[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Nu te jena sa intrebi...
Nitriti >25
Nitrati >50
pH 8.2
Salinitate 1.025
Temperatura 28 gr. C

Luni fac si un test de fosfati.

Si-a mai trecut o luna... hmm, ce iute se scurg saptamanile ...
Cine n-are un Gabriel, sa faca bine si sa-si cumpere!

Ora 09.30 ... am facut ochi, dupa spritzul de la family party-ul de asear'... cafeaua calda imi abureste narile, iar copilu' a dat televizorul la maxim. E sambata dimineata, inceput de weekend.

Ora 10.00
... ma apuc de "mesterit"... lipiturile sunt uscate, skimmerul e bun de pus in acvariu... ridic capacul acvariului si dau sa fixez magnetii de-o parte si de alta a geamului. Imi prind degetele sub magnetul exterior si injur printre dinti , magnetii sunt extrem de puternici si eu testez asta pe buricul aratatorului ... bag stecherul in priza si "nimic"!!!

- pompa functioneaza, o aud incetisor daca pun urechea langa geam...
- nu iese aer, nu bolboroseste nimic, nu se vede nici o miscare.

Pun mana pe telefon si-l sun pe mosu... mosu-l suna pe Gabriel... Gabriel ma suna pe mine.
I.L. Caragiale se rasuceste, furios, in groapa. .

Undeva pe mansonul care inconjoara "gura de admisie" a pompei este o gaura in care se infige stutul de la furtunul de aer... Ei bine, asta iesise afara. Asta era marea mea problema! ... pun furtunul la loc si fac proba, totul e perfect!

Ora 10.30
... aranjez skimmerul pe pozitie si ii dau drumul... o furtuna de bule microscopice inunda acvariul... totul merge cum trebuie.
Ora 11.00 ... verific cupa... deja se vede spuma care inunda cupa superioara.

Sunt multumit, aparatul este extrem de silentios... cupa iese "peste" nivelul capacului cu 1.5 cm, va trebui sa fac o decupare in capacul de lemn.

image
image
image

image

PS: Singura mea nemultumire este legata de "estetica" komatexului... materialul ala e alb si se vede al 'reaku de tare. Se poate vopsi, tinand cont ca e in apa? Se poate manji cu silicon negru?
'mneata!

- Am crezut ca v-am spus deja de ideea cu GSP-ul pe background ... e clar, imbatranesc.
- Vreau sa mai agat, de peretele de "stanca", si tot felul de corali "invazivi"... xenia, discosoma, etc.
- Sper la si "ceva coralina", daca o fi sa fie .

@Dragos:
Desigur ca backgroundul elimina fosfati...

- Am si facut deja 2 teste (la mosu), care mi-au aratat ce "jalnic" sunt (0.18 -> a 3-a zi ... 0.3 -> a 7-a zi)
- Azi e o saptamana de cand pietrele au fost bagate in bazin... si nisipul.
- Am bagat antiphos in canistra (400 gr.) si luni voi face iar un test.
Si mie imi place cum arata... aerisit, "limpede". Plantele o duc bine si asta se vede.
Acvariul are un aer "natural", arata "firesc"... felicitari!
Fost-ai lele, cat ai fost!... am fost la un spritz de serviciu in seara asta, o fo' "family party" la noi la companie... nu-s prea in clar, da' 2 poze tot v-arat

image

image

In rest?

- am oprit una din pompele de 5.200 l/h,
- amn comandat alta pompa, aia de 10.500 l/h,
- am "bricolat" prinderea skimmerului astfel incat sa pot folosi magnetul din dotare,
- luni voi face primele teste de apa,
Incepem bricolarea... cateva bucati de komatex, lipite de corpul skimmerului... multumesc frumos prietenului meu Mihai2000!

image

image

In felul acesta, magnetul este montat mai departe de geam cu exact atatia centimetri cati are ranforsarea de deasupra. Sper ca n-am gresit la calcule, maine vreau sa ii dau drumul!
... 'r-ati ai 'reaku, cu melcii vostri ... ce vroiam, si ce-am ajuns sa vreau .
Hmm, mi s-au naruit visele ... ultima lista arata asa:

2 Valenciennea puellaris (guvizi mancatori de nisip)
1 Salarias fasciatus (guvide mancator de alge)
1 Zebrasoma flavescens (chirurg galben)
1 Zebrasoma xanthurum (chirurg albastru)
1 Centropyge loriculus
1 Acanthurus leucosternon
9 Chromis viridis
5 Pseudochromis fridmani
5 Pseudochromis flavivertex
2 Amphiprion clarkii
2 Amphiprion ocellaris

E clar, pana nu ma vad cu pestii in bazin, o sa tot modific ...
kirucd wrote:... Sint multi cei care asteapta cu interes sa vada daca experimentul meu reuseste sau nu ...

Cineva tre' sa fie pe post de cobai, nu? ... stai sa vezi dupa aia acvarii cu background, daca iese manevra de la mine .
viulian wrote:+1 pentru un filmulet cu aparatul in actiune - chiar daca e galagios vreau sa vad cat, caci sincer prefer sa schimb apa mai des decat sa aud bolboroseli ...

Bah, daca e galagios, o sa le dau cu el in cap lui Gabriel, lui Ciprian si lui Dragos... mi-au zis ca e ok, ba mai mult, Gabriel zicea ca a si dormit langa acvariul unde skimmerul asta functiona!

Pietrele curate, coralii deschisi... mie imi place imaginea de ansamblu.

- ma enerveaza culoarea albastra a fundalului (si la mine e la fel),
- ma enerveaza colturile rotunjite ale bazinului (am la fel),
- imi place coralul din poza nr. 3 (de sus in jos), ala care arata ca niste fulgi de nea din povestile copilariei... ce e?
- in penultima poza, ai zoasi albastri? Sau mi se pare mie?

Iti trebuie 2 clowni, ca sa ai ceva miscare acolo...
Iti dau eu o bucata de scoica pe care-i lipita o Xenia cu 3-4 brate... nu costa nimic, trebuie doar sa vii dupa ea. Zona Circului (Stefan cel Mare).
@bagabontii cu ledurili: ... am "aranjat" cu Dorin si de 2 boxe, daca tot dam muzica la tot cartieru'.
@Mihai: Da, cred ca ma coafeaza... te sun sa vorbim?
Servus,

Pseudochromis fridmani am si eu si e superb in lumina ledurilor... recomand!

Pe mine ma descurajeaza ideea de a hrani coralii, noaptea... nu stiu ce sa zic.
Oricum, imi place bazinul tau!
Merg droserele de 36w, fara probleme. Era mai nasol daca vroiai tuburi puternice + drosere slabe.
M-am gandit, m-am rasucit ... am renuntat la hepatus, la pomacanti, la leucosternon.

- Valenciennea puellaris - 2 bucati ................. guvizi "mancatori de nisip"

- Amphirion clarkii - 2 bucati (pereche) ... display fish
- Amphiprion ocellaris (varianta pe negru) - 2 bucati (pereche) ... display fish
- Zebrasoma flavescens - 2 exemplare ... display fish
- Zebrasoma xanthurum - 2 exemplare ... display fish
- Centropyge loricula - 2 exemplare ... display fish

- Chromis viridis (sau Chromis cyaneas) - 12 bucati .......... pesti de card (zona superioara a coloanei de apa)

Cred ca sunt multumit de paleta de culori si de numarul de pesti... daca ii bag pe toti, "dintr-o singura felie", credeti ca se vor tolera?
Sunt fericitul posesor al unui asemenea acaret (e vorba de cel mic, din dreapta):

http://www.grotech-aquarientechnik.de/product_info.php/info/p121_Universalfilter-UF-070.html

image

- cotele sunt: 70 mm (diametru) x 400 mm (inaltime). Volum 800 ml.
- mufele pentru furtune sunt de 6, respectiv 12 mm.
- intentia mea este sa il folosesc pe post de filtru cu pat fluidizat... pentru antiphos de la diversi producatori.
- doresc sa il montez in pozitie verticala, intr-unul dintre compartimentele de sub acvariu.
- va fi alimentat dintr-un racord ce iese din returul unei canistre Eheim 2028.
- debitul va fi reglat cu ajutorul unor robineti intercalati pe circuit.
- alimentarea se face in partea de jos... debitul de apa "spala" granulele de antiphos (reglez debitul in functie de specificatiile fiecarui producator de antiphos)... iesirea se face pe la partea de sus... probabil ca voi duce furtunul pana in acvariu, ca "iesire separata" (pentru a putea testa eficacitatea antiphosului - iau apa de la iesire si ii fac testul de fosfati).
- initial vroiam sa ma reintorc (tot cu o piesa tip "T") in circuitul canistrei (returul care duce apa in acvariu).

Dupa ce fac montajul revin cu impresii si poze.
- O sa trec pe la Dan astazi (l-am rugat sa ma ajute cu fintigaraia) si va arat deseara care e planul pentru acest reactor.
- Tot dupa-masa o sa ma vad si cu Dorin, ca sa definitivam planurile pentru leduri.

- Am nevoie de o bucata de plexi, ABS, sau ceva inert care poate fi bagat in acvariu ... dimensiuni cam cat un pachet de tigari ... grosime 3,5 - 4,5 cm... in felul asta, pot sa deplasez corpul skimmerului fata de magnetul de prindere... skimmerul sta "mai departat" de geam si cupa lui iese pe langa streifurile de sticla de deasupra.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: