Message |
|
koala wrote:
"Domnisoarele" alea albastru+galben cum sunt?... tot asa de rele, ca si aia alb+negru?
Am si eu una cu coada galbena si corpul albastru ... nu pare asa agresiva - fuge de Nemo de numa numa (caci Nemo cred ca sunt atrasi de albastrul ei, sau o 'simt' agresiva si o indeparteaza).
DAR culoarea la peste e incredibila, zici ca e o eroare caci s-a stricat ceva la ecranul la laptop si se vede de un albastru aproape nenatural.
Daca e pusa de la inceput poate fi teritoriala fata de alti pesti am inteles. La mine au intrat toti 3 odata si pare ca e ok.
|
 |
|
Eu de muuulta vreme am sentimentul ca toate posturile lui Koala sunt asa ... sa ne indemne sa-l indemnam la tot ce e mai bun, sa pozeze asa ca ... NUUUUU ... in NICI UN CAZ ... dar sa ne lase sa tachinam usor ca e impotriva curentului, si pana la urma ... o zic de pe acum ... (ca sa am la ce face quote peste vreo jumatate de an) cred ca acvariul asta va avea de toate.
A sustinut sus si tare ca nu RO  si ... avem RO.
A sustinut sus si tare ca nu skimmer si ... avem skimmer.
A sustinut sus si tare ca doar fish only si ... avem niste pietre superbe.
A sustinut sus si tare ca nu sump ... XXXXXXXXXX
Bravo  felicitari. Sunt invidios pe asa pietre ...
|
 |
|
WTF!!!
Scuze  dar mi se pare demential cum arata. Faza asta a acvariului, de ... crestere, cand arata tot potentialul grrr.
Felicitari  la cata rabdare ai avut sa le plantezi pe toate asa des.
|
 |
|
In caz ca nu ai timp sa schimbi, eu folosesc asa ceva:
http://www.bero-aquatec.de/AquaristikShop-dennerle-nano-alginator-2500-algenmagnet-p-5338-1.html
Partea de interior este rotunjita pe margini (se vede greu in poza, dar iti dai seama). De asemenea, mai am un curatator no name cu ceva chestie verde abraziva si mulata asa pe colturi. Coraline-ul iese greu de acolo, dar un green film algae se duce repede 
|
 |
|
Foarte fain man, zero alge, verde crud
Am inteles acum cum se vede. Pare o planta covor excelenta pentru niste acvarii mari. Asteptam sa incepi mai repede celalalt
|
 |
|
Sunt curios cum vine ... am si eu aceiasi poveste - colturi rotunjite in fata (Dennerle-ul de 30L) numai ca lipiturile din spate nu mi s-au parut estetice deloc (probabil s-au gandit si ei ca nu or sa fie la vedere).
Deocamdata nu ma deranjeaza - insa a fost greu pana am pus la punct o tehnica eficienta de curatare pe interior a curburilor 
|
 |
|
Corect! Cu toate ca nu ma gandisem la contradictia aceasta cu Po4 - reactia mea era mai mult la cei 30 No3 descrisi 
|
 |
|
@Marti - multumesc pentru suport  - nu cred ca o sa fiu trend setter caci nu prea am timp sa inund expozitiile cu creatiile mele  dar macar daca obtin aici o reactie, tot ma simt mai bucuros.
@Dan - ma gandeam la asa ceva: http://www.amazon.com/Wooden-Le-Toy-Barnyard-Farm/dp/B0006282OS sau asemanator, sa dau jos suportul si sa il inlocuiesc cu plante si cu pietricele, sa para mai realist.
Nu ma supar de off-topic-uri  consider ca menirea unui forum este sa provoace la discutie si sa implice oamenii. Daca oamenii se sfiesc sa contribuie deoarece incep sa aibe impresia ca nu sunt bine veniti, nu mai intra a doua oara pe topicul respectiv.
Si sa continui ideea: acvariul nu va avea pesti, caci pestii nu plutesc in jurul fermelor
Acvariul este doar cutia jucariilor iar actul 'artistic' in toata aceasta poveste este naturaletea UNOR decoruri. Ca un trucaj. Un trucvariu sa zicem.
Un contrast intre viu si inert, un alt contrast intre lumea copiilor si responsabilitatea cresterii unor plante.
Deocamdata sa-mi fac timp sa merg pe la magazine de jucarii sa vad ce gasesc. O sa deschid un alt topic odata ce ma apuc - voi refolosi acvariul de 25L si va trebui sa mut pestii sau sa vad ce fac.
|
 |
|
Arata foarte fain  imi place.
Oare poti umbla un piiic la white balance incat sa nu mai iasa cu tenta galbuie pozele, ci un pic mai contrastante cum cred ca arata de fapt in realitate, verdele mai crud, pietrele mai metalice un pic ?
HC-ul pare ca mai are de crescut.
Ce melcuti sunt cei crem cu cercuri aparent concentrice. Am vazut si neritina pe lateral - o sa tina pietrele curate de algele verzi dure care ar putea apare (mie cel putin mi s-a intamplat).
Ziceai ca mai ai de lucru ... cum ar fi ?
|
 |
|
Salut!
Nu stiu cat din 'instabilitate' se datoreaza mutarilor, dar sunt convins ca totul se rezolva cu schimburi de apa mai des  nu ?
La tine NO3 e foarte mare ... ori nu faci schimburi de apa, ori hranesti exagerat de mult ... ori ai ceva acumulari pe acolo care trebuie investigate.
Imi place insa aceasta contradictie a reef-urilor  toti insista ca piatra vie ofera SUFICIENTA filtrare, dar isi tin apa atat de curata (si bacteriile la limita foamei sa zicem) incat devine mai linistitor sa completezi cu bacterii si sa tii acvariul asa la limita.
Zic de toti, dar asa fac si eu  aproape 50% schimb saptamanal, hranit doar cat se mananca fara surplus (dureaza mai mult, dar cred ca muncesc mai putin pe termen lung) si tinut la limita.
Planul pentru noul acvariu este excelent, l-am vazut aici in alt topic, facut cu sticla ultra clara - arata bestial.
Daca iti iese success  astept poze
|
 |
|
Dap!
Uite cum arata acum la aproape o saptamana dupa peroxid , si inca o poza cum arata inainte acum vreo luna (intre timp mai crescuse un pic alga):
Ce am facut a fost sa cobor nivelul apei si sa pun H2O2 direct pe alga. Cred ca am pus vreo 30ml in total incat toata suprafata sa musteasca. Am lasat asa vreo 5 minute, si apoi am reumplut cu apa proaspata. A doua zi alga era portocalie / crem fata de rosu, iar de a treia zi melcii aceea nu mai coboara de acolo si papa tot ce e mort.
Am cautat pe net si dupa ce am trecut de toate posturile in care se spune ca mexican turbo snails (uriasi pentru nano-ul meu unde pietrele nu sunt lipite) rezolva problema, am gasit cateva posturi scrise de oameni care descriu ori sa cobori nivelul apei, ori daca poti, sa scoti piatra si sa fac o spalatura de cateva minute separat in apa cu solutie H2O2 SAU sa cobori nivelul apei in acvariu si sa pui direct pe piatra. Am facut partea a doua, cu toate ca am picurat pe Xenia din gresala (care era foarte aproape) si din pacate a suferit - aveam 2 mici puiuti, unul isi revine dar celalalt a ramas strans.
Am mai sesizat o schimbare de culoare si la fungia (adica maro-ul a devenit un pic mai alb dar acum isi revine si ea).
In rest animalutele nu au avut nimic 
|
 |
|
Salut si bine ai venit!
Ti-ai facut temele si stii deja cum sa ai grija de acvarii si de pesti. Despre stabilitatea PH-ului ... nu sunt expert pe tema asta dar ma indoiesc ca bombele iti ofera constant CO2-ul incat sa muncesti atat de mult sa stabilizezi ceea ce nu e constant nici macar la sursa. Nu stiam ca oamenii tin bombele in galeata cu apa la temperatura constanta
Pentru o stabilitate "pe ceas" trebuie instalatie CO2 cu electrovalva si sonda de PH cu micro controller - insa probabil stiai asta deja ..
|
 |
|
Salut si bine ai venit
Arata totul foarte bine pentru bomba cu drojdie! Success la cautarea instalatiei CO2 ..
|
 |
|
Bine ai venit 
|
 |
|
Nu e drept
In acest post: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40/19101.page#p170477
ziceam:
viulian wrote:Despre skimmer, nu trebuie sump obligatoriu. Spuneai ca nu vrei galagie ... am citit de o gramada de modele HOB - si silentioase dupa acea perioada de 'acomodare' (break-in). Gen Aquamaxx Hob-1, Aqua C Remora Pro etc (sunt si pe youtube o gramada de videoclipuri ca sa-ti faci o impresie de zgomot). Unele modele includ un mini-overflow / surface skimmer box - de exemplu aici: http://www.youtube.com/watch?v=kbXD2zVl0Sc&feature=related
Stiai de HOB
|
 |
|
Porcu wrote:E infioratoare ideea ta  .
Cel mai greu e sa gasesc un set jucarii ferma miniatura pentru copii ... as vrea sa aibe o casuta cu gardut si ceva animale. Niste mopani pusi verticali cu moss ca sa dea ideea copiacilor de langa ferma. Eleocharis Belem pe post de iarba.
O sa vad daca gasesc niste pietris bleu deschis si cu ceva pietricele albe pe margine sa dea impreia unui rau.
Pietricelele de pe marginea raului vor avea si rolul de a preveni amestecarea substratului de plante cu albastrul raului.
Vad si mici boscheti de Riccia fluitans sau poate HC (HC-ul trebuie insa sa-l impiedic sa nu se extinda) ca sa contrasteze pe acolo.
Mai pare infiorator ??
|
 |
|
pc.ciprian wrote:
PS. cum ar fi sa gasesti furtunu de la osmozor pe jos si nu in acvariu?
 asta e pe post de vacanta placuta, nuuuu ?
@Andrei - din cate scrie in cartulia alei mele, debitul creste odata cu temperatura apei - si presupun ca de aceea observi tu o imbunatatire a debitului dupa cateva luni ? 
|
 |
|
Ai ceva poze ?
BBA trece cu eritromicina  dar daca te hotarasti pe chestia asta - trebuie citit un pic inainte ce sa faci cu filtrul - e posibil ca eritromicina sa atace una alta.
Despre cresterea in inaltime, se spune ca plantele se duc acolo unde au nevoie de nutrienti. Daca se duc in sus, se spune ca isi cauta ori lumina mai puternica, ori mai mult CO2 ...
Inseamna ca au in rest tot ce le trebuie in apa.
Aici este parerea lui Tom Barr despre BBA: http://www.plantedtank.net/forums/fertilizers-water-parameters/123292-calcium-magnesium-ratio-4-1-1-a.html#post1235092 in principiu, nu conteaza decat CO2 sau lumina.
Cum as interpreta eu, ar fi intrebandu-ma unde e BBA in acvariu ? In zone umbroase / luminoase, zone de curent mare de apa, sau de curent mic de apa ?
Daca e in zone luminoase, sa incerci sa reduci durata luminii, daca e in zone de curent mic de apa, inseamna ca acolo ai CO2 putin si iti trebuie mai mult (nu musai mai mult global, ci poate revazut un pic traseul apei prin acvariu).
Daca da inapoi, atunci sa pastrezi ce ai gasit si un pic de eritromicina ca sa scapi mai repede de ea
|
 |
|
Stii cat de frustrant e sa vezi ca altii pot si tu chiar daca te stradui, o dai continuu in bara  ?
De curiozitate Stefan, tu cu ce hranesti crevetii ? faci ceva special pentru ei ? Macar sa stiu sa caut - sa am o alternativa ... deocamdata merg pe ceea ce am descoperit prin incercare si eroare da' poate un pic de varietate n-ar strica.
|
 |
|
Am puiiiiiii
Se pare ca a durat vreo 2 saptamani pana au aparut  de cand am sesizat ca femelele au oua. Ma bucur caci e prima data cand reusesc sa-i impuiez (chiar daca altii fac de mult asta  ).
Cateva poze:
Cu toate ca folosesc apa de osmoza si nu hranesc atat de mult (zic eu) totusi moss-ul acesta are mici alge maronii. Cred ca acum lumina e prea multa totusi , dar am adaugat un piiic de fertilizant (Dennerle A1, 0.02 ml - care ar fi doza zilnica recomandata volumului de apa, doar ca mi-am propus sa adaug doar odata pe saptamana). Se acum apar frunzulite noi si se inverzeste moss-ul. Sper ca asta sa fie singura schimbare necesara.
Am acoperit si sorb-ul filtrului cu o bucata de perlon decupat. Incredibil cata mizerie se aduna in acvariul asta asa mic.

|
 |
|