[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

- Aici se poate descarca (fromat .pdf) articolul la care face refererire Calin:
http://scholar.google.ro/scholar_url?hl=ro&q=http://orbi.ulg.ac.be/bitstream/2268/14702/1/30Nemo.pdf&sa=X&scisig=AAGBfm3jw0x3C75gWu0GUz24GMK-Ci5cIg&oi=scholarr&ei=zKPuT7PCKajh4QSVnenBDQ&sqi=2&ved=0CE0QgAMoADAA

- Aici e un scurt filmulet cu miscarile pe care le face A. clarkii cand "cloncane"... precum si o animatie care arata cum i se mica falca in momentul producerii zgomotului:
http://www.sciencemag.org/content/316/5827/1006/suppl/DC1
Deci, am observat si am intuit in mod corect.

Multumesc Calin!
Nici nu stiu cum 'reaku sa zic, ca e caraghios de tot... exemplarul mai mare de Amphiprion clarkii, "cloncane" la cel mai mic.

- zgomotul este facut cu falcile... e un fel de "pacanit" rapid, in serii scurte de cate 3-5 cloncanituri.
- are rol de intimidare... am observat ca face asa cand vrea sa-l indeparteze pe celalalt clarkii.
- ati auzit/citit pe undeva de treaba asta?
Salut Bob!

Putina atentie la data inceperii discutiilor, te rog... topicul acesta are 6 ani vechime!!!

merci,
- Lipiciul folosit ieri (UHU - super gel) a fost insuficient de puternic, pentru greutatea "Panzer"-ului AquaMedic... lipitura a inceput sa se intinda, ca o guma de mestecat ,
- Am trecut azi pe la Dan si am luat cu imprumut niste Tangit (adeziv folosit la etansarea imbinarilor de la tevile de apa)... asta pare mult mai zdravan, sper sa tina lipitura ...
- Am taiat si niste bucatele de komatex negru, cu care am "cosmetizat" prinderea skimmerului... nu se mai vede culoarea aia de reclama: "Albul, albul pur" .
- Am facut si un test sumar de apa:

* Nitriti = 5
* Nitrati = 40

... pare ca ma apropii de sfarsitul perioadei de ciclare...

- Maine, sau duminica, repet testul de fosfati.
- "Domnisoara" patruleaza la fata acvariului, de la o latura la alta... pe zi ce trece, este tot mai curajoasa.

Test sumar de apa, intre 2 beri si-o ocheada in bazinul mare

- nitriti = 0
- nitrati = 20
FlorinJ wrote:Multumesc mult de tot pentru raspuns ...
Nu ai pentru ce sa-mi multumesti... de aceea suntem pe un forum, ca se ne ajutam intre noi!
FlorinJ wrote:... Acum stau toata ziua cu ochii lipiti de sticla acvariului si numai la pesti ma gandesc non stop
citesc, vad filmulete pe YouTube samd...

Nu as mai putea da inapoi acum... am mers deja prea departe !

Am vazut si eu filmul asta ... eu cresc pesti din '79 si nu ma vad renuntand la acest hobby!...

Bafta multa!
Cichlasoma nigrofasciatum sunt niste pesti perfecti pentru ceea ce vrei tu:

- sunt extreeeeem de rezistenti si de "toleranti" cu greselile acvaristului...
- mananca orice... hrana vie, hrana uscata, rame din gradina... orice!
- au grija de puii lor si ofera un adevarat spectacol din acest punct de vedere... o sa-i vezi cum "isi plimba" puii prin acvariu, ca un cioban cu turma de oi.
- daca poti, ia o pereche gata formata... daca nu, ia 4-5 exemplare tinere si lasa-i sa se aleaga singuri.
- un acvariu de 40-50 litri este suficient pentru o pereche de pesti.
- trebuie sa le amenajezi bazinul cu pietre, lemne... sa le faci "grote" si pesteri...
- sunt pesti care isi "modeleaza" singuri teritoriul, asa ca o sa-i vezi cum sapa in nisip si cum il muta dupa bunul lor plac ...
- ai nevoie de un filtru cat mai simplu si de o temperatura care sa nu scada sub 22-23 grade iarna... atat!

Bafta!

PS: Atentie!... sunt pesti care trebuie tinuti "singuri"!... adica, nu merge sa pastrezi si guppy (sau ce ai tu acum in acvariu).
N-am gasit nimic, nicaieri! ... lista ce-o vezi, in fata ochilor uimiti , e rezultatul noptilor de nesomn... si nu al vreunei oferte certe .
Pe scurt, nu am pesti...

Nu sunt incapatanat si ascult (ashea, in mare ) de toate sfaturile voastre... pot sa reduc din numarul de pesti, ca nu e nimic batut in cuie.
Ready, steady, go!... am culcat copilu' atomic

@Gabriel si Roni:

- Inca nu mi-au reusit pozele alea misto ... e greu cu ledurile astea!
- Moonlightu' nu e atat de puternic pe cat a iesit in poza... acolo unde e umbra, e intuneric!... nu stiu ce sa zic, o sa-l rog pe Dorin sa-i puna un potentiometru (ma omoara ).
- In rest, e simplu ca "Buna ziua!"... voi merge cu lampa la minim, toata vara... nu se incalzesc deloc radiatoarele, asa ca nu e nevoie de ventilatoare.
- Pan' la toamna, cand se face mai frig afara, bazinul o sa fie deja echilibrat si "asezat"... asa ca o sa pot sa-i dau in nas, cu ledurile, la maxim.
- Ma uit la "domnisoara" cum se strecoara printre coloanele de stancarie si ma felicit pentru aranjament... imi dau seama ca pestii isi vor gasi, fiecare, cate un coltisor care sa fie "numai al lui". Deci, fi-va pace sub maslini!

Gabriel wrote:Skimmarea e un pic umeda dar e perfect asa pentru faza actuala.

Cand vei avea corali - multi - il poti regla sa skimmeze un pic mai uscat adica mai inchiz catei 1/4 de tura aerul.

O sa se potoleasca microbulele. Sunt sigur ca deja sunt vizibil mai putine.

Aha, merci de sfaturi!

... nu stiu daca sunt mai putine bule decat la inceput, ca n-am avut lumina ... da' te cred pe cuvant!

PS: De cand am aprins lumina, "domnisoara" a inceput sa se plimbe, foarte sigura, pe ea prin tot acvariul... sa o vad eu sambata, daca mai e asa de smechera! Sambata intentionez sa-i bag peste ea pe zurbagii aia de Amphiprion clarkii, asa ca abia atunci se da "proba de jmekerie"

Edit: Ma duc sa o culc pe Ana si revin...
@Gabriel:

- Da, skimmerul inca scoate microbule... destule... sper sa se potoleasca, la un moment dat.
- Serios, spuma aia e in regula?

@Roni: Ce sunt alea SPS-uri?... ceva pesti misto?

Alte poze cu diverse combinatii de lumina:

Alb (la minim) si atat...
image

Moonlight
image

Combinatie de alb (minim) + albastru (maxim)... din cauza faptului ca imi lipseste o sursa de albastru, functioneaza doar ledurile din jumatatea dreapta.
image

In sfarsit, combinatia 100% alb + albastru (tineti cont ca albastru functioneaza doar in dreapta... in jumatatea stanga este doar alb 100%)
image

Primele imagini cu acvariul luminat de leduri:

ALB (minim) & MoonLight
image

ALB (maxim) & MoonLight
image

ALB (minim) & MoonLight
image

ALB (maxim) & MoonLight
image
La Ana, in gradina

image
image

Florica, la carcera de peste o luna... da' i se apropie "Liberarea", atunci cand o sa bag cei 2 clarkii in bazinul mare.

image

- In febra constructiei bazinului mare, am neglijat sa mai fac poze la acest bazin... in schimb, nu am neglijat schimburile saptamanale (5 litri) de apa.
- Urmeaza sa "intorc" bazinul cu colturile rotunde la perete si sa-l colantez cu negru (2 laturi)...
Fosfatii au fost facuti:

- Reactor - la fel ca aseara = 7
- Acvariu - mai mare ca aseara = 17

- http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/20851.page

=====================================================

- Am pus capacul pe pozitie... arata misto!
- Am fixat pompa de valuri... alta viata, alt parfum!
- Mai pe seara urmeaza pozele cu acvariul luminat...
- Cu ledurile "albe" pe minim, radiatoarele sunt reci... o sa fac teste si o sa vad daca si cat se incing.

Sistemul de fixare al pompei... un magnet vechi:
- avantaje = pompa se poate misca lejer, pentru cazul in care vrem sa curatam geamul de alge, in jurul ei.
image

Coltul "tehnic": controlerul pompei, magnetul "oficial", skimmerul, pompa de valuri...
image

Capacul cu lampile... vedere exterioara:
image
image
image

La noapte urmeaza pozele cu acvariul luminat:

- minim
- maxim
- canale de culoare separate
- moonlight

Am un singur peste si nu i-am dat nimic de mancare... este exclusa o sursa exterioara.
Testele din seara asta arata astfel:

- Reactor - la fel ca aseara = 7
- Acvariu - mai mare ca aseara = 17

Concluzii?

- Inca se elimina fosfat in apa... backgroundul, pietrele, bunul parinte Petre, who knows?
- Ma intreb daca sa dau flow-ul mai mare, sau mai mic (in reactor)... logica mea mi-ar spune sa-l las mai mic.
Ok, let's do it, Romania!

- Am fost pe la Dan si am gaurit protectiile de plexiglas pentru lampa de deasupra acvariului...
- Am luat (tot de la el) niste silicon si am purces la lipirea ramelor de plexi... sunt extrem de usoare (material subtire), asa ca n-am avut probleme sa le pun pe pozitie.

image
image

- Peste 2-3 ore (cand se intareste putin siliconul) o sa las capacul jos si o sa dau drumul la lumina... Goethe si al sau "Mehr licht!" vor fi la mare pret in aceasta noapte...
- Evident, vom face si poze!

==============================

- Ce va ziceam aseara de cacatul ala de ventuza cu care a venit pompa AquaMedic?... ei bine, nu e greu de ghicit ca si astazi am gasit pompa "atarnand" de fir.
- Ca atare, am desfacut-o in bucati si am inceput operatiunea "Magneto"...
- Un magnet puternic, gasit pe la Dan prin dulapul cu vechituri (merci, Grase! )
- Niste UHU - superglue ...
- Doua maini neindemanatice (m-am manjit tot de lipici),
- Am lipit suportul, ala pe care se infige pompa, de magnet... intentionez sa o fixez asa, sper ca magnetul este destul de puternic pentru a sustine greutatea (considerabila, zic eu) a corpului pompei.
- Dupa ce se intareste lipiciul, o sa fac si ajustarile cuvenite.

image
image
image
image

=======================================

- Am profitat de ocazie sa fotografiez si spuma facuta de skimmer... e in regula, asa tre' sa fie?

image

=======================================

Desigur, urmeaza testele de fosfati... deci, tineti aproape!

Salut,

- Ciupercile par a fi Rhodactis (si aia verde si cea maronie)...
- "Zoasii" aia maro sunt de fapt niste Palythoa (sunt specii inrudite).
Cred ca m-ar tenta:

- 1 exemplar de White Tail Bristletooth Tang (Ctenochaetus flavicauda)... asta in loc de Zebrasoma xanthurum, care e facut din pietre pretioase, cred eu (dupa cat costa ).

In plus, fata de lista ta, eu m-as baga la:

- 5 exemplare de Longfin Fairy Wrasse (Cirrhilabrus rubriventralis) - http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+1378+1158&pcatid=1158

Ca sa recapitulez, as vrea urmatorii pesti:

- Valenciennea puellaris - 2 exemplare
- Salarias fasciatus - 1 exemplar
- Zebrasoma flavescens - 1 exemplar
- Ctenochaetus flavicauda (sau Zebrasoma desjardini) - 1 exemplar
- Centropyge loricula - 1 exemplar
- Acanthurus leucosternon - 1 exemplar
- Chromis viridis - 7 exemplare
- Pseudochromis fridmani - 5 exemplare
- Pseudochromis flavivertex - 5 exemplare
- Cirrhilabrus rubriventralis - 5 exemplare

In afara de lista de sus, am deja:

- Amphiprion clarkii - 2 exemplare
- Apolemichthys trimaculatus - 1 exemplar
- Chrysiptera parasema - 1 exemplar

================

Ar fi deci 4 ciortani (Zebrasoma flavescens, Ctenochaetus flavicauda, Acanthurus leucosternon si Apolemichthys trimaculatus) si "niste" baboi mici (25-28 bucati).
O fi prea mult pentru bazinul meu?

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: