[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: TheNihilist
Forum Index » Profile for TheNihilist » Messages posted by TheNihilist
Acum ca am vazut si eu in ce ritm se evapora apa, iti dau dreptate. Ce sa-i faci, asa e cu primul acvariu.

Bun, o sa-l las in pace sa-si faca ciclarea, si o sa revin cu poze dupa ce adaug plante noi / vietuitoare

Ce mi-ar placea mult sa am, ar fi un gazon de muschi, desi imi dau seama ca e ceva bataie de cap cu intretinere/tuns. Imi poate recomanda cineva o specie ?
Mi-am plantat acum cateva zile niste firisoare de Hemianthus cuba, dar nu stiu ce-o sa iasa. Au venit niste firisoare minuscule, de cativa mm, pe care abia le-am desprins din buretele acela in care vin transportate (jumatate am pierdut atunci, cu toata atentia mea). Substratul are granulatia de 3mm (nu stiu daca e prea mare sau nu, am luat asa ca sa nu sufoc radacinile). Eu le-am bagat printre pietris, dar mi-a mai scos si filtrul afara o parte. N-am mai ramas cu foarte mult, si nu stiu daca se va inmulti.
@Silviu
Da, clar o sa pun incalzitorul pe verticala intr-un colt. M-am luat si eu dupa mai multi "intelepti" care spuneau ca incalzitorul trebuie pe diagonala si mai aproape de substrat, ca in cazul in care esti plecat mai mult si se evapora ceva mai multa apa, sa nu ramai cu el afara. Stiu ca strica tot aranjamentul, e usor de vazut fara sa fiu vreun designer stralucit. Voi schimba.

Fundal si eu m-am gandit sa aleg intre un negru mat si albastru inchis, probabil merg pe negru.
Am cautat putin cum arata Pogostemon helferi, imi place, e misto. Ar merge bine cu ce am deja.

Inca o intrebare, legata de curatarea filtrelor: se face asa ceva pe perioada ciclarii ? Ma refer la bureti. Stiu ca spalarea acestora se face folosind apa din acvariu, pentru a nu distruge culturile de bacterii, si niciodata nu se schimba toate filtrele deodata, dar e ok sa se faca spalarea asta pe perioada ciclarii ? Mersi mult de lamuriri.
1. Furtunul de la filtru il voi scoate din apa, il pot agata si deasupra nivelului apei.
2. Da, recunosc, incalzitorul l-am pus asa pentru ca am citit in mai multe locuri chestia cu 45 de grade. Explicatii exista de tot felul, insa nu stiu cat de verosimile sunt. Stiu ca arata ca "draq".
3. Solutii nu bag (doar ceva capsule cu bacterii am folosit), apa e destul de cristalina in realitate (nu "perfecta", dar nici ca in poza). Stiu ca in poza arata un pic ciudat (albicioasa), insa cred ca e si de la lumina + gresia din spate + se reflectau chestii in ea.
Multumesc pentru recomandari, la urmatoarea comanda o sa-mi iau si cateva plante stem. (Ludwigia, cele rosii, imi plac mult. Inca nu stiu cum le combin cu plantele verzi pe care le am deja - ma refer la aspect, dar gasesc eu o modalitate)

Atasez si o poza cu acvariul. Mentionez ca e inca la inceput, cu strictul necesar, in timp doresc sa-i imbunatatesc estetica.

P.S. Mai am si si Hemianthus cuba (care nu stiu daca o sa se prinda) si 2 Cladophora aegagrophila (am uitat sa mentionez in postul anterior)

image
@Silviu

Trebuie sa recunosc, nu stiu mai nimic despre plantele stem. Imi poti recomanda niste specii ? O sa arunc apoi un ochi si vad ce anume imi place. Care ar fi beneficiile de-a avea asa ceva in acvariu ? Sunt pretentioase/sensibile ?

Multumesc.
@Silviu
Multumesc pentru raspunsuri. Am adaugat si locatia.
Acvariul e plantat (momentan am Cabomba Caroliniana si Echinodorus Bleheri, am inteles ca sunt mai rezistente), voi pune si poze cat de curand (dupa ce ma intorc de pe munti).
Bun, nu voi schimba apa pe perioada ciclarii. Am inteles deasemenea ca inainte de a introduce pestii, se face o schimbare masiva de apa (cam 50%). E corect ?

@Silviu, @Florin
Ce vreau neaparat sunt neonii tetra, imi plac la nebunie. Oricum, sunt deschis la sugestii, voi cu ce i-ati "combina" intr-un acvariu de dimensiunile mentionate (85L) ? - voi lua in calcul sugestiile voastre, si vad care imi plac personal.

Numai bine.
Salutari tuturor. Citind mai multe topicuri (folositoare), am decis sa ma alatur si eu comunitatii voastre. Sunt nou in frumosa arta/stiinta a acvaristicii, si ma gandeam ca poate binevoiti sa ma ajutati cu cateva sfaturi/critici.

Ma numesc Alex, am 28 de ani, inginer software pasionat de pian (se afla in alta incapere, deci nu stresez pestii ) si gaming. Fiind mai tot timpul inconjurat de tehnologie, in ultima vreme m-a luat nostalgia dupa un colt de natura, asa ca am decis sa-mi cumpar un acvariu (85L pentru inceput, zic ca e suficient) si sa-l amenajez cat mai natural (pietris fara culori tipatoare, radacini, plante, si o grota unde pestii mici sa se ascunda - e facuta din ceva rasini speciale, nu e plasticarie ieftina, deci n-ar trebui sa fie probleme - calcaroasa in mod sigur nu e). Am luat un filtru extern + mediile de filtrare (bureti pentru cea mecanica, inele pentru cea biologica) si incalzitor (momentan setat la 26 C). Pompa de aer am scos-o, deoarece aereaza destul de bine filtrul. Instalatie de CO2 nu am, insa voi incerca sa-l ofer plantelor prin pastile.

De o saptamana am inceput ciclarea, pe care o ajut introducand putina mancare pentru pesti, precum si capsule cu bacterii benefice (in principal nitrosomonas si nitrobacter, dar si ceva bacterii fotosintetice). Momentan singurul "locuitor" e un melc. Am de gand sa mai astept inca vreo 2 saptamani, dupa care voi introduce pe rand si pestii. (ciclarea o fac fara pesti, fiindca nu vreau "generatii de sacrificiu")

Am cautat sa ma informez atat cat s-a putut de pe internet (mai ales de pe site-uri in engleza), dar unele lucruri tot nu-mi sunt pe de-a-ntregul clare (in sensul ca exista pareri contrdictorii la tot pasul), asa ca am zis sa-i intreb si pe romanasii nostri, ca doar n-or fi ei mai prejos. In consecinta, as avea doua puncte:

1. Apa e momentan cristalina. S-a format gelatina pe radacini, dar am inteles ca e normal (melcul o rontaie voios). Intrebare: pe perioada ciclarii, trebuie schimbata apa, sau doar inlocuita cea evaporata ? Daca trebuie schimbata saptamanal, cam in ce procent ?
2. Vreau sa tin in principal neoni si xipho. Uneori ma bate gandul sa bag si un betta, dar ma puteti convinge cu usurinta ca-i o idiotenie si voi renunta la idee. Tabelul de compatibilitate spune ca e ok (sursa: https://www.aquariumindustries.com.au/wp-content/uploads/2015/03/Freshwater-Fish-Compatibility-Chart.pdf ). Unii spun ca se inteleg bine, altii spun ca s-au trezit cu jumatate de neon in gura betta-ului. Chiar daca nu-i mananca, n-as introduce aiurea stres. (intreb de pe acum, sa stiu ce cumpar, fiindca nu am acvariu mai mare de rezerva, doar un mic "spital" pentru urgente)

Astept parerile voastre.
Multumesc anticipat.

Forum Index » Profile for TheNihilist » Messages posted by TheNihilist
Go to: