[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

- bazin cu decor de polistiren & ciment,
- pietre "moarte",
- apa de osmoza
- sare Seachem

=======================

04 iunie - Am inceput sa umplu bazinul cu apa de osmoza... acvariul e gol, doar decorul este inauntru.
------------------------------------------
06 iunie - Nivelul concentratiei de fosfati (aparat de masura Hanna):

- pe aparat = 60
- cf. algoritmului de calcul (x 3.066 / 1000) = 0.18
-------------------------------------------
08 iunie - Acvariul umplut cu apa de osmoza... doar decorul este inauntru.
09 iunie - Nivelul concentratiei de fosfati (aparat de masura Hanna):

- pe aparat = 108
- cf. algoritmului de calcul (x 3.066 / 1000) = 0.33
10 iunie - Am adus acasa pietrele si nisipul, am preparat apa cu sare. Am bagat in canistra, intr-un ciorap, cca 400 gr. RowaPhos.
15 iunie - Nivelul concentratiei de fosfati (aparat de masura Hanna):

- pe aparat = 175
- cf. algoritmului de calcul (x 3.066 / 1000) = 0.53
-----------------------------------------
18 iunie, seara - am instalat reactorul de fosfati... am bagat inauntru cca 250 gr. RowaPhos.
----------------------------------------
21 iunie, dimineata - teste de apa (apa din acvariu + apa de la iesirea din reactor)

Nivelul concentratiei de fosfati (aparat de masura Hanna):

- pe aparat = 68
- cf. algoritmului de calcul (x 3.066 / 1000) = 0.2 (apa din acvariu)

Nivelul concentratiei de fosfati (aparat de masura Hanna):

- pe aparat = 47
- cf. algoritmului de calcul (x 3.066 / 1000) = 0.14 (apa de la iesirea din reactor)
-----------------------------------------

In concluzie, dupa aproape 3 zile de functionare, reactorul mi-a scazut nivelul concentratiei de fosfati pana la valoarea pe care am avut-o cand am umplut prima oara bazinul.
Mie mi se pare ca sunt pe drumul cel bun!
Este bio-flim, o pelicula datorata existentei in apa acvariului a produsilor de incarcare biologica... si a deficitarei miscari de agitare a suprafetei apei.

- nu e daunator... ia un servetel de hartie si pune-l pe suprafata apei... trage-l usor. O sa vezi ca aduna mizeria si ca iti curata suprafata apei.
Alge.
E normal.
Rade-le cu magnetul.
Am lampa cu leduri... cam in proportie de 95%

- a venit Dorin si a mestesugit pan' la 21.30... i-am dat numa' apa, ca n-a vrut sa puna ciocu' nici macar pe-o bere rece. Ei bine, eu am vrut!
- capacul a fost debitat la cotele necesare... decupat colturile, pentru a scoate afara cablurile de la pompe & skimmer,
- 2 radiatoare mari (70 si 90 cm) sustin cele 10 perechi de leduri (alb & albastru), 10w / bucata,
- radiatoarele au fost fixate in placa de lemn (in locuri decupate special) cu ajutorul unor profile de aluminiu,
- pe fiecare canal de culoare sunt montate cate 2 surse, in total 4 surse ELN-60-12D,
- avem o cutie cu 2 potentiometre, care comanda diminuarea celor 2 canale de culoare pana la 20% din puterea maxima,
- montat 4 ventilatoare mari pe capac (pentru racire), cu intrerupator pe fir. Ventilatoarele "sufla" aer, sensul este "din afara spre apa".
- moonlight (12 x 3 watt),
- alte manevre de genul demontat stechere, montat riglete, tras cabluri, etc.

Ghinionul a fost si el prezent, sub forma unei surse care a facut figuri (nu ma intrebati, ca nu stiu ce)... asa ca Dorin a luat hotararea sa o schimbe (la furnizor).

- ca atare, pana la sfarsitul lunii (cand vine noua sursa), am lumina doar in proportie de 75%,
- canalul de alb, dimmabil de la 20 - 100 % ... 10 x 10 watt (pe ambele radiatoare).
- canalul de albastru, dimmabil de la 20 - 100 % ... 5 x 10 watt (pe un singur radiator).
- moonlight, albastru, 12 x 3 watt ...

image

image

- L-am sunat pe Mihai si l-am rugat sa-mi faca din plexiglas 2 "tavitze" care sa acopere radiatoarele: 702x152x23 (mm) respectiv 902x152x23 (mm) ...
- Dorin sustine ca sarea depusa peste leduri nu le face bine, asa ca lampa mai sta "pe dreapta" pana fac rost de protectiile de plexiglas.
- Dupa ce vine si a 4-a sursa, vom face "prinderea pe perete" (in interiorul unuia dintre dulapurile de sub bazin).
- Tre' sa-mi iau 2 prize mecanice programabile, deoarece intentionez sa aprind canalele de culoare in mod separat.
- Capacul a fost lacuit pe taieturi, iar Dorin mi-a adus cutia de lac + pensula (ca sa mai dau si eu un strat).
- Vorbind de lacuit capacul pe interior... sunt 4 ani de cand acest acvariu a fost pus pe pozitie... capacul de PAL a rezistat cu brio acestui interval de timp, datorita faptului ca a fost lacuit cu 3 straturi de lac.

Anemonele cu siguranta nu o vor duce mult!... deci, fara pom-pom deocamdata
Bun venit pe forum!
Gabriel wrote:... Ce zici koala daca venim cu niste aripe de curcan asa frumoase, huh?

Zic ca deja va dati in barci, pe topicul despre acvariul meu

... Hmm, spritz de Vrancea, aripioare de pui, aripe de curcan, cola, ardei iute... plm, parca suntem la PaprikaTV

Ar trebui sa "corupem" pe cineva care sta la curte... si sa organizam un mic (dar brav ) gratarel, unde fiecare sa aduca ce poate ... invartim carnea pe jar, mai punem gura pe vreo bere si barfim cu drag vreo 2-3 personalitati ale momentului. Promit sa nu banez pe nimeni din cauza asta!
Gabriel wrote:
koala wrote:Eu astept ca aparatele astea sa ajunga asa, ca cele din StarTrek... pui o picatura de apa pe lamela si aparatul iti afiseaza instantaneu toti parametrii apei...

Da si inainte zici "engage"

Asta cu "Engage!" e ca un fel de calibrare a sondei ...
irukandji wrote:... Cat priveste prezentarea mea, credeam ca am trecut deja pe acolo cand am facut contul.. eh, mai mergem odata... ca e aproape...

Cred ca ai uitat sa treci pe la rubrica aia... primul tau post, pe acest forum, este urmatorul:

"Am eu acicularis, ce bani ai disponibili pt iarba?" ...

Te salut,

PS: Nu este nici o problema ca azi ai 4 neoni, iar maine nu mai ai niciunul... nu venim sa ii numaram! E vorba doar de socializare...
Salut!

Daca te referi la topicul acela de la rubrica "Vanzari", atunci explicatia e clara... iti citez din Regulament: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/56.page

"In cadrul ariei VANZARI va rugam sa respectati urmatoarele reguli:
...
- Nu vor fi aprobate anunturi de vanzare ale userilor care nu si-au indeplinit obligatia de a se prezenta la rubrica "Despre noi"
...
- Precizati pretul produselor pe care le oferiti. Organizarea de licitatii nu este permisa.
...

Postarile care nu respecta aceste reguli pot fi inchise sau sterse fara atentionare."

- Trebuie sa intelegi ca regulile acestea au fost instituite in ideea ca acest forum sa nu se transforme intr-o uriasa taraba...
- Daca esti genul de user care si-a facut cont pe forum doar ca sa vanda diverse lucruri, nu prea ai ce cauta aici.
- Nu iti cere nimeni codul PIN de la cardul de salariu... nici copie scanata dupa CI, hai sa fim seriosi!

Tot ceea ce se pretinde de la noii useri, este o minima prezentare... un fel de "Salut baieti! Sunt Costica, din Botosani... am un acvariu de 20 litri, cu 3 guppy si-o planta verde"

Atat!

PS: In locul mesajului tau, acela sters, este explicatia de mai sus... ti-am raspuns si eu, acum, inca o data... sper ca te-ai lamurit.

Veniti voi in Bucuresti... ma ocup eu de aripioarele aferente burtii
Eu astept ca aparatele astea sa ajunga asa, ca cele din StarTrek... pui o picatura de apa pe lamela si aparatul iti afiseaza instantaneu toti parametrii apei...
- "Vino la mine barosane, ca am Vortechuri... calde si bune!"

- "Ia Koralia, chiparosule!... e cu noroc la ceas da seara, pica dama la asternut da matase..."

- "Mancatz-as ochii aia da centaur, Tunze Pump scrie pa tine... cum te vaz si cum ma vezi, sa moara ma-sa!"

... intre-atatea oferte (care mai de care mai tentanta), m-am lasat zapacit de cantecul de sirena al firmei Aqua-Medic care, la numa' 140 de euro, imi ofera o pompa de 15.000 l/h si-un controler pentru ea... cu ajutorul acelui controler, pompa merge in niste secvente de jmekerie maxima :

- maxim (15.000 l/h),
- minim (5.000 l/h),
- maxim - minim - maxim - minim ... tempo-ul este de 15 secunde, intre intervale,
- alte combinatii, fericite si nefericite , de "maxim" si "minim"
- program de noapte (are senzor)... cand se face intuneric in camera, pompa comuta pe modul minim (5.000 l/h)... dimineata trece inapoi, pe modul pe care e setat controlerul.

Plm, mosu are una din asta si ii merge de aproape 2 ani... am mers pe mana lui.

Asta e modelul ales - Aqua Medic OceanProp 15000 - http://www.shop-meeresaquaristik.de/product_info.php?products_id=7732
dorin_st wrote:Koala, oricand cu placere. Sa vezi cand iti voi forta eu mana cu o galeata de aripioare picante

Placerea va fi de partea mea, stii ca nu ma dau in laturi ...
Eu m-am convins, vis-a-vis de melci...

- Trochus/Turbo pentru geamuri si Nassarius pentru nisip. Altceva, eu nu as mai lua!
- crabii sunt rezistenti foc, asa ca poti baga si pagurul si crabul alalaltu' pe care il vroiai acu' ceva vreme.

Later edit: NU baga inca crevetii!... mai asteapta o saptamana, doua...
@Gabriel: Care 24, mah?... alea albastrele ieste de moonlight, nu au 10W... fugi matale repede pana la Optinova si fa reteta aia de ochelari, de care tot fugi atata ...

@Dorin: Sar'na nenea!... n-am vrut sa para ca va fortez mana!
kirucd wrote:Si daca ai lumina la acvariu maine, nu ai ce sa faci cu ea. Doar daca nu vrei sa te apuci de crescut alge

Gabriel wrote:Wow vad ca titlul topicului se tot schimba. Cineva are planuri mari

Astept sa vad si lumina. Sigur vor fi doar pentru coloritul pestilor, cateva leduri...

Ce uameni!
Poti baga linistit si melcii si crabul pagur... eu am ciclat bazinul cu ei inauntru .
Misto de tot!
Ceva care imi place mult, ca proportii ale laturilor...

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: