[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Gata, nu va mai luati de el ca si-a primit lectia. In primul rind de la mine, apoi de la voi. Adevarul e ca daca cineva nu stie mai nimic despre acvaristica, esti mincat in marea majoritate din pet-shopurile noastre. Ti se da si aia, si aia, ca-ti trebuie, ca nu ,si tu le cumperi...ca de, om mai prieput ca vinzatorul cine sa fie?

Acum are destul de munca cu acvariu si cu cititul. Sa speram ca nu se lasa cu victime...
Zac wrote:Un prieten ff bun are un acv de 80 litri cu 3 PIRANHA. CAT MAI POATE SA I TINA ? au cam 6 cm. el zice ca nu vrea sa renunte la ei dar nici nu are atata banet de un acv de peste 200 Litri. Ce e de facut fratilor ?
I are de 4 luni de la 2 cm. Are amintiri frumoase cu ei.

De un SEARCH ce zici? Ca atita s-a discutat despre ei, ca e plina sectiunea Characidae...Stiu ca e un efort cam mare, dar fiind un prieten ff bun al tau, merita, nu?

Dar inainte te toate, citeste Ciclul azotului - http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati.
E musai si neaparat ca sa nu ai probleme! Si sa nu zici ca nu ti-a spus nimeni! Dupa ce termini si inveti acest articol pe de rost, vor mai fi si altele.
Stii cit ma bucur? Tare, tare mult! Asta si pentru ca s-au insanatosit dar si pt ca iti pasa de ei. Inseamna ca ai un suflet bun! Oricum, supravegheaza-i in continuare si, daca mai apare ceva - eu sper sa nu - da un semn.
Tu chiar vrei sa umilesti jumate din forumisti sau ce?

Absolut superb!!!!
ggsuvi wrote:Craciun fericit si tie .... dar ma descurc aici cu dolly
Ms oricum

In primul rind, am o mare rugaminte la tine - respecta-mi prietenii si vom ramine si noi doi prieteni. Nu le mai raspunde asa, ca nu ai dreptate sa fi tot tu suparat pe cei care vor sa te ajute.

In al doilea rind, verifica-ti te rog PM-ul pina primesti ceva de la mine. Si putem discuta si pe PM daca ai nelamuriri.

Hai, ca o sa fie bine, ai sa vezi!

Sa ma anunti cind il primesti, te rog, pt ca am probleme cu netul in seara asta.
ggsuvi wrote:Problema apei tulbure persista.... este tulbure alba ....

Normal. Acvariul nu este ciclat, pestii i-ai pus deja, articolele despre care ti s-a tot vorbit nu le-ai citit...Vezi ca in ritmul asta vor muri unul cite unul. Nici nu stiu daca mai are rost sa-ti mai spun ceva, ca tot ca tine faci.
Zac wrote:Cand a avut eu sau frecat si la mn dar lea trecut. I mananca si pe ei pielea

Nu te sfatuiesc sa mai dai asa sfaturi pt ca s-ar putea sa ai niste vieti pe constiinta. Daca nu stii cum poti sa-l ajuti, mai bine nu zici nimic.
cms wrote:Sa le pun niste apa cu sare? Si sa cresc temperarura? Fac bine?

Mai bine asculti sfaturile celor care cresc africani pt ca ei stiu mai bine cum se comporta acesti pesti. De unde stii, de ex, ca nu se pregatesc sa depuna?
"Vita-de vie se curata de pamant, de coaja si de crengutele mai subtiri. Se pregateste un vas mare in care se pune apa care sa acopere radacina in intregime si se pune sare grunjoasa. Se pune vasul pe foc iar cind apa clocoteste, se mai adauga sare pina cind solutia devine saturata. Se fierbe cit mai mult posibil. Daca radacina este foarte mare, se mai intoarce din cind in cind. Este totusi bine ca radacina sa fie complet in apa in timpul fierberii. Apa care se evapora se va completa.
In timpul fierberii radacina se sterilizeaza, pierde aproape in totalitate substantele tanante si prin pierderea aerului din tesuturi va deveni mai grea decit apa.
Dupa fierbere, se muta (de preferat in cada) unde va sta in apa rece, de data asta complect scufundata, 10-15 zile, dupa care se poate folosi ca decor in acvariu."

Daca deja stiai asta, sa nu te superi pe mine! :-)
cms wrote:se scarpina africanii de pietre. stiu ca nu e de bine dar ce trebuie sa fac asa pas cu pas. multumesc

Alte semne? Puncte mici si albe?
adu wrote:...

Tare frumusel!!! Asa acvarii sa tot vezi!

Java moss merge, dar se prinde mai bine de buturugi. Mai poti pune si niste Echinodorus tenellus in partea din fata a bazinului, niste Cladopgora pe care fie o lasi sub forma e bile, fie incerci sa o atasezi de pietre sau o buturuga ceva. Parca ar da bine si o buturuga, ma ginesc eu...ceva micut.

Asta e doar o idee. Oricum, meriti felicitari!

edit by mosu : se lungea mult in jos de la pozele repetate
dodge wrote:
alber wrote:Riccia nu se prinde. Nu este ca moss-urile, sa se agate de suprt. Riccia va ramane cu plasa pe ea, pana la adanci batraneti. Este planta de suprafata, iar fara plasa, o gasesti doar la luciul apei

Stiu acest lucru,....ma refeream ca o las sa se prinda de plasa,...sa se dezvolte si sa capete forma deasupra plasei.

Dar atunci va trebui sa stai cu paharele acelea tot timpul pt ca planta sa aiba lumina. Daca nu mai beneficiaza de ea, o pierzi. Plasa nu poate sta pe fundul bazinului prea mult timp. Vezi acvariile lui Amano - nu sunt facute sa arate asa pentru mult timp. Dca vrei in schimb plante gazon, din acestea gasesti o gramada. :-)
dodge wrote: da bineinteles!

Scuze pt. paharele care apar in imagine dar le folosesc pt a duce riccia cat mai aproape de lumina pt. a se prinde repede si bine!

Frumos! O mica observatie insa, daca imi permiti - muta termometrul pe partea laterala a acvariului si, daca poti mai pune ceva plante mai inate in dreptul filtrului.

Aha! Multumim, boier dumneavoastra!

V.Sorin wrote:
Cu alte cuvinte, da un SEARCH.

Mda
Apropo de asta, nu exista vreo optiune de search pe tot forumul?

search - aceasta este optiunea si o gasesti in partea de sus a paginii.

Si poti sa o folosesti cu incredere, ca nu se supara.
Zac wrote:Sunt kuhlii

Na, voila te te uita! Savureaza-ti victoria!
alber wrote:Tu, Dolly, ca io doar o varianta am avut. Si aia necastigatoare.

Pai aia o fi, da' zicea ceva de bichir...si eram in ceata totala
alber wrote:Vezi si pe aici. Mai sunt colegi care au tinut pestanii astia, asa ca ....

Cu alte cuvinte, da un SEARCH.
Zac wrote:Da lai nimerit pe primul ala e

Care din noi? Zi-ne si noua, ca dupa ce ne-am stors creierii, macar atita meritam.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: