[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Imbinarile nu-mi plac, nu inspira siguranta. Holsuruburile nu sunt cele mai adecvate, ai pregaurit macar lemnul inainte sa le bagi?
Parerea mea e ca ai mai multe erori acolo.

Nu ma injura ca sunt sincer, dar se putea mult mai bine, atat dpdv al sigurantei cat si al aspectului.
De ce tii sa faci tiganii in acvariu, cand e mult mai simplu sa faci o "padure" de moss la nivelul solului? Puii de crevete vor sti din instict sa se ascunda si sa supravietuiasca.
Frumoase exemplare
Bravo, printesa mea, felicitari! Nu conteaza ce vientameji sau filipineji au iesit primii, conteaza ca ai luat un loc de cinste Sunt mandru ca te cunosc, sa moara Jenica Nemuritoru. Te pup jos, frumoaso
mellbo wrote:E posibil sa ma trezesc cu vreun gupcoryd ceva ?

E posibil sa te trezesti cu niste gris (ichthyophthirius)
La 3 zile de la adaugare nu inseamna nimic.
Stres transport, aclimatizare, etc.

Eu bagam fertilizanti si co2 la acvariul plantat de rupeam stratul de ozon, iar neocardinele se inmulteau ca iepurii drogati, deja ma gandeam sa le dau cu insecticid. Si-n c*r daca ma cautam, gaseam niste creveti.
Daca pierderile continua in urmatoarele zile, abia atunci sa-ti faci probleme.
Ai ocazia sa fii primul smecher cu corali pe vibratii

Eu cand fraguiam rupeam bucati dintr-o roca uscata, cat aveam nevoie.
Nici macar de un buttplug?
0.050% CUPRU (Cu)
Posibil melcii si crevetii sa nu fie de acord cu asta..

Sfatul meu e sa nu te complici, bilele fertilizatoare gen dennerle nutriball, jbl 7 balls, etc, nu costa o avere. La acvariul tau nu ai nevoie de mai mult de 4-5 bile.

E prea devreme, inca n-am cumparat nisipul, apoi trebuie sa golesc acvariul, sa-l curat, sa-l pun la ciclat o vreme.. dureaza.
Referitor la co2, stai relax, nu-ti trebuie. Am o tona de echinodorusi, anubias, valisneria, chiar si rotale si bucephalandre in bazinul de la cabinet.
N-au mai vazut co2 de vreo 4 luni, fertilizare de 2 luni. Nu mai cresc spectaculos ca inainte, dar sunt sanatoase si cu un ritm de crestere mai lent. Am fost ieri la cabinet, buce avea un boboc de floare
Eu zic ca daca adaugi o doza minima de fertilizant plus doza recomandata de easy carbo, o sa ai padure acolo.
Samy wrote:Apropo vei avea de lucru mult saptamanal la asemena acvariu in conparatie cu unul care nu are atatia pesti.

Din pacate are dreptate. Dupa cum bine stii, asta e motivul pentru care (candva..) o sa desfiintez plantatul si trec pe africani.
Asta s-a intamplat cu tot, nu doar cu mancarea de pesti. In timp s-au intamplat multe - crize financiare, inflatii, razboaie, a crescut pretul petrolului, al gazului, al electricitatii, au crescut nevoile coruptilor, au aparut mai multi printi si baroni care necesita atentie si ingrijire speciala, au crescut taxele, respectiv adausul comercial, etc. Hobby-urile se suprataxeaza pentru ca indraznim sa avem un hobby.
Era canistra cu aer, nu opunea rezistenta cum opune apa deja existenta acum. Si s-or mai fi colmatat si mediile intre timp.
Frumos
Problemele simple au explicatii simple.

Many manufacturers always suggest that the canister filters should be below the tank. The explanation for this is simple: if you put them on exactly equal levels with each other, both will have to pull water from above instead of moving it in like before, and it puts even more strain on motors.
Noticeably, the impeller only has to exert a tiny force on still water and can do so with ease because gravity cancels out the net effects. In other words, there’s no need for excessive power when pushing against this type of liquid as everything goes back into your container.
Gravity siphons are a common occurrence in aquariums as long as the canister is below water level. This means that you should have some form of gravity action, and if not, your fish might be getting sucked up into something.
Don’t mistake not running your filter at least 3 feet lower than what is currently in use. If not, it may?? lessen head loss on the pump, allowing for close to maximum flow rate.
EverSad wrote:exact.

Avand in vedere ca sesizeaza aerul la pompa, (si il evacueaza, forte bine) mi se rupe de hidrostatic si alte presiuni'.

Pana la urma: este pompa mea' si *ut cum pot cu ea. (fiind obligat de pozite fixa)

In consonanta cu principiul: asta este *ula: cu asta *ut...

Era o discutie omule, nu ti-a impus nimeni nimic. Discutie menita sa aflam de ce producatorul recomanda ceva, cand de fapt se poate si altfel.
Chiar am si zis ca inteleg ca nu ai spatiu sa-l pui cum e recomandat.
Filtrele externe se bazeaza pe caderea naturala a apei. Practic, in configuratia ta, fortezi pompa.

Poate repeti testul cu un filtru mai mic si cu pompa simpla, fara reglaj automat de debit. Diferenta ar fi mai vizibila.
Am inteles ca nu ai loc sa pui filtrul jos, e bine ca merge si asa.

Ideea e ca in ultima perioada se incearca desfiintarea unor reguli "batranesti" si n-am vrea ca incepatorii sa traga concluzii gresite.
Abia astept sa se demoleze mitul ca pestii ar avea nevoie de apa
M-am interesat un pic.

Ce ti-am recomandat eu sunt de la nemti, Fauna Marin.
3.50 lei e un pret bun si real.

https://www.faunamarincorals.de/breed-disc-maxi_200055_17936

35.95€ 50 de bucati.
O bucata ar fi 0.73€
La curs bnr inseamna 3.56 lei

Asta ca sa lamurim si sa nu jignim aiurea un om.

Bine, sa nu reluam discutia despre ce inseamna comert, adaus comercial, taxe, etc. ca sunt satul.
Si pacientii mei ar dori sa le fac lucrari pe gratis, eventual sa le dau si bani de taxi la plecare, dar nu se poate.
Idem si in comert, aduci marfa cu 1 leu bucata si vinzi cu 3 lei bucata.

Cu ceramica nu stiu ce sa-ti zic, dar poti face usor din ciment (cauta topicul lui koala cu constructia background-ului si vezi ce tip de ciment a folosit).
Despre tehnici de turnare si modelare, sunt tone de clipuri pe youtube, cauta coral plugs diy

https://www.aqua-life.ro/fauna-marin-breed-rock-maxi-reef-disc

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: