[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
- Deseara incerc sa montez protectiile de plexi peste leduri... am de gaurit si de lipit, o sa incerc sa le lipesc cu silicon peste lemnul lacuit (al capacului).
- Aseara am stat si am "picaturizat" exemplarul de Chrysiptera parasema... la 12.00 noaptea l-am bagat in acvariu, iar de dimineata se invartea sfios pe langa pietre. A fost un fel de test, pe care se pare ca l-am trecut (si eu, si el) cu bine.
- Bibanul galben (Apolemichthys trimaculatus) care e la mosu a fost hranit cu bobite de la Tropic Marin. Si mananca!
- A venit si pompa AquaMedic (15.000 l/h).

In mare, sunt cam gata cu "dotarile"...

- mai am de finisat (impreuna cu Dorin) la lampa... de adaugat ultima sursa (pentru albastru)... de "cosmetizat" cablurile si "de aranjat" totul in dulapul de sub acvariu.
- mai am de finisat sistemul de prindere al skimmerului (mi-a dat Dan niste komatex negru, ca sa "imbrac" partile albe, vizibile).

Cam in 10-14 zile cred ca se termina ciclarea bazinului si pot sa ma ocup de popularea lui. Alta poveste!
Exagerati ...

Nu trebuie sa tragi pana ti se umple gura cu melci ... e de ajuns ca apa sa treaca peste buza acvariului, ca apoi sa curga "la vale" prin furtun.
- Am pus ultimele 400 gr. RowaPhos in reactor... l-am scos pe cel vechi.
- In 2 zile refacem testele...
Bah Dragos, ce sa zic... l-ai vazut cum arata, n-am putut sa ma abtin ...
Numa' p-asta, ca e mic si cuminte ...
Foarte frumosi, imi plac mult!...
@mihai2000: Mihai, iti multumesc frumos pentru ajutorul dat vis-a-vis de "protectiile de plexi" pentru lampa!... evident ca le-am uitat in masina, atunci cand am plecat de la mosu, da' le duc maine la gaurit. Voi face poze.

@AlexB: Multumesc pentru pesti!... am uitat sa-ti dau banii pe zoasii aia, raman cu datorii la tine .

@mosu: Multumesc pentru sfaturi si disponibilitate, asa, in general!

@restu' lumii:

Am cumparat pestii de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20937.page (cazare "de lux", la mosu in camera serverelor )

- 1 exemplar superb de Apolemichthys trimaculatus
- 1 exemplar de Chrysiptera parasema
- 1 exemplar de Amphiprion ocellaris

Am mai luat o bucata de piatra cu o colonie de zoasi verzi si cateva macroalge rosii (dure).

Asta da veste misto... cu siguranta ca voi dori sa ii vad!

... pana una, alta, am comis-o - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20937.page
Merci pentru tabele!

Asa stiam si eu... o apa "facuta corect", ramane asa indiferent de temperatura la care faci apoi citirea (care citire, trebuie apoi "corelata" cu temperatura ca sa afli valoarea reala).
Sa fie cu noroc!... multumim frumos si notam sufletele bune ...

... urmeaza niscaiva poze, stiti deja!
As vrea sa vorbim... imi lasi un nr. de telefon pe PM?
Thanks!

Later edit: Adjudecati!... primii mei pesti, yupppie!
In mod obisnuit, rana aceea se va cicatriza si carasul va trai bine merci... ai grija la calitatea apei!

- poti sa bagi in apa niste albastru de metil... e dezinfectant si il fereste de potentiale infectii.
Hmm, asta chiar e o treaba de studiat... de ce oare sa fie asa o mare diferenta, daca eu am preparat apa "a la carte" (cand am startat acvariul) si nu am schimbat nimic inca?
Aha, am priceput aluzia ta fina ... il schimb, da-l 'reaku .
Ashea, din ochi ...

PS: Cu o "saracie" din aia care pluteste intre ape...
Ma stii curios...
Bun venit pe forum, Florin!
Astazi am fost iar pe la mosu, cu cele 2 mostre de apa (acvariu & reactor)... spre surprinderea noastra, ambele rezultate sunt egale:

Nivelul concentratiei de fosfati (aparat de masura Hanna):

- pe aparat = 47
- cf. algoritmului de calcul (x 3.066 / 1000) = 0.14

*Concluzionez ca reactorul a lucrat ca un rob si a adus apa din acvariu la valoarea (vorbim de fosfati) 0.14.

*In mod normal, acum scaderea ar trebui sa fie mai lenta... eu as mai face inca un test, peste 2-3 zile, ca sa vad daca antiphosul mai e "activ".

- daca nivelul concentratiei de fosfati NU se modifica deloc => antiphosul trebuie schimbat
- daca DA => atunci il mai las in reactor.

Gresesc pe undeva?

In seara asta:

- temperatura - 28.5
- salinitate - 1.025
- pH - 8.3
- nitriti - 25
- nitrati - 50
- fosfati - 0.14
In seara asta:

- temperatura - 27.5
- salinitate - 1.025
- pH - 8.0