[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Nu te mai chinui. Tom Barr spune despre alga asta ca trebuie lasata cel putin 2 saptamanai si dupa aia trebuie curatata (intre timp faci schimbarile necesare).
Daca este o pelicula subtire, verde este Green Dust Algae, GDA - apare mai ales la acvariile noi, cu un nivel scazut de lumina, CO2 si/sau nutrienti
Daca sunt puncte verzi este Green Spot Algae, GSA - apare din cauza unui nivel scazut de CO2, curenti de apa aproape inexistenti si nivelul de fosfati mic

Sa sti ca pot apare amandoua odata
Gabi C wrote:Va multumesc de interventii , o sa bag NPK la greu

Nici chiar asa cu masura, cu masura
aici fiecare isi da cu parerea in functie de preferintele proprii. Noi toti de pe margine chibitam, putem avea pareri diferite, cu cartile in mana la joc este beneficiarul si el trebuie sa aleaga ce sfat asculta Nu exista rau si bine ci doar imi place sau nu, se potriveste cu ce imi imaginez eu sau nu
Calitatea apei - se referea la apa din acvariu... Daca vrei o apa mai buna poti sa o filtrezi (un exemplu de unde poti gasi filtre http://wts-online.ro/filtre-apa-acvariu?zenid=85e3a3645b6b271497ec44358e4be53c Un astfel de filtru insa nu iti va asigura o apa corespunzatoare in acvariu.
Pterophyllum wrote:Maxim ma pot extinde cat este blatul stand-ului, si anume 1 metru...

Cel mai ieftin iesi cu un blat nou - poti depasi pe fiecare latura standul cu 10-15cm daca pui un blat de bucatarie (esti mancata, cu noi nu scapi asa usor
schimba linistit cate 20-25% din apa zilnic pana aduci nitratii la nomal. Bacteriile nu inoata in apa Regulile de schimbat X max pe zi este pentru apa netratata cu clor.
Pterophyllum wrote:Ai rasucit cutitul in rana!!

cine, eu?
Pterophyllum wrote:Mi-as dori eu un acvariu asa mare si plin de Scalarei

Dorintele reprimate duc pe termen lung, bla, bla = naspa
Pterophyllum wrote:Maxim ma pot extinde cat este blatul stand-ului, si anume 1 metru...

si cu 70-75cm adancime x 60cm inaltime iese un acvariu de peste 420 litri
Cand dai comanda?
rodoselada wrote:
ce parere aveti daca plantez Hygrophila Goia sau Araguia sau Pinnatifida tinuta scurt sau Cryptocoryne Albida Brown?

Hygrophila Goia - jamais couché avec
hygrophila araguaia - este o planta care nu prea este uilizata in aquascaping din cauza ca se dezvolta haotic dar merge pusa in aranjamentul tau o tufa intr-o zona delimitata
hygrophila pinatifida - este cred ca prea mare. La inceput merge dar dupa aia incepe sa se dezvolte ca nebuna se intinde cu puiuti in toate directiile, dar daca promiti ca o ti din scurt pune-o pe fundal sa scoata coarnele dupa pietre
cu cryptocorynele nu ma prea impac pentru ca stagneaza o perioada indelungata si dupa ce s-au inradacinat pe juma de metru incepe sa creasca si sa se dezvolte in toate directiile si ca sa o opresti trebuie sa rascolesti tot substratul
Nu te lua dupa ce spune lumea (oricum dupa un timp o sa mai scoti din pietrele alea din prim plan). Pare ca are o culoare uniforma deoarece plantele nu au intrerupt uniformitatea culorii substrat/pietre, dar sunt convins ca o vor face Mie imi place aranjamentul la stadiul care este bazinul.
Poti incearca sa pui cate un tip de planta in fiecare "careu" delimitat de pietre si daca este mai adanc chiar doua tipuri, in spate plantele mai 'naltute.
Gaurile in frunzele vechi indica in general o deficienta de potasiu (K). Nici NO3 zero nu e bine
ei daca vrei sa te documentezi citeste si asta: http://buddendo.home.xs4all.nl/aquarium/redfield_eng.htm
HAi sa ne obisnuim sa vorbim in concentratii ppm de substanta activa in loc de volume de nutrienti in ml. Ca sa imi dau seama ce reprezinta 30ml la un bazin ar trebui sa incep sa calculez cata apa efectiva este in acel bazin, etc. (spre exemplu se scade si 1/2 din volumul substratului din volumul net al acvariului dar se adauga volumul canistrelor/sump+tevi, etc.)
Trebuie sa faci aditii de PO4/NO3 pana ajungi la un anumit nivel dorit. Masori la 2 ore de la aditie. Dupa 48 de ore refaci masuratoare si vezi cat a ramas, diferenta este cantitatea consumata de plante sau pierduta prin alte reactii chimice si/sau biochimice (aceasta cantitate se numeste si uptake). De acum trebuie doar sa completezi acel uptake pentru a reajunge la concentratia dorita.
Atentie: exista o relatie de interdependenta intre azot si fosfat (teoretic intra si carbonul - vezi cum se leaga si apare in peisaj si CO2-ul ? ) aceasta relatie o vei gasi ca si Redfield ratio sau Redfield stoichiometry. Pe scurt raportul dintre N este de 16:1 la marine si 10:1 la apa dulce. Dar cum noi masuram compusii NO3 si PO4 acest raport devine (stiind masa molara ) N : P 10:1 =>t; NO3 : PO4 10:0.69 =>; NO3O4 = 14.5:1 qed De aceea este recomandat ca daca ai NO3 10ppm sa aduci fosfatii la ~0.7ppm. Practic concentratia de PO4 nu trebuie sa scada sub aceasta valoare, mai mare poate sa fie (dar si aici sunt limite date de alge). Sub acest nivel apare GSA-ul...
Dupa cum vezi peste tot am vorbit de ppm care nu are legatura cu marimea bazinului. Tu acum sti ce solutii utilizezi (fiecare brad cu concentratia lui) si calculezi cat trebuie sa dozezi astfel incat sa ajungi la acele valori.
Masuratorile le faci de cateva ori pana vezi ca s-a stabilizat situatia (plantele cu cat incep sa o duca mai bine isi schimba si uptake-ul), dupa care mai faci o data pe luna pana te plictisesti si expira testele . Atentie pentru zilele in care faci schimbul de apa - concentratia de substante active scade si trebuie sa dozezi mai mult pentru a ajunge la concentratia dorita - sa sti ca regula de 3 "complicata" chiar functioneaza
Nitrati zero nu este bine. Iti trebuie 5-15ppm si corespunzator (0.5-1) Fosfatii
daca lasi portiuni fara covor verde ar merge Eriocaulon cinereum ("thailand") sau tufe de Blyxa japonica in zona fara plate covor
un covor de Staurogyne repens cu verdele pe care il are se potriveste foarte bine cu rocile tale.
ca sa mai reduci timpul de setup te sfatuiec sa dai la apa cioatele mai devreme. Daca nu ai unde si cada de baie e buna. Le scoti cand utilizezi baia si le dai la apa din nou... Schimbi apa la 2-3 zile. Altfel o sa treaca 2 luni pana scoti taninul din ele, o sa-ti pluteasca, se umple de bale, etc.
Fotografiile facute de tine imi cresc respectul fata de aparatul Sony DSC-W125
Sa speram ca vor mosteni caracteristicile mamei cat mai multi puiuti.
Pterophyllum wrote:
In legatura cu mancarea....ma gandeam sa le mai dau o perioada doar Artemia pentru ca sa ajut dezvoltarea puiutilor mai micuti.... ?

Cum era vorba din popor: Vai de mama care nu asculta de copiii ei!
Ce sa spunem - te-au facut
koala wrote:@Pterophyllum: Si eu i-am zis de bidon de apa, da' i-a placut lui modelul ala de cutie.

I-a placut eticheta, ati vazut ca nici nu ne-a lasat sa intrebam de ea (nu vrea sa stim "brandul")

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: