In seara asta am avut musafiri...
Dan (Pepika.ro) a venit pe la mine, sa ma ajute cu montajul reactorului:
- a venit incarcat cu o sacosa plina de acareturi: T-uri, mufe, coliere, furtune, clesti, bormasina, etc., etc., etc...
- la ora 21.00 admiram, plini de satisfactie, cum "joaca" bilutele de RowaPhos in curentul de apa.
Lucrarea a constat in:
- inserarea, pe OUT-ul canistrei, a unui "T"-eu care asigura 2 iesiri (diametru 22 si 16, respectiv furtun canistra si furtun reactor)...
- in continuarea furtunului, am legat un robinet mare de reglaj... din acesta (prin inchidere) reglez debitul de apa care curge prin reactor.
- pe cealalta iesire a "T"-ului (spre intrarea in reactor) am montat un sistem de 2 robineti cu "conectare rapida"...
- idem, acelasi sistem de 2 robineti cu "conectare rapida" si pe furtunul care iese din reactor...
- in felul acesta, pot izola perfect tot sistemul si pot scoate reactorul afara din circuit.
- mentionez ca atat robinetul mare (22 mm), cat si robinetii mici (16 mm) cu "conectare rapida" sunt produsi de firma Eheim.
Mod de operare:
- Cu robinetul mare (cel de pe furtunul canistrei) in pozitia "Open" = debit minim prin reactor... apa picura incetisor.
- Inchizand treptat acest robinet, se mareste corespunzator debitul de apa care curge prin reactor.
- Pot sa reglez debitul in asa fel incat granulele de antiphos sa "pluteasca in masa apei"...
- Gradele "de reglaj" care pot fi obtinute din jocul cu robinetul sunt:
a) granule care "plutesc" in treimea inferioara,
b) granule care "plutesc" pana pe la jumatatea reactorului,
c) granule care "plutesc" pana la 3/4 din inaltimea cilindrului.
NU STIU care e miscarea optima... ceva sfaturi aici?
Dan, multumesc pentru tot ajutorul!
Asa arata toata "mustaria"
Reactorul pe pozitie
Robinetul de reglaj al debitului - pe furtunul de OUT al canistrei
Vedere de ansamblu
Robineti cuplare rapida - intrarea in reactor
T-ul care "imparte apele"