[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
dan.pavelescu wrote:Multumesc, dar nu trebuie. Eram doar extaziat sa-l vad asa mare

Atunci, multumesc de compliment.
M-am saturat sa-mi zica lumea ca nu fac nimic bine, macar asta e dovada ca ceva merge bine in acvariile mele.
dan.pavelescu wrote:Acum intreb si eu ca prostu'
Daca nu ai nimic fotosintetic in acvariul ala, de ce-i dai lumina? Iti plac algele, sau ce

Asa simt eu ca e cel mai bine pentru acvariu pe termen lung.
1. Acvariul merge inca pe lampile T5. Apoi, un acvariu care e obisnuit cu lumina multa are sanse mai mici sa face alge excesive cand ti-e lumea mai draga (adica dupa ce pui corali)
2. Daca te uiti o sa vezi ca initial piatra era acoperita cu cyanobacteria. De cyanobacterii scapi prin competitie directa cu micro si macroalge, gen GHA.
3. Daca tot am GHA in acvariu si apa bogata in nutrienti, dar nu am corali, de ce sa nu profit ca sa mai scap de nutrienti. Algele cresc daca au suficient NO3, PO4 si lumina. E mai usor si mai ieftin sa culegi o mana de alge decat sa schimbi tone de GFO si apa.
4. GHA favorizeaza formarea unei populatii mai bogate de copepozi.
5. Pe piatra care s-a curatat de GHA eu nu am mai vazut ulterior sa creasca GHA in niciunul din acvariile mele, chiar daca exista GHA in sistem.

E adevarat ca o diversitate mare in acvariu duce la un control mai eficient al nutrientilor. Incepand de la corali care mananca reziduurile pestilor si substante organice direct din apa, pana la melci, crabi, filter feeders. Eu am frecat la pietre si corali napaditi de alge, nu e nici placut si nici nu castigi lupta si sigur pierzi corali in cursul acestui proces.

Trec la etapa urmatoare doar cand sunt convins ca si acvariul e pregatit. Lumina multa imi da mai multa incredere ca o noua problema iminenta cu alge nu va sta ascunsa.
Timelapse:

Azi dimineata m-am trezit cu un acvariu tuns scurt prin partile unde algele faceau plete din nou.

Repozitioneaza lumina ca sa favorizezi coralii fara a da prea multa luimina geamurilor din fata.
Ideal le fraguiesti, coloniile mari sufera mai tare decat fragii la mutari in alt acvariu.
A trecut o saptamana de cand am tuns verdeata si am facut un schimb de apa. Melcii continua sa pasca, dar cred ca nu vor reusi sa extermine toate algele fara putin ajutor din partea mea (voi incerca sa prind si melcii turbo mexican din cub si peninsula si sa-i implic in proces).
Maine bag o mana si la mediile de filtrare, sper ca asta sa fie impulsul care va inclina balanta decisiv.

Pana la urma nici nu am mai modificat TC420, merge si fara, nu ma intreba cum sau de ce.
Legi +IN al LDD la + si -IN la Ch1-5 al TC420 si iti face dimmare (cred ca incepe de pe la 2-3% fara modificarea interna).

TC420 e un controller foarte basic, dar costa vreo 25 de dolari. Iti permite sa controlezi in multe puncte de intensitate intre 0-100% pana la cinci canale, maxim 24V ~4A pe canal.
Programarea se face pe un PC cu Windows si se uploadeaza in controller. Se pot uploada multiple programe, care se pot ulterior selecta din meniul controllerului.

Asa arata schema daca faci si modificarea interna si folosesti firul de bypass mofset la firul DIM al LDD (eu am legat mai multe LDDuri la un canal, aveam nevoie doar de doua canale la final - albe si albastre).

In urma interviului acordat lui Mark Callahan de catre seful de la Vivid Aquariums, Dave Burr, am ajuns sa apreciez foarte mult simplitatea unui acvariu de recif urias de trei tone, shop display care apare in toate prezentarile video de la Vivid Aquariums.

Part 1: Sumps and Design

Part 2: Plumbing and Lights

Overhaul Announcement

Emptied and Buffed

Aquascape + Floating Shelf

Bacteria and Cycling

Diatom Algae Solution and First Corals

Ecotech Radion Light Settings & Programming

PAR Readings using Apogee MQ-500
dan.pavelescu wrote:Nu m-am uitat la clip, dar mor cand vad sarcophytonul ala urias

Dane, Sarcophytonul din acvariul lung e un puisor. In acvariul cu ceilalti doi, cel de sus e un alt puisor. Cel de jos este colonia mama, pe care o am de la inceputurile mele in acvaristica. Am luat-o ca un coral alb de vreo 15cm diametru. Acum stiu ca nu era sanatos la cumparare. Atunci doar cautam ceva deschis la culoare.

Daca vrei unul si ai lumina sa-i dai, pot sa-ti trimit un puiut. Eu ii tin la maxim 20cm de leduri Cree alimentate la 700mA, fara lentile.

Estimez ca la mine nu mai creste din lipsa de spatiu, banuiesc ca intr-un acvariu mare ar trece de 50cm diametru.

Cubul meu 15 iulie 2012:

elven wrote:azure damselfish nu e chiar atat de agresiva precum se spune. atat azure cat si gramma loreto sunt agresivi cu cei din propriile specii.

Cu exceptia damselfish care poate trai intr-o ierarhie de grup. Si a royal gramma care traieste in haremuri. Daca nu ma insel, la ambele specii toate exemplarele incep cu acelasi sex, cu cel mai dominant suferind schimbare de sex (femela la damsel si mascula la royal gramma). Desigur, exista o hartuiala pentru ierarhie, dar poti mentine un grup pe termen lung fara pierderi.
Azi dimineata. Pare sa dispara verdeata in ciuda iluminarii 07:00-23:00.

Super. Shipping prices?
Uitasem de modelul acesta (eu il am la o pompa 6020).
E posibil sa fie prea slab magnetul pentru grosimea sticlei.
Avantajul este ca acest magnet face si suctiune.
Nu are niciun sens ce zici tu cu magnetii.

Ai aplicat picioarele de silicon de la 3M pe ambii magneti?

Cat de groasa este sticla si mai exact ce model de magnet ai (Tunze are magnetii vechi cu miez de neodymium, care sunt complet imbracati in plastic si magneti noi de ferita care sunt expusi; in plus, exista magneti standard mai slabi si magneti heavy duty, mai puternici; ca sa fie simplu, exista si doua dimensiuni, cei mici de 4-5 cm si cei de 8 cm diametru).
La ce ai acolo, poti vinde luminile ca premium product. Ai lucrat ingrijit, iar controllerul face lumina foarte versatila.
Vanzatorul poate sfatui pe tema asta.
Mancarea congelata este uneori iradiata cu radiatii gamma, ceea ce o face sa reziste la inghet / dezghet fara sa se strice (nu exista bacterii viabile in pachet).
Puse intr-o cutie de polistiren, cu icepacks, poate in lada frigorifica sau termos, ar putea face fata la transport prin curier peste noapte.
Merita la cantitati mari, gen group buy.
Sau poti inversa pozitia ventilatorului central, astfel incat acesta sa scoata aerul care vine din celelalte ventilatoare.

Pana la urma, daca lampa e 1. silentioasa si 2. racita bine, chiar nu conteaza.
Discutiile teoretice arata cat de spirituali suntem, dar numai practica poate valida o solutie. Am si eu o lampa care nu avea cum sa se raceasca suficient pe hartie, iar in practica un radiator 200x159x15mm face fata la 35 leduri de 3, 5 si 10W, cu temperaturi pana in 45 °C pe radiator la putere maxima.

Ce ai mai putea face este sa unesti termic cele trei radiatoare, fie cu niste bare de aluminiu gros, fie cu bare de cupru (cam periculos pe langa apa sarata cu cnidarieni in ea). Asta ar uniformiza temperatura in cele trei radiatoare (banuiesc ca cel central se incalzeste mai tare decat cele laterale).

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: