[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Totul a inceput acum o luna cand fetita mea si-a dorit un peste.  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
manuel_lungoci
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare tuturor,
Am achizitionat un acvariu Eheim de 64 l , filtru intern Eheim Aquaball, substrat fertil si pietris, incalzitor Jager 50w, termometru, plantat mediu, capac 1x15w neon standard. Pesti: 10 Neoni si 4 Moly si 4 sanitari. Asa l-am cumparat gata ciclat. Am mai adaugat si noi vreo 10 pesti : gupy, xipho, calistus si 2 carasi mici de 10 cm. Dupa ce am inceput sa ne informam pe forum am inteles ca aveam prea multi pesti in acel acvariu. Asa ca am gasit aici pe forum o oferta a lui Hdaniel Acvariu eheim de 126 l :
-capac 2x18w 2 neone sylvania cele standard foarte putin folosite plus cele care sunt montate acum philips si jbl special pt plante
-filtru eheim Aquaball
-pietris din hornbach
-incalzitor Jager 100w
-pachet plante
-fiole prodibio biodigest 3 bucati
-feropol 24 1/2 flacon
-pietre decor(necalcaroase)
La acesta am cumparat si un filtru extern JBL CristalProfi 901, si am adaptat in capac si celelalte 2 neoane ..deci acum sunt 4x18 w, Am de gand sa mai adaptez un neon si la cel de 64l.
Am achizitionat si un pachet de plante suplimentar si o buturuga din Hornbach pt cel de 126l. In cel de 64 l, am pastrat carasii si ceilalti i-am mutat in cel de 126 l.
Am confectionata si o bomba CO2, pe care o tin intr-o galeata cu apa, cu incalzitor pentru a o mentine la o temperatura constanta.
Ambele acvarii, dupa 3 saptamani sunt ciclate si analizele la apa sunt ok. No2 =0, No3 = 10

Iata o poza cu cel de 126 l :
https://zeenshare.com/shared/CAem1rU0NgjVfeslm6r1PM12h2hSVQ

Pana acum am folosit apa de la put forat la 40 m, ph 7.6 dar duritatea KH este mare de 17 d, iar GH > 21d. clor 0 mg/l. Dar la ultimul schimb am gasit o solutie pentru a scade duritatea. Am cumparat un filtru cu carbune activ si am colectat apa de ploaie (dupa ploile din ultimul timp am deja vreo 400 l) si am filtrat apa de ploaie si apa din put cu acest filtru.. am pus intr-un butoi de 60l in cantitati egale 50% apa de ploaie si 50 % apa din put... Analizele au fost: Cl=0, Ph=7, kh=10d, GH>7d. In weekend n'am scimbat decat 20% din apa in ambele acvarii. in cateva saptamani sper sa ajung la aceste valori si in acvarii.
CO2 - am folosit bomba la ambele acvarii; ziua cand aprind lumina, dar nu amandoua odata deoarece e imposibil de reglat din robineti. Difuzarea Co2-ului se face prin filtrele interne eheim Aquaball care sunt dotate cu un difuzor. Pare sa se difuzeze f. bine, la cel de 126 am si un test permanent de Co2... si e pe verde... Noaptea furtunul de la bomba l'am bagat in galeata. si in locul lor am o pompa de aer care baga in ambele acvarii.
Azi noapte am facut un experiment.Am bagat si aer si Co2 in ambele acvarii. pe aceleasi furtun, Datorita presiunii aerului se poate regla aerul din robineti. Am folosit o supapa de sens pentru a nu se duce aerul in bomba... am reglat debitul aerului din robineti si aerul impreuna cu bulele de Co2 se bifurca in ambele acvarii. Nu stiu daca fac bine sa las acest sistem tot timpul si ziua si noaptea sau numai noaptea, sau deloc. Difuzare prin filtrele interne pare ca se face bine...bulele sunt f. mici si se imprastie in tot acvariul...si printre acele bule sunt si de Co2 pt ca le vad in numarator... As ruga pe cei care se pricep daca e bine ce fac, oare o sa mai se difuzeze Co2-ul sau se pierde? e bine macar noaptea sa las acest sistem pentru a mentine ph-ul stabil, iar dimineata cand aprind lumina sa existe deja Co2 in apa pt plante iar faptul ca este amestecat cu aer sa nu fie afectati pestii de Co2-ul bagat peste noapte.
Sper ca m-am facut inteles si nu deranjez pe cineva cu intrebarea mea.
Numai bine si Ape limpezi!
[Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit!

Ti-ai facut temele si stii deja cum sa ai grija de acvarii si de pesti. Despre stabilitatea PH-ului ... nu sunt expert pe tema asta dar ma indoiesc ca bombele iti ofera constant CO2-ul incat sa muncesti atat de mult sa stabilizezi ceea ce nu e constant nici macar la sursa. Nu stiam ca oamenii tin bombele in galeata cu apa la temperatura constanta

Pentru o stabilitate "pe ceas" trebuie instalatie CO2 cu electrovalva si sonda de PH cu micro controller - insa probabil stiai asta deja ..

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
manuel_lungoci
Junior member
[Avatar]

IP:

Ideea cu galeata mi-a venit cand cineva de pe forum spunea ca "ideal pentru bomba ar fi sa fie tinuta in acvariu pt a avea o temperatura constanta, dar e inestetic" .
Asa ca mi-am creat "acvariul pt bomba" in galeata cu incalzitor. .
Stiu ca bomba e o solutie temporara... incerc sa ma descurc cu ce am...
[Yahoo!]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

manuel_lungoci wrote:... am reglat debitul aerului din robineti si aerul impreuna cu bulele de Co2 se bifurca in ambele acvarii. Nu stiu daca fac bine sa las acest sistem tot timpul si ziua si noaptea sau numai noaptea, sau deloc. Difuzare prin filtrele interne pare ca se face bine...bulele sunt f. mici si se imprastie in tot acvariul...si printre acele bule sunt si de Co2 pt ca le vad in numarator... As ruga pe cei care se pricep daca e bine ce fac, oare o sa mai se difuzeze Co2-ul sau se pierde? e bine macar noaptea sa las acest sistem pentru a mentine ph-ul stabil, iar dimineata cand aprind lumina sa existe deja Co2 in apa pt plante iar faptul ca este amestecat cu aer sa nu fie afectati pestii de Co2-ul bagat peste noapte.

Bine ai venit!
Mai spuneam recent unui prieten acelasi lucruri:
- e important ca bulele de CO2 sa circule cat mai mult prin apa ca sa se dizolve gazul cat mai bine.
- bulele din numarator sunt relative... cel mai indicat e sa ai un tester (indicator) permanent de CO2 ca sa iti dai seama cum stai. Daca acvariul e slab plantat, si 1bula/s poate fi mult... dar daca e abundent plantat si 2bule/s pot fi putin.
- pentru a lasa gazul noaptea sau nu, idem: dupa folosirea unui indicator permanent iti vei da seama daca e nevoie sau nu sa il lasi si noaptea in acvariu.

This message was edited 1 time. Last update was at 06/06/2012 12:19:11

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
manuel_lungoci
Junior member
[Avatar]

IP:

OK Multumesc. O sa urmaresc indicatorul permanent de CO2, si pestii bineinteles sa vad daca e buna solutia.
[Yahoo!]

Forum Index » Despre noi
Go to: