Message |
|
Am avut si eu un topic cu un betta bolnav - dar orice i-am facut ochiul nu s-a retras. E cronic si batran si nu mai face cuib chiar daca fetita e in apa si mai e si vargata.
Bun. Problema e asa:
Daca ai pui si vrei sa-i cresti, a pastra separati puiutii masculi devine o mare problema foarte repede  si o sa te chinui cu paharele multe si e o poveste lunga pana ii dai caci ...
Asa ca ma bucur ca al meu e batran.
|
 |
|
Man, arata bestial  in sfarsit primul acvariu unde nu ma sperii de cat de intortocheate sunt toate tevaraiele (urasc sa lipesc pe tevi care e in, out, etc).
Daca ai putea posta schema (cotele) in Google Sketch-up sau ceva in genul  ar fi un model excelent de urmat.
Sunt tare curios cand vei da drumul la toata instalatia cat zgomot face - toata lumea zice ca e silentios sistemul dar sunt curios.
|
 |
|
Domnu Koala, va inteleg!
Stim ca ideal ... tuturor pestilor le e mai bine in apa marii / oceanelor. Dar cu totii avem catei, pisici, vrem sa tinem iubirea vietii noastre incuiata in colivie, samd.
Suntem egoisti, ce mai. Singura chestie care ne face mai umani e ca daca suspectezi ca e ceva in neregula - IN CAZ CA, DECI - sa donezi pestii altora care pot avea mai multa grija de ei - si gata.
Si eu am inceput cu apa de la robinet si lumina la maxim si am avut alge in conditiile date + acvariu neciclat si fara substante magice.
Cum ulterior am schimbat macazul (s-a ciclat + apa RO + substante magice) s-au dus si algele (au mai ramas cateva putine).
Asa ca nu sunt convins ca doar apa face diferenta, daca ai si substante; mi-ar place sa reusesti - m-as simti razbunat un pic
Probabil va trebui sa umbli mai des si sa improspatezi magia - in loc sa curete doar resturile organice de la mancare si pest - vor lupta si cu fosfatii si nitratii din apa de la robinet.
|
 |
|
Ahaaaaaaaa SE INTAMPLA  vorba lui Sandu, ni te-a dat noua cu saramurile
Ce pot sa observ este ca te-ai gandit la toate detaliile inainte sa-l incepi
Am tot intalnit opinii despre crushed corals ca fiind mai granulat, ajuta mai usor sa prinda resturi printre 'rosturi' si in timp sa creeze probleme (fata de nisip unde fiind mai dens sansele sunt mai mici sa pastreze detritus). Dar pare a fi mai mult posibila 'ingrijorare' - sunt multi care folosesc si nu au probleme. Probabil depinde si cat de des il vei curata.
Canistrele par a fi ok dar avand multi pesti si hranind mult - substantele nu cred ca vor putea scoate tot surplusul care se aduna si tot un schimb de apa e mai bun. Ca sa mai reduci din efort, poti sa pui un burete peste in-urile lor, si doar schimbi alternerzi buretii cu altii spalati si curatati.
Stele ... mai bine mai tarziu - de ele am citit ca sunt foarte sensibile si cumva mor in timp - nu am studiat mult de ele ..
Bafta 
|
 |
|
 cum ma pricep mai bine la camere decat la africani - zic si eu ce pot ....
http://www.digitaltoyshop.com/POLARIZER_FILTER_Nikon_Coolpix_P100_t2084_4803_1
Asa ceva iti trebuie ca sa scoti reflexiile de pe sticla. Uita-te la masina de exemplu, cate reflexii avea - si cum au disparut magic. Dar evident, cu lumina aprinsa la acvariu (cand o fi) si restul stinse si in intuneric in camera ... o sa iasa bine si fara filtru polarizator
Bafta acolo 
|
 |
|
Pai ... despre O2 si temperatura la plantate, recunosc - nu m-am ingrijorat niciodata.
Fiindca: apa trebuie sa aibe vreo 35-36 de grade incat concentratia de oxigen sa scada periculos (si daca ai probleme, pestii or sa-ti spuna asta, vor sta la suprafata). Nu mai tin minte de unde am ramas cu ideea asta, cred ca am vazut la un moment dat grafice (apa nu mai tine oxigenul asa mult cu cat are temperatura mai mare). Insa trebuie chiar sa fie mare, la 28 de grade nu-mi fac nici o problema.
http://users.vcnet.com/rrenshaw/do.html
|
 |
|
In primul rand ... felicitari pentru primul film 3D pe care l-am gasit aici pe forum  este o premiera.
Asta ca sa nu mai zis c-am stat 10 minute sa-mi caut ochelarii 3D  si in plus era cam intunecat tztzt si mi-a luat ceva sa dibuiesc cum sa setez cel mai bine youtube-ul - am avut success inversand canalele red si cyan - mi s-a parut cel mai bine asa.
Asteptam mai multe si facute un pic mai de-departe  ce camera folosesti, de curiozitate ?
|
 |
|
|
 |
|
Am incercat si eu ceva asemanator - pentru prelungit durata la bomba - dar nu mai tin minte ce ... nu am sesizat decat poate 1, 2-ua zile in plus.
Intrebare caci nu mi-e clar: testerul tau permanent unde este in acvariu, in raport cu 'iesirea' (sau ce iti elibereaza tie) CO2-ul ? Daca nu ai circulatie mare, sau ai un curent care duce CO2-ul fix sub tester ..... te poate pacali. Incearca sa muti testerul permanent in alta parte in acvariu, sa zicem cat mai jos si mai departe si nu in curent direct ?
|
 |
|
Adrian_ nu stii daca am citit sau nu premizele - doar presupui ceea ce iti convine tie  inca sorb acea bere!
Le-am citit, si da, volumul are un minim, trebuie sa fie totul proportional - cf autorului.
Minimul este regula de 3 simple intre volum display / volum overflow la el si sub scrii volumul tau display si in dreapta un X.
Calculezi apoi X = volumul tau * volumul lui la overflow / volumul display-ului lui. Si acela e minimul recomandat de autor.
Daca te intereseaza alte proportii (la tevi, sau ce vrei tu) aplici aceiasi tehnica.
Daca vrei sa cauti pisica neagra in camera neagra ...
|
 |
|
Adrian, stiu si eu cu OC-ul cum stau lucrurile ? Faptele vorbesc  pe langa OC mai exista si proiectii cat si rationalizari. Unde anume se afla individul, comunitatea hotaraste ;)
Raspunsul daca exista vreun minim - e chiar in fraza de acolo: "to fit any tank size and piping". Prin urmare, daca pui paie de suc pe post de PVC fittings, sistemul merge si la un acvariu de 1L cred - asa ca .... na, fiecare face ce poate.
Bila alba pentru Dragos este ca el a facut asa ceva, functioneaza, stie sa regleze, poate integralele si derivatele de acolo nu or fi aprofundate de nimeni cu adevarat, dar lui si altora le merge. Pe cand tu esti convins ca e ca tine, dar fara si dovada concreta...
De ce nu dai niste bani sa vezi cum stau lucrurile, la o adica poti pune ulterior un overflow mai mare daca volumul ales de tine nu functioneaza (presupunand ca ar conta) - eu cred ca nu atata timp cat e spatiu deschis si incap toate tevile corect.
|
 |
|
Dap, si mie mi s-a parut putin deplasata atitudinea lui Adrian_ cand ii zice lui Dragos ca e obsessive - compulsive - insa cine oare isi editeaza posturile de patru ori, pune bolduri, rosu, revine, completeaza, samd ? Adrian_ evident
De asemenea, ca sa lamurim marea dilema:
Adrian_ wrote:Intrebare pentru cei care au studiat mai serios problema: in sutele de pagini ale topicrurilor de pe forumurile de afara, se poate gasi vreo informatie legata de volumul minim pe care trebuie sa-l aiba acest tip de overflow in raport cu volumul bazinului pe care este montat? Ma refer la chestii concrete, constatate practic, nu la ce-a visat fiecare in fata tastaturii.
raspunsul e clar pe pagina de la bean animal de pe reef central - http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1310585 - in care chiar BeanAnimal spune clar:
I used 1" bulkheads, but the system can be scaled-up (or down) to fit any size tank and plumbing. The principle of operation does not change.
Asa ca o regula de 3 simple iti va permite usor sa calculezi volumul la overflow - si atentie, zisa de parintele acestui sistem - care nu cred ca a visat in fata tastaturii.
|
 |
|
Si eu tot in stanga sus ma uitam, de jur imprejurul viermelui penat (parca asa mi se pare acolo).
Oricum - o poza mai de aproape si cu filtrele oprite sa nu mai tulbure luciul apei claritatea imaginii - tot as vrea. Nu ca as fi eu expert in alge, dar ajuta mult un macro mai bun.
|
 |
|
Despre alga - se ia usor cu o periuta de dinti, de exemplu ?
|
 |
|
Daca nu e pe langa acvariu, e clar unde e  IN acvariu.
La fel eram si eu convins, ca nu sunt locuri unde sa se ascunda, dar nu mi-am mai gasit fire shrimp-ul vreo 2 zile, pana cand enervat am pandit acvariul si dat multa mancare, si i-am vazut antenele iesind de unde nici nu ma asteptam - o crapatura nestiuta.
|
 |
|
|
 |
|
Pentru filtre ti-am raspuns aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/100/13357.page#p171906
In nici un caz filtru intern, daca nu vrei sa ramana jumatate de mizerie in apa cand il tragi afara sa-l cureti.
Daca nu intentionezi CO2, fertilizanti samd, poti merge si cu capacul implicit, nu ai nevoie de lumina multa altfel apar alge.
|
 |
|
Darius80 wrote:Ce parere aveti despre Eheim Ecco Pro 2036 (Ecco 300)? pt un acvariu de 125L
Eu cred ca e excelent.
Ca posesor de vreo 3 filtre din gama ecco pro (2x130 si 1x200 - nu am 300-le caci n-am acvarii asa mari) mi se par foarte usor de intretinut pentru plantate.
Vin cu toti robinetii (am luat cel mai mic Classic la un moment dat) si nu venea cu robinetii de oprit si nici cu mediile filtrante. De asemenea, nici compartimentat nu era adica avea doar niste grile si trebuia sa deserti totul intr-un lighean, sau sa folosesti sosete ca sa poti sa separi mediile filtrante. La Ecco Pro are totul compartimentat si e usor de umblat in el.
Singura problema e ca trebuie uns la garnituri - cu un spray de silicon - si atunci amorsarea (are inclusa si amorsare) e foarte usoara.
Despre Eheim 2028 Professionel II - daca o sa ai acvarii si mai mari pe viitor (sau te gandesti sa-l inlocuiesti pe acesta) mai bine iei asa ceva. Cel mai important mi se pare flow rate-ul, la Ecco 300 este de vreo 700L/h, la 2028 e de vreo 1050L/h. Depinde ce vrei sa tii, samd. Sunt fan Ecco Pro insa la cat de usor se intretin si se curata.
|
 |
|
 Da, ar fi interesant de automatizat - caci pana la urma costurile precum costurile, dar sa curat la 2 saptamani externul nu-mi arde.
Mai bine arunc totul intr-un 'lighean' zis sump si rezolv problema.
Dar .... ca sa intorc favorul ....  rade ciob de oala sparta ?
|
 |
|
Am dat si eu un ochi mai dedemult pe topicul initial a lui Bean, cat si vazut filmuletele de la tine - urmarit de asemenea si constructia la malawi_crys.
Nu vad nici un impediment la il a avea totusi si la un acvariu mic (sa zicem 30L) facut la comanda nu ?
|
 |
|