| Message |
|
|
|
Toate problemele tale (in afara de aitpasia) se rezolva cu rabdare. Da, arata nasol cyano, dar chiar nu are sens sa bagi chimicale, pentru ca nu tratezi problema, respectiv acvariu la inceputuri, nestabilizat. Algele sunt cat se poate de normale chiar si intr-un acvariu sanatos. Tocmai ce mi-am mutat cam totul in acvariu mai mare si mi-au aparut si mie, desi am mutat pietre, nisip, apa. Trebuie sa faci putin efort pana la stabilizare sa nu le lasi pe corali ca ii deranjeaza.
Aitpasia am rezolvat-o cu red sea x, si resturile le-au tot mancat pepermintii. Pot sa comfirm ca redsea x chiar functioneaza. Daca nu ai peperminti, la vreo 5 minute dupa ce le-ai dat o doza, pune un furtun pe piatra si aspira resturile, pentru ca pot da nastere la noi.
|
 |
|
|
|
Cum a zis si cristi, sunt si eu 90% sigur ca e manjano. Din punctul meu de vedere mai nasoale ca aitpasia.
|
 |
|
|
In weekend am mutat unele chestii mai micute prin alte parti.
Eram mai grabit asa ca nu am mai luat manusile pe mana. Sub una din pietre era un favorit membru din cuc aka bristle worm (face curatenie luna, este activ doar noaptea asa ca nevasta nu ii vede, se inmulteste in functie de cata mancare e nu ajung la suprapopulatie) care mi-a lasat cateva sute de ace in piele.
Am bagat imediat degetele in otet sa se dizolve acele, dar fuck me, 3 zile mai tarziu inca ma mananca  ).
Dureros nu a fost (am cules agrise in weekend si nenorocitele alea m-au intepat mult mai tare), dar mancarimea ma scoate din pepeni.
|
 |
|
|
|
Tu chiar dai putin.
Ca un sfat, cand ajungi cu acvariul la un echilibru, baga ceva mai mult decat mananca pestii. Eu pun de exemplu 2 cuburi, desi nu stiu daca mananca pestii unul. Pentru ca mananca si coralii ce prind, polipii de Palythoa de exemplu sunt inebuniti dupa krill, se inchid peste prada imediat ce prind cate unul + zeama de la cuburi are multe particule fine care ajung la coralii care nu mananca bucati mai mari. Apoi mai exista cuc, nu pot sa manace doar resturi. La tine deocamdata mai ai alge (ceea ce nu e neaparat rau, doar ca nu arata bine).
|
 |
|
|
|
Apropo, daca te apuci sa scoti una din ele din cat stiu :
Traiesc la temperatura mai mica, in acvariu o sa aiba un metabolism accelerat si chiar o sa inceapa la moara la 25+ de grade cu riscurile de rigoare pentru restul vietatilor.
Mare atentie cand le desprinzi de pe stanca, stropesc la o distanta impresionanta. Neaparat ochelari de inot pe fata preferabil masca full face.
|
 |
|
|
|
Eu sunt 90% sigur ca le-am vazut pe tripozi in urma cu multi ani cand ma bagam la scos scoici pentru gratar si guvizi. Dar nu am mai fost la noi la mare de 15 ani.
|
 |
|
|
Mytro93 wrote:Comunitatea este relativ mica in Romania la sarate , incearca pe facebook grupul REEF Romania
Grupul ala e cat se poate de mort in termeni de q/a  .
Dragos, sincer, eu am vrut sa iti scriu ceva, dar la ce aparatura ai listat am lasat-o balta. Adica nu mi-a venit sa cred ca intrebi cum e mai bine sa ciclezi acvariul si daca sa adaugi sau nu matrixul, am crezut ca sunt intrebari capcana.
Intotdeauna o sa gasesti tone de informatii pe forumurile internationale si o gramada de useri dispusi sa raspunda pe ele. Problema e cand incep sa iti recomande aparatura de negasit pe la noi, in marea majoritate americana.
|
 |
|
|
|
O sa dispara de la sine. Incearca sa dai mai putin de mancare in caz ca dai prea multa. Pana atunci razuieste-o si scoate-o manual, melcii nu o manca, dar o desprind si ajunge aiurea prin acvariu.
|
 |
|
|
|
Atunci probabil ca e green film algae.
E tot "normala", nu are cauze evidente. Probabil lipsa de combatanti pe nutrientii din apa.
|
 |
|
|
Alga aia cred ca e cyno. Scapi de ea ... natural  .
Adica trebuie sa tratezi cauzele nu pe ea, cauze care pot sa fie multiple.
Sunt o gramada de articole pe net, de exemplu : http://www.saltwatersmarts.com/controlling-cyanobacteria-blue-green-algae-rid-aquarium-1596/
Zoas sunt rezistenti. E nasol daca ajung asa.
|
 |
|
|
pyrnhia wrote:Am cautat dupa denumire dar nu este,nu avea acei franjuri
Alea care sunt la limita apei nu au franjuri, ies doar cand creste apa mult peste ele.
https://www.arkive.org/beadlet-anemone/actinia-equina/image-A24118.html
Vezi poza cu ele inchise.
|
 |
|
|
|
beadlet anemone ?
|
 |
|
|
|
Cum am vorbit la tel, as vrea eiheimul si rw8
|
 |
|
|
Mytro93 wrote:STENOPUS HISPIDUS - BANDED BOXER SHRIMP
Asa se numeste  de obicei sta cu capul in jos pe cate vreo piatra dar in rest nu se ascunde . In schimb am un homar care iese doar noaptea incerc sa-i fac o poza si lui ca am uitat de el dar imi place maxim
Multam, nu l-am recunoscut pe telefon. Si eu vreau unul, dar se plange lumea ca sunt cam ascunsi. + scandalagii  )
|
 |
|
|
|
Boxer shrimp-ul sta la vedere ? Ce specie e ?
|
 |
|
|
Humbert wrote:pai asa iau un yellow tang, e un peste pe care mi-l doresc f mult doar ca stiu ca nu am loc de el
la foxface vad ca se recomanda minim 500 de litri
Pai din cate am citit tangul chiar nu merge pentru ca de mic are nevoie de spatiu ca inoata mult, foxface-ul e mai linistit.
Eu nu am incredere in melci, mai degraba as incerca cu un arici. Un tuxedo parca e micut.
|
 |
|
|
Siganus unimaculatus -> asta are cerinte mai reduse, dar tot spre dublu, poate il gasesti si ai noroc sa iti trimita small, nu medium -> large cum am patit eu 
|
 |
|
|
Humbert wrote:
deci ce melci sa iau?
Un foxface  Nu am alge de nici o culoare, si mananca cate un patrat de 3x3 cm de nori pe zi (are vreo 10 straturi).
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/44361.page#p395367
Ma gandesc cu strangere de inima ca o sa trebuiasca sa il dau  .
Am comandat small ca ma gandeam sa aiba timp de crescut si a venit monstruozitatea asta. tot in jur de 150 + sump si eu.
|
 |
|
|
Nu te pot ajuta prea mult, dar din cate stiu ledurile nu isi trag cat au nevoie, ca s-ar arde daca sursa e mai potenta decat au ele nevoie, de aia pui rezistenta sa limitezi cat trag. Rezistenta limiteaza curentul (i) direct si (v) indirect. (sper sa nu ma insel).
https://www.digikey.ro/en/resources/conversion-calculators/conversion-calculator-led-series-resistor
|
 |
|
|
|
Nu prea ai ce sa faci mai mult cu lampa respectiva, daca seamana cu ma-ul meu are lupe de 60 de grade la leduri, pe laterale bate mai slabut.
|
 |
|
|