[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Frumos realizat (mai ales ca recunosc autorul bazinului dupa cum a realizat fundul dublu ). Este un bazin care promite.
Unde ai facut suportul?
Stefane, cred ca realizezi ca trebuie sa treci de la stecle la damijene cand poposesti prin sudul tarii si sa ne anunti din timp sa nu mancam/bem o saptamana inainte
La Multi Ani alaturi de acvariu.ro
koala wrote:Uneori poate gresim, alteori nu stim ce sa raspundem... da', cat ne sta in putinta, ne straduim sa ajutam pe toata lumea.
Unii ne apreciaza si sunt alaturi de noi, inca de la inceput... anul viitor o sa sarbatorim 15 ani de forum.

Oricum ar trebui sa ajute toti din comunitate nu numai unii, mai tinerei si verzi, asa ca noi Eu o sa am in curand 14 ani de forumeala. O sa-mi iau buletin de forum

Pterophyllum wrote:Gasca in varf de lemn...

Arata intr-un mare fel Cand ma gandesc cum arata o gasca de scalari juniori intr-un acvariu smilie Hmm... mai negociem
pune o placa de burete pe fundul cutiei si da, fa un "adapost"
Astea sunt numele de scena
szaki wrote:O sa vizitez Hornbach si pet shopul local poate au folie neagra de preferat negru mat.

atentie ca "mat-ul" trebuie sa fie pe partea care se lipeste cel mai bine ia cu tine o fasie de sticla si faci niste probe pe neve. Din tot ce am incercat pana acum cel mai bun rezultat am avut cu vopsea.
Transparenta frunzelor si BBA-ul care se vede pe plantele din dreapta ultimei imagini imi indica totusi deficienta de CO2. Verifica te rog KH-ul si PH-ul cu niste teste ca lumea...
O alta cauza poate sa fie deficienta de azot...

LE: nu te astepta la modificari rapide cand schimbi regimul de nutritie. Daca ai marit nivelul de CO2 de 1-2 zile schimbarile le vei vedea peste o saptamana in sensul in care nu vor mai apare si alte frunze transparente. Frunzele atacate nu isi mai revin.
pune niste poze cu plantele suferinde
Nu trebuie neaparat sa cumperi teste (ca o sa se strice nefolosite). Pentru pH mai bine cumperi un tester permanent (are JBL si mai sunt si alte firme care se aduc la noi), iar daca pui apa de la retea pentru KH si pH cauta analizele furnizorului de apa pe site sau roaga un coleg care are teste sa te ajute.
Dupa ce ai aceste date si testerul permanent o sa stim exact daca ce se intampla la tine provine de la o carenta de CO2 sau nu.

Uite cum arata testul permanent: http://pepika.ro/test-de-apa-jbl-co2-ph-permanent-2539200--p179248.html
mie asta cu numarul de bule pe secunda nu-mi spune nimic. Totul este in functie de apa ta. 3 bule/s pentru o apa distilata este ceva iar pentru o apa cu KH 10 este altceva
Masoara KH-ul si mentine nivelul de CO2 corespunzator. Ce pH ai in bazin si cat era inainte de a introduce CO2?
Perlarea nu tine neaparat de nivelul de CO2. Perlarea este o eliberare de oxigen si indica ca procesele de fotosinteze decurg intr-un ritm accelerat. Asta presupune ca TOATE elementele sa fie in echilibru: CO2/Macro/Micro/lumina. Plantele pot sa o duca bine si fara sa perleze... La fel de bine oxigenul eliberat poate sa fie dizolvat de curentii de apa si de aceea sa nu fie asa de evident fenomenul.
Pterophyllum wrote:Hehehe....pai sa ramana asa atunci! poate am bafta si sunt pereche.
Na, ca a avut loc si un botez pe forum

Trebuie udat - si asta este un alt obicei stramosesc - inca din cele mai vechi timpuri ale forumului orice botez este urmat de un paharel
Sa-ti traiasca!
Penele se pun pentru diferente mai mari de 3-5mm. Mai mici de atat, sunt insesizabile.
Fara pal/polistiren sub stand
skija wrote: Exact ca si in poza ...

Sa inteleg ca ai gasit raspunsul
Poti sa pui sub acvariu si o saltea de dormit din asa zis-ul "neopren" dar merge si polistirenul - conteaza presiunea = masa/suprafata => acvariu mare Greutate mare dar si suprafata creste proportional Intaritoarea din fata sa fie cu cativa milimetri mai mica decat interiorul acvariului astfel incat sa nu fie lipita de peretii laterali - nu este gresit sa fie cat este interiorul si sa fie lipit si de laterale dar dupa mine este mai sigur asa...

Mi se pare exagerat profilul ales. Merge si cu grosimea de 3mm, iar 40x40 este supra dimensionat. Trebuie in schimb mai multe transversale. PAL-ul are marele pacat ca in timp lucreaza sub actiunea unei presiuni. Intre bare sa fie maxim 50cm.
Nu este nevoie sa asezi standul pe placa/polistiren... Stanbdul trebuie sa stea direct pe podea. Diferentele de cativa milimetri nu se vor regla dupa ce ai asezat acvariul si il umpli... Denivelarile se rezolva cu standul gol (doar cu placa de PAL fixata deasupra) prin introducerea cu niste placute de tabla subtire. Se regleaza la capetele unde este diferenta de inaltimea cea mai mare si dupa ce se realizeaza orizontala se introduc in 3-4 locuri per latura placute pentru a realiza mai multe puncte de contact (se introduc cate placute sunt necesare pentru a realiza un contact ferm si nu modifica orizontalitatea.

Iluminat: tuburile T5 sunt mai ieftine dar cu randament mai scazut si au inceput sa nu se mai gaseasca. Cele mai mari tuburi sunt de 80W si au 1500mm deci prea mici. Cel mai bine pui cate doua tuburi de 39W in linie.

Filtrare: nu trebuie sa "te pricepi" tu. Trebuie doar sa vrei in primul rand, sa ai bugetul necesar si sa gasesti pe cineva care stie si se angajeaza sa il faca (gauri, prea-plin, fitingaraie, pompa, bazin, etc). Nu te pricepi nici sa faci filtre canistra ci doar le cumperi. Asa este si cu sump-ul
uita-te la rezultatele acestei cautari: Plant Deficiency Diagram
Conteaza mult daca semnele apar la frunzele noi sau cele vechi/dezvoltate...
Nu este de la flow. Am avut o pompa de curenti pe partea din fata a acvariului iar staurogynele erau exact in dreptul fluxului de apa. Au crescut de nu aveam ce face cu ele.
Altele trebuie sa fie cauzele...
stefanp wrote:Baga rapid niste plante cu crestere rapida, sa te ajute la inceput.
Si le scoti tu dupa.
Tot am pomenit intr-o gramada de topicuri de Heteranthera zosterifolia.
Si am sa o repet cu fiecare ocazie, e minune pentru startarea unui acvariu.
Bine, nu e singura care se preteaza la asa ceva, insa arata si foarte bine.

As adauga si Ceratopteris thalictroides (pe afara o vei gasi denumita Water Sprite). Este o planta care ajuta mult la startarea bazinelor (o poti lasa sa pluteasca si mananca mult, mult mult )
Frumos, frumos
Ar fi si mai frumos daca ai pune un fundal negru sau orice altceva in afara de acel albastru... parerea mea
AndreiFx wrote:
Intrebare:
Amenajarea din sufragerie contine un perete de 4 metri disponibil in totalitate acvariilor
Asadar, cum ar fi mai bine?
- doua acvarii de 300l (120cm lungime)
- sau un acvariu de 650 (180x60x60)
- posibil sa fie plantate sau plantat/ciclide

E important de raspuns la intrebarea asta intrucat influenteaza spatiul, echipamentele cumparate, standurile, designul camerei etc.

Raspunsul este simplu 4m/2 = 2 bazine de cate 2 m

Sa ne intoarcem la realitate: doua bazine ar fi ideal - unul dedicat plantelor si altul dedicat pestilor. Orice acvariu ar fi bine sa fie cat mai lat - din cauza trecerii luminii prin medii diferite (aer/sticla/apa) ochiul percepe adancimea unui bazin mult mai mica decat in realitate. De asta primii care au aparut cu un "standard" pentru bazine care arata f.f.f. bine au fost cei de la ADA la care "standardul" bazinelor este de 70cm adancime (indiferent de lungime 120/100/80cm). Deci cu cat il faci mai adanc cu atat mai bine. Pentru plantate inaltimea "optima" este 50-55 cm (pentru lumina), la bazinul de pesti depinde de ce stoc vrei sa ai - sunt pesti care prefera inaltimea coloanei de apa (discusii/scalarii spre exempllu), altii prefera o lungime mai mare de bazin si TOTI fara exceptie apreciaza un volum de apa cat mai mare.
Vrei sa arate bine => ambele bazine trebuie sa fie de aceiasi inaltime. Ai alimentare de apa si/sau canalizare pe apropape... Sunt multe intrebari la care trebuie sa iti raspunzi
Asta nu bine. Plantele iti papa tot. Mareste ratia de NPK si dupa cateva zile refaci masuratoarea. Cand ajungi sa ramai in bazin cu 5-10ppm NO3 a doua zi dupa ce ai facut aditia este OK.

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: