[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adiio
Forum Index » Profile for adiio » Messages posted by adiio
Vreau sa imi cumpar un ph controller si am gasit urmatoarele anunturi pe net:
1. Aqua Medic 2001C la pretul de 480 ron, nou-nout (zice vanzatorul) , in tipla, in cutie, cu manual etc.
2. Acelasi model dar folosit la 350 ron cu sonda inclusa (daca e expirata si nu e reincarcabila e degeaba, stiu)
3. Dennerle evolution deluxe, folosita, vechime 2 ani, cu sonda vechime 6 luni, la 850 ron

Intrebari:
1. Ce stiti despre ph controllerul Aquamedic ? E bun, e influentat de campul electromagnetic al droserelor/neoanelor ?
2. La ce sa ma uit / sa verific ca sa nu imi iau teapa, indiferent de modelul pe care il voi alege ?
3. Sa iau ph controller nou sau SH ?
4. Ce sa aleg Aquamedic sau Dennerle ?

Merci frumos.
Mihai

Toate sunt, mai mult sau putin, afectate de campul electromagnetic al droserelor, nu asta ar trebui sa te influenteze in decizia ta. Regula de baza este sa nu il pui langa drosere si cablul de la sonda sa-l tii/pozitionezi cat mai departe.
Eu as lua Aqua Medic-ul nou.
Am inteles ce ai spus, legat de plase.
Numai ca nu stiu daca merita investitia.
Dai banii pe mini doar ca sa-l poti tine in saculet... dar nu stiu de ce ai avea nevoie de el.
Cand vrei sa cureti... doar il rascolesti putin cu apa circuland prin el, iar asta ar trebui sa nu o faci mai des de 6 luni.
Inelele se sparg foarte usor prin presare intre degete, nu ai nevoie de ciocan.
Dupa ce spargi cateva te prinzi cum sa le presezi astfel incat inelele se sparg exact in 4 bucati.
Crapatura are capetele finalizate ca sa zic asa, de plecat in alte directii nu prea are cum, mai ales daca faci intarituri.
Problema ta este una de etansare, dat fiind ca crapatura strabate si stratul de silicon de pe spate.

Dupa noile poze o poti face asa: poti reface coltul cu crapatura, cu o foaie pe lateral, lata cat este filtrul plus grosimea sticlei pe cere o vei folosi.
O lasi in spatele acvariului mai lunga pentru a o lega cu alta foaie pe spate... practic imbtaci coltul inca odata.

Mai poti pune si pe interior ca sa fii sigur.

Nu cred ca-i o solutie dezlipirea din rama, greu il desfaci, muncesti la curatat silicon, plus ca nu stiu cat de estetic si safe il reasamblezi. Daca lipesti rama stramb?

Avand in vedere ca crapatura este in partea de sus (din primele poze credeam ca se duce spre fundul bazinului) dar si ca ai peretii despartitori, presiunea apei nu este asa mare.

Nu-mi dau seama din poza daca pe spate ai un perete despartitor... perpendicular pe spate.

Daca ai acel perete eu as face asa:
As taia o foaie de sticla pe toata inaltimea acvariului si lat pana in peretele despartitor. De lipit obligatoriu pe interiorul acvariului.
As curata siliconul de pe interior, si as lipi pe colturi si pe supratata dintre cele doua foi de sticla.

Daca nu ai perete pe partea din spate as dubla pe interior peretele din spate, cu acelasi mod de lipire.

Nu-i un acvariu foarte mare, ar trebui sa tina chiar si daca il umpli pana sus.
Nu-ti va garanta asta nimeni, dar eu as incerca, asta daca restul bazinului este de pastrat.
Betta va manca intotdeauna mai mult decat are nevoie.
Tinut in acvariu comunitar, hranit la comun, va fi mereu umflat in burta.
Nu trebuie umbat la tipul de mancare ci la modul de hranire.
Alta varianta ar fi izolarea lui intr-un colt al acvariului.
Daca nu l-ai luat din partea celalta... da-mi pm cu mailul tau.
Nu-ti mai bate capul cu cantitatea de oxigen. Daca pestii nu stau lipiti de suprafata... este ok.
Mai bine cu PH-ul mai mic.
Pompa am luat-o pe data de 19.03.2015 cu 152 Ron

A functionat la mine o saptamana, momentan este ambalata pentru conservare.
Pret vanzare 100 ron nenegociabil.
Functioneaza impecabil, silentioasa, practic este ca si noua, are toate accesoriile incluse, ambalaj, factura in original.

Garantie extinsa de 4 ani

https://www.jbl.de/en/aquatics-fresh...-proflow-u1100

0766765761 Adi
Pompa am achizitionat-o de la ****** pe data de 19.03.2015 cu 152 Ron

A functionat la mine pana acum 2 zile, cand am ajuns la concluzia ca am nevoie de o pompa mai puternica.
Pret vanzare 110 ron nenegociabil.
Practic este ca si noua, are toate accesoriile incluse, ambalaj, factura in original.
Are garantie extinsa 4 ani de la data achizitionarii(19.03.2015).

https://www.jbl.de/en/aquatics-freshwater-products/detail/6129/jbl-proflow-u1100

0766765761 Adi
gctro wrote:poate (nu stiu) asta ar fi mai bun:
http://www.nevertebrate.ro/Aqua-Medic-1000

Nu stiu sa existe altul mai bun, dar poate ma insel...
Oricum este mult mai bun decat Sera
Dat fiind ca-i conceput pentru acvarii mari ai nevoie de minimum 1000l/h reali.
Stiu sigur ca icrele au disparut primele dati cat a fost intuneric.
Seara, pana sa se stinga lumina, sigur scalarii nu si-au papat icrele iar dimineata m-am trezit cu ochii in acvariu odata cu aprinderea luminii. Deci nu cred ca si le-au papat singuri, cel putin banuiesc ca nu le papa la intuneric.

Momentan am incropit un releu invers, care aprinde un tub de 15W, conectat pe priza programabila cu luminile de zi. Deci cand se stinge lumina de zi se aprinde tubul de 15W.
Vedem ce se intampla...

Am urmatoarea situatie:
acvariu 100 litri cu 4 scalari blue filipine, 3 cory si 3 ancistrusi.
Doi dintre scalari s-au ales pereche si au depus a treia oara, inca depun in momentul asta...
Problema este ca primele doua dati icrele au diparut peste noapte, iar eu banuiesc ca ancistrusii sunt de vina.

Ce sa fac? sa las lumina peste noapte? Ma gandesc ca poate asa nu mai dispar icrele.

Stiu ca acvariul este mic... i-am luat mici (scalarii) in speranta ca voi avea timp sa fac acvariul mai mare care si acum este inca in faza de proiect. Vreau sa fac un 110Lx60lx55h, deocamdata am doar standul, sper ca pana intr-o luna sa fie gata.

Banuiesc corect ca ancistrusii sunt de vina pentru disparitia icrelor peste noapte? Ma ajuta daca las o lumina minima si peste noapte?
Incearca sa mentii valoarea lui PO4 mai mare, dar daca nu merge nici asa trebuie si lumina mai multa.
Nu am avut niciodata asa de mica coloana apei, posibil sa compenseze lumina slaba de 0.5w/L

Problema ta este ca, in general, valorile tale tinta ale fertilizarii, trebuiesc sustinute de o lumina mai puternica decat 0.5w/L si cu aditie de CO2.
Altfel risti sa te umpli de alge.
Inaltimea plantelor ma face sa cred ca nu ai destula lumina, pe langa lipsa de po4.
Am avut marsilea si stiu ca la lumina creste putin in inaltime, dar pe zonele unde era umbra se inalta foarte mult, plus ca pe aceleasi zone creste mult mai rar.
Salut,
numele meu este Adrian Ionescu, am 36 ani si sunt din Bucuresti.
Nu sunt chiar incepataor in ale acvaristicii, dar din varii motive am facut o pauza.
De vreo luna mi-a traznit prin cap ideea de a desface acvariul mare, pe care-l tineam gol pe hol, si de a face din el unul mai mic pe care sa-l pun in dormitor.
Asa m-am ales cu un acvariu de 50x50x50 din care 12cm, partea din spate, sunt dedicati filtrului.

Momentan sunt in faza a doua a ciclarii (nitriti ridicati) si deci mai am ceva de asteptat...

Forum Index » Profile for adiio » Messages posted by adiio
Go to: