[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Razvane la tine anictrusul creste mare ?Pai e unul dintre cei mai mici mancatori de alge, si daca nu s-ar lipi de sticla cum ai vrea sa le manance , cu furculita?Faptul ca ai alge inseamna ca e ceva in neregula cu acvariul tau decat sa elimini efectul mai bine te-ai documenta si ai elimina cauza.Oricum s-a mai discutat despre pestii mancatori de alge care din pacate nu prea se gasesc pe la noi.Dai un search si o sa-i gasesti.
Eu am un acvariu "plin" de melci cum zici tu si nu ma deranjeaza.Nu stiu de ce dar n-au ajuns niciodata atat de multi incat sa nu mai vad acvariul.Singurul mod decent in care sa scapi de ei e sa tii cichlidae africane dar atunci probabil nu mai poti tine nici plante.
Daca mancarea ti se pare prea mare pentru neoni cumpara mancare granule care pot fi maruntite : ex Tetra Prima si Fulgi se la Tropica sau Tetra.
Pestii au nevoie de o dieta variata.Sunt oameni care au si cate 9 tipuri de mancare pentru pesti si dau in fiecare zi alta mancare.
Daca vrei ca acvariul tau sa arate bine cumpara o varietatea mai mare de plante.La substratul tau merg foarte bine si plantele covor : ex. marsilea , echinodorus tenelu
K ,ms mult ,astept cu nerabdare
Hmm, vad ca duminica nu prea presteaza lumea, sper ca luni o sa vada cineva cu experienta si postul meu.Mai ales Marele Alb, care stiu sigur ca are experienta in rasteluri
Ma tot bate gandu-l sa-mi fac un rastel de 3 etaje din teava rectangulara.Mi-am facut unul din lemn si nu a iesit cum vroiam ,nu mai zic de faptul ca nu sunt sigur la ce greutate rezista si de data asta vreau sa fac totul cu cap.M-am gandit ca primul acvariu va trebui totusi sa fie la vreo 30 cm de sol ca sa se poate scurge apa in galeata sau canalizare.Deci primul raft ar fi la vreo 30 cm, al doilea ma gandesc pe la 1 m ,al treilea pe la 1,7-1,8 m ?Ce parere aveti ?Deasemenea daca ar cineva un desen sau ceva cum ar trebui sudate fiarele ,cate sa fie.As vrea ca rastelul sa poata rezista la ~1000 kg poate mai mult.Lungimea vreau sa fie de 150 cm iar latimea de 60.Acum astept sfaturile voastre in legatura cu grosimea tzevii si tot ce credeti ca mi-ar fi util.Si poate si nr unui sudor bun
Si totusi polistirenul e mult mai bun ,de ex daca un capat de surub care iese izoprenul nu te ajuta.
Marele Alb e expert in acvarii la limita ca al tau dar cum el n-a postat o sa repet cateva din sfaturile pe care mi le-a dat mie.Chiar daca pui intaritoare , nu-l umple mai sus de 30 cm.Pune intaritoarele pe la inaltimea de 27-28 cm , din sticla de 6 mm.Poti sa le faci de 4 cm si cred ca merge si pe toata lungimea acvariului dar numai daca le pui pe exterior.Eu am un acvariu de 50 l facut din sticla de 4 mm ,dar i-am pusi intaritoare atat sus cat si la baza unde sunt lipite fetele de fund(pe toate 4 am pus) si totusi mi-era frica sa-l umplu pana la 35 cm cat are inaltimea maxima.
Fierbe-o la foc mic, intr-o oala de vreo 5 litri , cand da in clocot adaogi patrunjel , un praf de sare , 2 morcovi si putin bulion.Cand se rumeneste parul de pe ea inseamna ca e gata de mancat
Bai ati fost mortali ,cel putin OZ
Trecand peste , nush ce nume poate avea piatra ta maronie ,ai putea sa pui o poza poate se pricepe cineva ,dar daca e poroasa presupun ca e si calcaroasa si nu e buna decat pentru cichlidae africane.
Ar trebui sa mai variezi mancare la pesti ,nu cred ca tu manaci doar sarmale de ex
Ar trebui sa ai minim 4 tipuri de mancare pe care s-o alternezi ,altfel pestii tai nu vor creste cum trebuie , vor avea deficiente de anumite vitamine.
S-a scris mult despre mancarea pestilor de ce nu bagi si tu un ochi la : Diverse - Hrana ;
Eu zic sa citesti articolele alea facute sticky ,mai ales - Volumul acvariului si numarul pestilor.
Exista multe characidae mici care sunt la fel de frumoase ca neonii sau chiar mai frumoase.Si mie imi plac gracilis.
Ah daca nu ai dat nici un ban sa schimba povestea
A explicat gg intr-un topic facut sticky cum se pun intaritoarele.Nu ma refeream la astfel de H , deoarece e foarte incomod atunci cand vrei sa prinzi pestii de ex.Intaritoarele longitudinale ar trebui sa reziste.
Zhang wrote:
Sper ca nu am fost confuz,
Multumesc

Ba dimpotriva , ai fost
Eu nu am inteles exact nici daca tu ai primit to acvariul din sticla de 10 mm sau doar lateralele
Acum sincer tu ai cerut de 12 si el iti aduce de 10 iar tu ai acceptat ?De ce ai facut asta ?Eu i-as fi facut un mare scandal ,mi se pare nesimtire.Daca poti sa ceri ,cere-i tot acvariul din sticla de 12 asa cum trebuia.Oricum trecand peste asta ,cred ca rezista stica de 10 mm , daca pui intaritoarele bine si pe spate sa pui unele in forma de H.La lateralele mici presiunea este mai mica si nu cred ca ar fi nevoie de intaritoare.
O reteta exacta pentru lumina nu exista . unii folosesc lumina rece altii pe ce calda.Unii combina neoanele pentru a le oferi plantelor intregul spectru de care au nevoie altii folosesc doar un tip.Pe acest forum lumea recomanda lumina calda si din observatiile mele este si mai placuta pentru ochi - face totul sa para mai natural dar pe langa asta cresc mai ibne plantele.Eu zic sa cititi articolul despre neoane si daca nu e de ajuns dati si voi un search pe gogle si alegeti reteta care va convine.Nimeni nu are reteta pentru o iluminare perfecta.
@danyel - invazie de alge faci mai repede daca tii acvariul langa geam sau daca ai vre-un dezechil;bru chimic in acvariu.Eu zic sa nu-ti faci griji de asta.Daca apar ,cea mia buna solutie sunt schimburile dese de apa.
Mai baieti la neoane si la tot ce inseamna lumina pentru plante sunt multe variabile.Cine v-a zis ca aquaglo ,sunglo etc sunt mai bune decat philips tld 830 , v-a mintit.Pe acest forum greii in ale acvaristicii recomanda tld 830 , este solutia de mijloc intre pret si performanta.Daca vrei performanta la superlativ dai 200 euro pe o lampa metal halide dar ma indoiesc ca e cazul.S-a discutat foarte mult despre lumina pe forumul asta.Voi n-ati auzit de butonul ala ......... , cum ii zice mah ?.. ....ah da SEARCH.
Pai inseamna ca nu l-ai lipit bine.In primul rand are niste dimesniuni complet aiurea.Inaltimea e prea meare in comparatie cu latimea.In al doilea rand in fata ai geam de 6 mm ceea ce inseamna ca esti cu mult peste limita admisa.Din geam de 6 mm se fac acvarii de maxim 100 l si tu ai facut de 200.Parerea mea e sa desfaci tot acvariul , sa lipesti din nou geamurile foarte bine ,sa nu ramana bule intre ele.Daca a cedat inseamna ca ai facut o lipitura foarte proasta.Iar in fata sa pui tot geam de 8.Altfel risti ca in orice moment sa te trezesti cu 200 l de apa pe covor.Tu chiar poti dormi linistit ?
S-a discutat mult despre asta.In primul rand daca nu e 100% silicon poate fi toxic pentru pesti in al doilea rand aderenta la sticla e mult mai mica deci riscul sa se dezlipeasca si sa-ti faca o "bucurie" e mult mai mare.Dezlipeste-l si lipeste-l cu silicon pentru sticla de la den braven sau bison.Te costa 150.000 in plus ,ceva munca dar macar dormi linistit.E bine sa fie o mica distanta intre geamuri dar siliconul sa fie lipit fara bule de aer in el.
Il poti face din geam de 8 fara intarituri si rezista fara probleme.
Daca vrei acvariu cu multe plante si putini pesti atunci va trebui sa renunti la carasi.Daca poti , sa faci acvariul de 130/50/50 sau 130/60/60 in care ai putea sa tii muuulte plante si niste neoni sa zicem.Ar arata superb.
Instalatiile ar fi cam aceleasi , filtru(extern de data asta) , incalzitor ,lumina si daca nu vrei sa te chinui cu schimbatul apei , o intalatie de schimbat apa la picatura.Daca nu stii despre ce vb uita-te la DIY Hardware ca s-a discutat mult si despre neoane si despre filtre si despre schimbatul apei la picatura.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: