| Message |
|
|
|
Am ajuns intr-un final la Romica, foarte de treaba.
|
 |
|
|
|
Seba Shrimp are de obicei, acum vad ca nu mai are. Suna-l si intreaba cand mai aduce.
|
 |
|
|
Hybrid wrote:
M-am uitat si la asta. Ma enerveaza maxim ca in Bucuresti in afara de Animax si Hornbach nu stiu alte locuri unde sa ma pot uita, sa-mi aleg etc.
Apropo mai stiti locuri prin Bucuresti unde pot vedea in persoana hardscape?
La Coralis au tot felul de pietre. Si in Piata Obor are lava stone, la magazinul de plante de gradina (langa ala de articole pescuit). Au sfaramata pentru pus in gradina, dar si niste roci mari de unde poti sa-ti decupezi la ciocan.
|
 |
|
|
|
Pentru nano cuburi merg foarte bine variantele pitice: anubias nana petite (cu varianta si mai frumoasa “pangolino”) si bucephalandra micrantha needle leaf. Singurele variante de anubias si buce care se potrivesc la dimensiunile astea.
|
 |
|
|
|
Astazi se face anul de cand e postul. Tot n-ai gasit filtru?
|
 |
|
|
|
Selecteaza pietricelele mai mici de matrix si doar daca e nevoie completeaza cu siporax.
Ca sa nu mai zic ca si alea mari pot fi sparte cu un ciocan.
|
 |
|
|
|
Un buchet de bacopa foarte sanatoase.
|
 |
|
|
|
Asta se numeste magie!
|
 |
|
|
|
Cam ce s-ar intampla daca ramane acvariul 2 saptamani fara co2? La mine e setat la 1 bula pe secunda. Ar fi prea mare socul? pH estimez ca s-ar duce din 7 in 8. Am niste creveti amano in afata de pesti, credeti ca ii bulversez prea tare? De alge nu mi-e frica, de cand am amano, ciugulesc astia tot.
|
 |
|
|
Willkommen! Arata bine, cand nu umbla acvaristul toata ziua cu foarfeca in el
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Ideea este ca nu lucreaza sambata, iar L-V inchide la 16. Toti acvaristii sunt pe bitcoin, nici unul nu lucreaza la servici normal?  )
|
 |
|
|
|
In afara de Preciziei, unde se mai pot umple butelii in Bucuresti?
Multumesc
|
 |
|
|
|
Biofilmul se curata instant cu 8 servetele de bucatarie, lasate 2 sec sa pluteasca si scoase rapid si aruncate inte-o galeata. Pe rand, normal. Dar asta trateaza efectul, nu cauza. Se regleaza de la sine daca mai faci pauza de mancare. Il mananca cu pofta melcii mici (ramshorn, physa marmorata) si pestii molly, mai ales daca sunt infometati.
|
 |
|
|
|
Volumul in cm cubi este 30x19x21=11970. 1 litru are 1000 cm cubi, deci volumul in litri este 11,97.
|
 |
|
|
|
Gata, se poate inchide forumul, a venit ciatgipidiul.
Noapte buna!
|
 |
|
|
|
Arata super, cu mijlocul incarcat si restul liber. Sunt puse in valoare si vegetatia, si pestii.
Staurogynele se incapataneaza sa stea pe loc, cele mai afurisite plante ever.
|
 |
|
|
|
Acelasi acvariu am si eu la creveti, ca cel de betta al tau. Eu i-am scos furtunul de aer si am astupat gaura aia prin care ies bulele cu o bucatica de lemn de pluta dintr-un dop de vin. Astfel, toata apa din filtru se duce sus, de unde cade inapoi in acvariu prin cele 8 gaurele sau cate sunt.
In vasul de sus am pus un saculet cu siporax mini, sub acel perlon cu care vine acvariul (si care mai trebuie spalat in apa din acvariu la schimbul de apa). Astfel, ai o filtrare mai buna. De ce in saculet? Ca sa le scoti mai usor si sa le speli, pentru ca se aduna mizerie in timp.
Eu as muta nuca de cocos in acvariul asta, sa se ascunda betta. Lumina de la acvariul asta nu e foarte puternica, e un led amarat, dar daca betta e mai sensibil, atunci poate i-ar prinde bine coaja aia.
|
 |
|
|
Cu Eheimul asta faci minuni in acvariul tau: https://www.nevertebrate.ro/filtru-acvariu-extern-eheim-classic-250-2213-6413
Daca esti din Bucuresti, il gasesti la Coralis la pret bun. Sau la Hornbach. Iti mai trebuie 4 robineti speciali, sa iti usureze mentenanta filtrului.
Si da, pune o radacina cu multe ramuri in centru, nu prea mare, si leaga de ea anubias si bucephalandre. Cauta variantele pitice, sa nu ai mare bataie de cap cu forfecitul.
E frumos acvariul si are potential. Daca vrei eficienta maxima la alge, ia 3 creveti amano. Sunt de neoprit, baga in ei ca spartii.
|
 |
|
|
|
Sau kokedama, o alta treaba foarte interesanta.
|
 |
|
|