003
Daca trimiti la bv, m-ar interesa 1x coral beauty.

Multam.
Nu e vorba de specializare, fac comanda de la furnizor care trimit profi (ca ala e specializat in marine) si tu te duci sa il iei asa cum l-a trimis furnizorul in aceiasi zi in care ajunge.

In stilul asta poti sa iei de la un magazin de pantofi . E mai complicat cu cei care comanda din alt oras, atunci ar conta experienta magazinului.
Daca iti convin preturile incearca la nevertebrate.ro am vazut ca fac comenzi lunar si au sectiune de marine in lista.
... s-au cuplat. (nu e yellow watchman e Amblygobius Phalaena)

din pacate nu sunt chiar la vedere sa ii prind intr-un filmulet, dar i-am vazut in vizuina impreuna.

planul meu secundar a depasit cele mai optimiste asteptari, batand lejer spre dezastru.

adica l-am luat pentru ca nu vroiam sa renunt la nisip cand ma mut in acvariul mai mare si am sperat ca se apuca sa sape si sa il miste dintr-o parte in alta eliberand incet chestiile nocive de pe acolo. no ... muta minim jumate din el zilnic prin cele mai neasteptate locatii. daca vrea cineva un "sand shifter" recomand pestele asta cu draga inima.
duminica trec prin cluj / tg. mures. daca aveti ceva de vanzare lasati-mi un mesaj aici sau pe pm cu ce si niste preturi, poate ma lipesc de ceva interesant .

in linii mari caut de corali soft, pesti pentru un acvariu mai micut, nevertebrate de care nu am ...

multumesc.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/41556.page

din ce am citit e silentios, inca nu e gata asa ca nu pot sa iti zic.
Aveti vreo idee daca e vreun magazin sarat pe acolo sa nu ma intorc cu mana goala ?
ale mele au tentacule de 10 cm, am gasit o bucata de ~1 cm acu vreo 2 luni, a disparut a doua zi. starfishul e bine mersi, nu pare sa ii fi crescut la loc, dar nici nu pare deranjat de lipsa.
le stiu pe alea de la peti la 25mm necesita gaura de 35-38. dar nu are restul de tevi, si vreau sa comand de la un singur magazin.

problema e ca m-am tot uitat pe bwinstal dar nu gasesc ceva echivalent cu flansele de la peti. -> asta au ei la sectiunea flanse : https://bwinstal.ro/t/categorii/instalatii-industriale/pvc-u/flansa
O sa fac un overflow herbie. http://gmacreef.com/herbie-overflow-reef-tank-plumbing-method-basics/

Dimensiune bazin nou : 115x42x45, as folosi tevi de 25mm e ok ?

Intrebare, vreau sa comand tevile de pe bwinstal.ro dar nu inteleg ce "bulkhead" sa iau pentru trecere sticla ?

Daca a mai facut cineva de 25mm cu bulkhead de la ei, imi puteti spune ce dimensiune sa aiba gaurile ?

Multumesc.
ceatza wrote:Ce ai tu acum in bazin si dupa cum arata este Amblygobius phalaena (Sleeper Banded Goby) nu este un yellow watchman goby aia sunt total galbeni cu puncte albastre pe ei nu prea inoata stau pe nisip, ascunsi sau pazesc intrarea in grota cu pistol shrimpul.

da, am editat dupa ce am verificat ce am comandat ). am dat un copy paste gresit cand am facut comanda. de bine de rau e goby si imi place, o sa mai iau un yellow watchman cand trec la acvariul celalt, sper sa se intelega.

opincarul wrote:Foloseste Bedegel, sau lasa copilul sa roada diverse jucarii pentru dentitie, in special cele care se baga la frigider/congelator ca sa ajute la reducerea inflamatiei gingiilor!
Mie-mi rodea degetele, iar uneori mai musca din labutele cainelui

avem de toate de la girafa Sofie (cea mai buna pentru dentitie la noi) pana la carti cu margini de cauciuc. e la ultima masea, sper ca scapam repede.

Forum Index » Profile for zamolxes » Messages posted by zamolxes
Go to: