| Message |
|
|
Zac wrote:Nu e el Si e urat
Ala sarpe e lung fara mustati si are 2 aripu ca arowana si e catfish si ramane cam de 10 cm
Cred ca e ceva Bichir
Macroghnatus aculeatus? Adica dumnealui? http://www.visenkreeft.nl/Visjes/thumbs/Macrognatus%20Aculeatus%20-%20Pauwoogaal.jpg
Numai ca nu stiu de ce bichir vorbesti...
Nooo, ca trebe sa-l gasim.
Poate ne mai ajuta cineva mai priceput.
Sau Platidoras costatus? Cauta poate il gasesti pe aici - http://www.planetcatfish.com/catelog/genus.php?genus_id=75.
Si tine minte site-ul planetcatfish ca e de mare ajutor. 
|
 |
|
|
Poate e Fosilis. Cauta pe net dupa fosilis catfish.
|
 |
|
|
Zac wrote:Poate cineva sa imi zica ceva despre pestele sarpe ? Chiar cineva care are. E ala lung alb sau negru . Nu cred ca e SAE sau da ?
Vezi daca e cel din poza - http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile102.html  Dar din cite stiu eu nu i se zice peste sarpe. 
|
 |
|
|
dodge wrote:Aditie de co2 si lumina este suficienta. Dar as vrea sa stiu daca poate sa ma ajute cineva cu informatii exacte despre inmultirea ricciei.
10x
Se inmulteste prin dividere.  Practic daca are asigurate aceste 2 elemente de baza, creste vazind cu ochii. :-)
|
 |
|
|
V.Sorin wrote:
Si inca ceva e somn de sticla, nu somon
aham
Ca si comportament cum sunt? Ceva de genul neonilor?
Sunt pasnici si se vor asocia cu pesti cam de aceeasi marime. Nu se asociaza cu pestii agresivi si nu se tin mai putin de 4-6 exemplare. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Si inca ceva e somn de sticla, nu somon. 
|
 |
|
|
V.Sorin wrote:Da, el e.
Vezi ca linkul nu e bun, dar am gasit singur informatii despre el:
Mod de ingrijire: Moderat
Temperament: pasnic
Conditie apa: 24-28 grade C, pH 6.5-7.0, KH 8-12
Marime maxima: 8cm
culoare: transparent
Dieta: omnivor
Origine: Indonesia,India,Tailanda
Familie: Siluridae
Merci 
Da' ca se tine in bancuri, asta nu ai spus.
Si ma bucur daca am putut sa-ti fiu de putin ajutor. 
|
 |
|
|
V.Sorin wrote:Salut si sarbatori fericite,
Sper ca nu am gresit numele, aveti ceva informatii despre acest tip de peste ? Ca am vazut la pet-shop zilele trecute.Ceea ce am obs. la el, e ca era pus cu guppy in bazin.
Probabil ca este vorba de Kryptopterus bicirrhis . Uite ceva informatii despre acest pestisor aici - http://www.theaquariumwiki.com/Kryptopterus_bicirrhis. :-) Daca nu te descurci cu traducerea, intreaba cu tupeu.  (Imi cer scuze, dar nu pot sa stiu ce lb straine cunoaste fiecare...  asa ca nu interpreta gresit. :-) )
|
 |
|
|
Mie imi place. Pestii nu sunt multi, plantele ingrijite, buturugile frumoase.
Si bine ai venit printre noi! 
|
 |
|
|
dodge wrote:Salutare!
Am prins si eu Riccia pe doua pietre de circa 10cm2 fiecare si as vrea sa stiu daca are cineva idee cum o voi inmultii.....vreau sa stiu cum pot sa ma extind cu gazonul pt. ca am suprafata mult mai mare.
-----Eu ma gandesc ca toate firele care rezulta in urma tunderii se pot prinde din nou pe alt obiect(cu plasa bineinteles) este doar parerea mea.....
Multumesc!
Riccia fluitans se inmulteste optim daca are aditie de CO2 si lumina puternica. :-)
Dar treci si tu pe la rubrica Despre noi sa stim cu cine stam de vorba. 
|
 |
|
|
ggsuvi wrote: Cred ca trebuie sa-i mai las sa se acomodeze cu lumina stinsa.
Nu le stinge lumina decit seara. Altfel nu se vor acomoda cu tine. Si nu fa miscari bruste prin fata lor.
ggsuvi wrote:Iti apreciez rabdarea de fier  .

|
 |
|
|
ggsuvi wrote:Scalarii stau intr-un coltz ascunsi si nu ies de acolo decat dupa ce sting sistemul de iluminat . in acvariu mai sunt 4 cory.
Daca nu sunt bolnavi - ceea ce nu-ti doresc - inseamana ca inca nu s-au obisnuit cu tine. Cu timpul vor defila prin fata acvariului cind vei fi prin preajma. :-) Si baga plante multe si natuale, nu plastice.  Citeste ce ti-am dat, ca nu e degeaba. 
|
 |
|
|
ggsuvi wrote: Am mai completat cu niste corrydoras si ancistrus .
Cam citi ai pus?  Si mai ales de unde i-ai luat? Sper ca zici ca i-ai pus intr-un bazin de carantina sa stea citeva zile, nu in cel mare, ca sa poti sa vezi daca sunt sanatosi sau nu. Altfel risti sa-ti imbonavesti si scalarii pe care ii ai.
ggsuvi wrote: Cred ca alte specii nu o sa mai pun in acvariu , pe langa cei 4 scalari albi cred ca o sa mai pun 4 scalari de culoare neagra.... c zici ? e bn ?
Ti-am mai spus odata, dar nu ma deranjeaza sa mai repet - scalarii se ti in jur de 6 buc cit sunt mici. Cind devin maturi si se aleg perechile, ramine doar o singura pereche in bazin.
Si e bine ca nu ai mai bagat si alti pesti acolo. Sunt chiar prea multi.
|
 |
|
|
pc.ciprian wrote:surse diferite  ingrijitorul incepator in ale bolilor , lipsa carantinei.... combinatie nu f buna
Aha...bine ca recunosti macar.  Sa nu mai uiti niciodata de carantina si sa ai mereu grija sa nu faca un soc termic la introducerea unui bazin in altul.
Eu cred ca se vor vindeca...mi-a soptit mie Mosu' la ureche...  
|
 |
|
|

pc.ciprian wrote:hello dolly , long time no see.
And did you miss me?
Nu stiu de unde faci tu achizitiile, dar esti sigur ca sursa e sigura? Daca toti pestii, crevetii si ce mai ai pe acolo sunt dn acelasi loc, e clar. Schimba furnizorul.  Sau vezi daca sunt transportati in conditii optime.
|
 |
|
|
Daca pestii sufera de finrot inseamna ca apa are o calitate proasta. Stiam ca Finrot se trateaza cu JBL Ektol pe care il gasesti la petshop. Dar despre substrat si plante, asta nu mai stiu daca le afecteaza sau nu. 
|
 |
|
|
ggsuvi wrote:ms mult pt sfat ... dar e departe acel petshop si e si frig ..... Am un vecin care are un acvariu cu de toate si a fost ff bucuros sa-i primeasca pe cei 2 tetra . imi pare rau ca a trebuit sa renuntz la primul tetra (tester)  dar.... asta e. acum am 4 scalari albi si 4 sanitari intentionez sa mai iau 4 scalalri negri . zi-mi pls ce alte specii pot convietui cu scalalri si mai zi-mi daca acei mancatori de alge sunt conpatibili cu ei.
Pai nu ti-am scris deja? De ce nu citesti cu atentie? Guramii, corrydoras, ancistrus. Dar daca vrei si gouramii, bazinul trebuie sa fie mai mare de 120l. Mai pot fi asociati si cu neonii, dar risti ca scalarii sa ii manince. Totusi, daca scalarii sunt mici si neonii mai marisori iar bazinul extrem de bine plantat, pot convietui, pt ca se vor obisnui cu ei si nu ii vor mai confunda cu hrana vie. Cauta cu functia SEARCH pt ca sunt multe topicuri pe tema acesta. 
|
 |
|
|
ggsuvi wrote:
O sa razi dar o vanzatoare de la un petshop mi-a recomdandat asa ceva ....
Asa se mai intimpla. Nici ei habar nu au de multe ori ce vind  Dar vezi daca vrea ii schimbe. Duci tetra inapoi si mai iei 1-2 scalari sau 2-3 corry, daca gasesti. Scalarii poti sa ii tii mai mult timp pina se aleg perechile, apoi va trebui sa renunti la o mare parte din ei. Numai ca pestii nou achizitionati trebuie sa-i tii in alt bazin de carantina cteva zile si sa observi daca se comporta normal si nu sint bolnavi. Daca vrei sa stii ceva si despre Puntius tetrazona, sa-mi zici. 
|
 |
|
|
ggsuvi wrote:Din nou ai interpretat gresit. Nu la asta ma refeream, sfaturile tale imi sunt de mare ajutor si chiar tin cont de ele in masura in care pot. O sa tin in continuare cont de sfaturile tale .... Uite de exemplu: Scalarii si tetra sunt compatibili in acelasi acvariu? Un tetra mai marisor fugareste toti scalalrii si ii ciupeste de innotatoare.
Nu. Nu se asociaza cu pesti care “atenteaza” la inotatoarele lor. Guramii, corrydoras, ancistrus se pot asocia cu scalarii. Pestii prea rapizi nu sunt agreati de acestia, facindu-i sa se ascunda prin colturi sau printre plante. Iar pestii tetra - presupun ca e vorba despre Puntius tetrazona sau sumatrani  ce ai tu in bazin - ciupesc celelalte specii cu innotatoare lungi. Poti a pui o poza cu pestii? Cu toti pe care ii ai acum acolo? Sa vedem daca sunt compatibili intre ei sau nu.
PS Vezi ca iti trimit un Private Message. Sa iti verifici casuta respeciva - dai refresh din cind in cind.
|
 |
|
|