[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Stai sa ma asez tihnit si sa studiez... vorbim apres, cum zice "francofagul" ...
Da, Dragos "a vazut-o" corect!

- Muta "scurgerea" in coltul cel mai departat... apa vine la vale oricum, nu-ti face griji!
- Pune pompa de retur (adica, aia care urca apa inapoi in acvariu) acolo unde traseul de tevi este cat mai drept... ca sa munceasca cat mai putin!
Vreau sa cred ca grosul fosfatilor din background si din pietre a fost scos... in momentul de fata sunt cu fosfatii "jos" si folosesc antiphos, in mod obisnuit ar trebui sa nu mai creasca pana la cotele dinainte... parerea mea!
mosu wrote:...Nu cred ca cel mai bine e cu magnet.

Cred ca fraza este de fapt "Eu cred ca cel mai bine e cu magnet" ... nu-i asa?
Ca o sugestie, indiferent de materialele folosite in restul filtrului, eu as pune buretii inaintea tuturor.

- as scoate "ciorapii" (filter bag)... aia sunt folositi la bazinele marine, acolo unde nu se utilizeaza bureti...
- as lasa primul compartiment doar pentru decantare...
- as veni apoi cu buretii... se scot usor, se spala cand vezi ca se umplu de mizerie,
- abia apoi as pune restul... bile de plastic, ceramica, whatever,
- daca vrei si ceva "chimicale", ai grija sa le pui ultimele...
Nu e cinstit! ... pai, ori mergem pe calcule matematice, ori suntem Nostradamusi ... o sa ma apuc sa studiez prospecte de pe net, sa vad cat' reaku suge RowaPhosu' si in ce conditii ...

Later edit:

100 ml tub of RowaPhos will remove 3 ppm of phosphate (PO4) from the following volume of water - 400 Liters

http://www.theaquariumsolution.com/rowaphos-capacity-information

* Rata de absorbtie depinde de:

- felul in care e "asezat" mediul: reactior cu pat fluidizat, ciorap in canistra, ciorap in sump, etc.,
- cantitatea de fosfati din acvariu,

* Aplicand "regula de trei, simpla", avem:

- 125 ml RowaPhos = "rezolva" 500 litri apa = scot 3 ppm
- 375 ml RowaPhos = in aceeasi 500 litri apa = scot 9 ppm

Din discutiile purtate cu mosu, dar si din diverse surse de pe net, am inteles ca rata de absorbtie este rapida in cazul concentratiilor mari de fosfat (cum am avut eu)... si mult mai lenta in cazul in care bazinul are un nivel mic al concentratiei de fosfat. Ramane de vazut cat de lenta. Deseara mai fac un rand de teste si postez rezultatele.
Deschid lista:

Dragos: 6 cu 14 (reactor & acvariu)
koala: 5 cu 12
@Gabriel:

Vreau un pronostic, dati-va cu parerea!

Cat credeti ca o sa fie nivelul de fosfati, deseara (la 24 de ore de la testarea precedenta)?

- apa la iesirea din reactor = ?

- apa din acvariu = ?

Reamintesc valorile de aseara:

- 7 = apa la iesirea din reactor
- 15 = apa din acvariu
koala wrote:... sistemul de fixare (ventuza) este de tot cacatul... un mecanism cu parghie, ca la "holderele" de telefon care se prind de parbriz... nu imi place cum sta, nu-mi place cum arata, nu-mi place nimic... o sa-mi incropesc un sistem cu magneti, cum am la skimmer. Clar!

Ce ziceam aseara?

- am gasit pompa "spanzurata" in cablu... ventuza aia s-a deplasat, fara sa se dezlipeasca de geam... a alunecat, pur si simplu!
- sistem "custom-made" cu magneti, asta scrie pe mine...
- in rest, nimic de comentat... e puternica si silentioasa, are gura larga (jetul de apa e foarte generos) si se incadreaza perfect langa skimmer .
Hihi,

Nu pot sa trec la corali pentru ca mi-am luat Apolemichthys trimaculatus ... da' poate-l dresez, cum a zis Tavi .
HumanFace wrote:Am demontat compartimentul acela, fiindca nu era lipit si circula apa aiurea prin el. Am facut in schimb un filtru anaerob la picatura, intr-o stilca de 2l.
..

Buna treaba!
Ti-am zis si eu parca sa renunti la ideea aia cu nisipul...

PS: De unde zoasi portocalii?... si, cat de portocalii?
Pai, ce mai vorbeam noi aici, daca totul ar fi mers "ca pe roate"? ... ma stii ca-s rabdator si cuminte , n-oi muri daca mai stau o zi fara lumina pe acvariu.
Zoanthusii aia sunt la mine, insa nu s-au deschis... o fi de la intuneric, o fi de la apa... nu stiu!

- am instalat pompa de valuri OceanProp 15000 (5.000-15.000 l/h)
- nu am gasit bormasina, ca sa "festonez" oleaca plexiglasul ala si ca sa fac loc cablurilor sa iasa afara... asa ca "No light in the night!"
- demoasela aia se ascunde de mine, printre coloanele de piatra... e o proasta, o sa vina ea singura dupa mancare.
A venit pompa...

- e mare... si cand zic asta, inseamna ca e mare
- controlerul ala e misto... l-am setat pe modul de lucru alternativ: MAX. - MIN. - MAX. - MIN. - MAX. - MIN. ...
- la noapte, trece singur pe modul: MINIM (5.000 l/h)... in timp, o sa-mi dau seama daca e bine sau nu.
- nu face atata miscare in apa, pe cat ma temeam eu... pare a fi in regula.
- sistemul de fixare (ventuza) este de tot cacatul... un mecanism cu parghie, ca la "holderele" de telefon care se prind de parbriz... nu imi place cum sta, nu-mi place cum arata, nu-mi place nimic... o sa-mi incropesc un sistem cu magneti, cum am la skimmer. Clar!
- pe minim, pompa consuma 9 watt... pe maxim, consumul creste la 20 watt.
Dupa cum va ziceam, aseara am schimbat antiphosul... astazi am luat aparatul de la mosu si am facut testele:

27 iunie - teste de apa (apa din acvariu + apa de la iesirea din reactor)

Nivelul concentratiei de fosfati (aparat de masura Hanna):

- pe aparat = 15
- cf. algoritmului de calcul (x 3.066 / 1000) = 0.046 (apa din acvariu)

Nivelul concentratiei de fosfati (aparat de masura Hanna):

- pe aparat = 7
- cf. algoritmului de calcul (x 3.066 / 1000) = 0.021 (apa de la iesirea din reactor)

Cam incep sa ma apropii de Adevar, este?
- Nu am folosit, mi-a fost mai la indemana sa umplu canistrele cu ceramica de la Eheim.
- Teoretic, cu cat mediul de filtrare este mai poros, cu atat mai bun (pentru colonizarea cu bacterii) este.
Sa fiu cinstit, le-am schimbat doar o singura data... utilizare la 3-4 saptamani, cam 2-300 litri apa.
Foarte frumos, bun venit pe forum!

Ref. sistemul de upload al pozelor, asa este... astea-s posibilitatile!
Se pot uploada poze pe servere externe, dedicate imaginilor (www.imageshack.us - de exemplu) si apoi inserezi aici doar codul pozei.
orio wrote:... Zi mai multe de piatra lavica ca nu prea am auzit nimic de "minunea" asta

Numai bine!

Piatra lavica = spartura de lava = material natural, foarte poros, care ofera o suprafata mare de colonizare pentru bacterii...
Hehe,

L-a hranit mosu cu bobite de la Tropic Marin si a halit cu mare pofta... deci, sunt ceva sperante!
In acvariul de unde vine, erau niste zoasi pe care i-a lasat in pace... om trai si om vedea .

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: