[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu nou aprox 450 litri ciclide  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Kmeleonuss
Junior member

IP:

Salut,
Ma numesc Radu, locuiesc in Bucuresti si doresc sa fac pasul catre un acvariu mai mare. Momentan detin un Juwel Rio 180 si inca vreo 2 acvarii mai mici. In toate acvariile se gasesc ciclide africane mai mari sau mai mici (majoritatea mbune).
Am cateva variante de dimensiuni pentru care doresc sa va exprimati opiniile.
Ideea este ca lungimea maxima este de 150 cm. Cu latimea ma pot duce pana la 65 cm iar inaltimea pana la 60 cm. Sticla din care va fi executat acvariul este de 12 iar fundul va fi dublu (12+10).
Eu inclin sa merg pe 150x65x55 dar nu sunt inca hotarat. Acvariul va fi executat la o firma specializata.
Suportul va fi din teava rectangulara, imbracat in pal/mdf.
Filtrarea o voi face pentru inceput cu 2 canistre (JBL e701 si JBL e901) urmand ca ulterior sa trec la ceva mai serios.
Pentru decor inca nu sunt hotarat dar va depinde si de dimensiunile acvariului.

Astept sfaturi de la colegii de forum care au africani pe acasa.

Multumesc

This message was edited 1 time. Last update was at 03/09/2015 15:41:18

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare,

- 150x65x55 este perfect, pentru geamul de 12mm grosime... fund dublu si ranforsari superioare. O sa tina douaj' de ani!
- pentru fundal, la latimea aia, merge perfect un background.
- te-as sfatui sa iei in calcul un sump, pentru partea de filtrare... avantajele sunt incontestabile.
- nu te grabi, citeste topicurile din aria "Acvarii cu cichlidae - Jurnal"... fa-ti o idee despre ceea ce vrei. Si, dupa aceea, vino cu intrebari punctuale.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
bulan77
Senior member

IP:

Cel mai bine este sa folosesti sumpul de la inceput, ai umpic de lucru dar macar sti o treaba. Oricum dupa ceva timp tot la el ajungi numai ca vei avea costuri mai mari

Kmeleonuss
Junior member

IP:

Din pacate sunt presat un pic de timp cu realizarea acvariului. Ideea cu sump-ul este super buna dar momentan nu am timpul necesar pentru a ma informa, proiecta si realiza un sump. Ideea este ca am deja canistrele jbl si as vrea sa le mai folosesc o perioada. Imi asum costul suplimentar pentru executia sump-ului mai tarziu.
M-am hotarat si la dimensiunile acvariului - 150x65x55.
probabil sambata voi da comanda la acvariu si la suport.

Seara placuta
miticalimona
Member

IP:

salut si spor la treaba i-ti doresc
eu zic sa nu te grabesti si sa te gandesti bine la ce vrei sa faci
daca vrei sump mai tarziu or sa trebuiasca niste gauri in acvariu ... si alte chestii
in legatura cu dimensiunea i-ti spun ca este ok ce ai ales, eu am 150x 60x 60 sticla de 10mm si fund simplu dar cu ramforsare in H
incearca sa citesti cat mai mult si alege ce trebuie cei de aici or sa te ajute
koala, dragos, adi radu sunt cei care m-au ajutat pe mine si altii la inceput, citeste topicuri lor si ce mai gasesti despre acvarii mari (mai ales cele sticki) , o sa gasesti destul material de studiu
inca o data succes

dj.mitu 0722591999
[Email]
Kmeleonuss
Junior member

IP:

O "mica" schimbare de plan. In urma ofertelor imposibil de acceptat (suport acvariu 1200 RON si acvariu 3400 RON) am luat hotararea de a le face pe cont propriu.
Pentru suport am gasit pe cineva sa il sudeze si sa il vopseasca. Am sa optez pentru teava rectangulara 40x40x2 - dimensiuni 150x65x80. La final va fi imbracat in MDF alb.
Pentru acvariu am inceput sa ma interesez de sticla si voi cauta pe cineva in Bucuresti sa il lipeasca.
M-am hotarat si pentru partea de filtrare sa merg pe sump (dupa sute de pagini citite pe forum ), dar pentru care voi avea nevoie de ajutorul vostru. Sump-ul va fi probabil identic cu al colegului miticalimona din topicul http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/30759.page.
Daca aveti sugestii referitoare la procurarea sticlei (as opta pentru saint gobain de 12) si pentru cineva care sa construiasca acvariul le astept cu cea mai mare placere.

Multumesc,
Radu
Ancamarketing
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte buna alegere sa le faci singur, e cea mai economa varianta.
Vezi pe site-ul Pepika.ro un nr de telefon si intrebi de Dan, el lipsete acvarii si te poate ajuta si cu sump-ul si probabil si cu informatii despre geamgerii in Bucuresti.
Succes.

"Valoarea omului se masoara dupa greutatile pe care el le invinge." Voltaire
[Email] [Yahoo!]
cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

vezi pret sticla, la cei de la cristalbrad

pestisoru meu de aur
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu stiu cine ti-a cerut atatia bani pt. acvariu dar este colosal

Vezi aici http://www.aquadec.ro/content/calculator-acvariu

Ce vrei tu costa in jur de 1300 RON

This message was edited 1 time. Last update was at 07/09/2015 22:03:37

miticalimona
Member

IP:

pretul pt acvariu este cam mare dar daca doresti pot sa-ti dau relatii despre cei care au facut bazinul meu. daca vrei suna/ma

dj.mitu 0722591999
[Email]
opincarul
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

miticalimona wrote:pretul pt acvariu este cam mare dar daca doresti pot sa-ti dau relatii despre cei care au facut bazinul meu. daca vrei suna/ma

Daca nu e ceva secret, as vrea sa stiu cu cine ai facut standul si acvariul. In vreo cateva luni va trebui sa-mi fac un alt acvariu plus standul aferent si ma intereseaza preturile.

Mama prostilor e mereu gravida!
Kmeleonuss
Junior member

IP:

Inca nu le-am facut. Pentru stand am sa cumpar eu teava (Dedeman) iar cu sudatul si vopsitul ma va ajuta un prieten. Poti sa intrebi la firmele mai mici care vand teava daca te pot ajuta si cu sudatul sau daca cunosc pe cineva.
Pentru acvariu inca ma interesez. Am incercat sa iau legatura cu cativa distribuitori de sticla dar ori nu mi-au raspuns, ori nu aveau sticla SaintGobain, ori aveau sticla dar nu era ultraclara. Pentru constructia propriu-zisa a acvariului intreb si eu in stanga si in dreapta. In orice caz nu mai incerc executia acvariului la comanda (sticla + lipituri) la firme pentru ca au niste preturi exagerate (la prima firma ma costa acvariul plus cadru 3300 Lei - cu sticla float iar la a doua doar acvariul 3150 Lei cu float si extraclara).
Kmeleonuss
Junior member

IP:

Am luat teava de la Dedeman, am taiato la fata locului si acum asteapta in masina sa fie dusa la sudat si vopsit. Am vorbit si pentru placile care vor acoperi standul dar ma lovesc de problema imbinatii lor si as avea nevoie de sfaturile voastre. Cum nu doresc sa gauresc MDF-ul/pal-ul pe exterior ma gandesc ca as putea sa micsorez lungimea standului de la 150 cm la 145-146 cm (lungimea acvariului va ramane 150 cm) pentru a putea sa imbine placile de MDF/pal. Ce parere aveti ? Este vreo problema ca standul va fi mai mic cu 4-5 cm decat acvariul? Ar mai fi solutia sa las standul de 150 cm si sa lipesc lateralele de MDF/pal cu banda dublua deziva si imbinarea intre placi sa o fac cu "demontabil de corp cu surub" dar nu stiu cat de ok este aceasta solutie.

Sticla pentru acvariu va fi:
- clear float pentru fundul dublu( pe care ma gandesc sa il fac din geam de 10mm) si laterala lunga spate (sticla de 12mm)
- ultra clear float pentru cealalta laterala mare si pentru lateralele mici (sticla de 12mm)

This message was edited 1 time. Last update was at 10/09/2015 15:38:15

sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu micsora standul, dai gaura prin rectangular si prinzi mdf-ul din interior iar pe exterior nu o sa fie nici un holsurub
Kmeleonuss
Junior member

IP:

O sa incerc sa fac update mai des la noul proiect. Standul a fost sudat si vopsit in camp electrostatic. A iesit aproape perfect.
Ieri a fost lipita si sticla. Urmeaza sa fie curatat, sa fie lipite intaritoarele si cutia overflow. Intre timp ma uit dupa decor, pompa, si material filtrant. Decorul vreau sa il fac la aquadecor. Ii rog pe colegii care si-au facut decor in serbia sa imi spuna si mie cat timp a durat.

Sticla folosita este de 12 ultraclara. Fund dublu de 10.
[Thumb - 2015-09-30 14.28.38.jpg]

[Thumb - 2015-10-22 21.42.14.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 23/10/2015 11:25:16

stefanp
Moderator

IP:

Hai sa fie cu noroc !

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Frumos realizat (mai ales ca recunosc autorul bazinului dupa cum a realizat fundul dublu ). Este un bazin care promite.
Unde ai facut suportul?

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
aurel
Junior member

IP:

nimic nu se compara cu emotia cand iti vezi acvariul care mai are inca putin sa fie umplut cu apa
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Frumos lucrat

Oare picioarele din fata nu trebuiau mai retrase sa poti prinde balamalele, sau te-ai gandit la alta varianta?

This message was edited 1 time. Last update was at 23/10/2015 21:27:30

liviuST
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa cum a zis si @sonic11: sper ca te-ai gandit la alta varianta pentru balamale!
Am un schelet asemanator confectionat tot in "regie proprie" dar eu nu m-am gandit la alta varianta pentru balamale. Si am constat asta cand am vrut sa ma apuc sa le montez...
Asa ca daca tu te-ai gandit la alta varianta as fi interesat sa vad daca pot drege busuiocul in acelasi mod.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: