| Message |
|
|
|
Salut Cristi,
Stai linistit, ca nu e nici un fel de pericol pentru pesti...
- ai grija ca apa sa fie oxigenata!... asta ii omoara pe ei.
- da-le sa manance mai "usor"... poate, la jumatate din cat le dadeai in mod obisnuit.
- mareste-le frecventa schimburilor de apa...
Poti sa "o duci" asa, o vreme... nu e cazul sa intrati in panica, daca esti atent vei depasi situatia fara nici o pierdere.
Succes!
Ricardo
|
 |
|
|
Bah Mihai, stai 'reaku potolit  ... fa schimburile alea cu regularitate si aia e!
|
 |
|
|
Don' Luciano, niste GSP mi-ar trebui si mie... ma ocup de transport, dau si-o bere! 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Oh, daaaa... foarte frumos evolueaza situatia pe frontu' de la Unirea
- poze cu aiptasia eu nu am avut curajul sa fac... felicitari, asta da atitudine!
- vaz niste chestii albastre, mici, pe jos (nisip)... xenia, maybe?
- imi plac culorile zoasilor, e o gradina frumusica acolo...
- am o piatra cu o mica ciuperca movulie, sa faci intr-un fel sa ne vedem...
Later edit: Crevete de MN... ne-am smecherit, e clar
|
 |
|
|
Ne lovim de aceeasi problema, da' nu o luam ashea in tragic  ... plm, evaporarea apei e ca rasaritu' soarelui... e acolo, mereu, si nu ai ce sa faci.
|
 |
|
|
|
- mosu m-a cadorisit astazi cu niste xenia, gsp si cateva ciuperci... mi-a mai dat si un coral "otravitor", nu stiu exact cum ii zice (bubble).
- N-am avut destul superglue, asa ca mi-a mai ramas niste gsp de lipit si maine...
|
 |
|
|
Da, da! ... a dat Domnu' de ai pus si tu bazinul in functiune  .
- imi plac "acaretele"...
- imi place ca e "tehnic"...
- imi place aranjamentul pietrelor (ai avut noroc de piatra buna  )
- nu prea am inteles lampa...
- ce vrei sa bagi in el?
|
 |
|
|
viulian wrote:... si daca apuca sa creasca pe o piatra, e foarte greu sa o mai iei de acolo...
Nu e adevarat!
Astazi am cules (de la mosu, de pe geamul din fata), niste Xenia... se racaie cu unghia si se desprinde imediat.
|
 |
|
|
 ... Care drumul taberei, care magazin cu pesti?
Aici nu suntem pe nanoreef, asa ca poti spune clar numele magazinului... si pretul, te rog.
|
 |
|
|
|
Frumos!
PS: Pestele ala e de la Florentina?
|
 |
|
|
Bah, nu m-am mai preocupat de asta micu'... apa schimbata, pestii hraniti si atat... ala mare mi-a mancat banii, nervii si atentia
- Florica a naparlit si l-am lasat cu "carcasa" acolo... a mancat-o fara greturi!
- Bazinul s-a "stabilizat", in sensul ca pietrele au capatat culoarea aia cenusiu-verzuie... de "piatra veche".
- Coralina creste pe geamurile din spate, in loc sa creasca pe pietre
- Nu am alge, deloc!
- Coralii sunt in regula... pestii, la fel.
Vroiam sa pun poze abia dupa ce "schimb" acvariul:
- intors cu colturile rotunde la perete,
- pus baghete negre pe lipituri ( Lofty),
- pus autocolant negru ( Dan)...
mosu mi-a zis ca am sanse foarte mari sa deciclez bazinul, asa ca am lasat operatiunea pentru perioada 12-23 iulie.
|
 |
|
|
|
Sergiu, spor la vanzare!
PS: Nu ne prezinti si noua acvariul cel nou?
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Colegul Calin ti-a dat explicatii complete iar pozele vorbesc de la sine... pe scurt, femelele sunt "rotunjoare" peste tot (la burta, la aripioare, in aspectul general).
|
 |
|
|
Salut!
- Ar cam trebui sa dai scalarii aia si betta...
- Discusii sunt pesti sfiosi si speriosi, la inceput vor sta ascunsi...
- Iti dau PM cu datele de contact ale lui Diskusfun (pentru mancare)... eu, personal, recomand!
- Il poti saluta si din partea mea
|
 |
|
|
kirucd wrote:...Se pare ca eliminarea de fosfati din background si rockscape nu este liniara ...
Se pare ca acvaristica asta nu e asa usoara cum crede lumea  ...
- "Am" orar de lumina compus din albastru (all day long) + alb (3 ore/zilnic)... acum, la inceput.
- Totul, la intensitate minima...
- Intentionez sa cresc durata "de alb" cu cate o ora/4-5 zile...
- Vreau sa ajung la urmatoarea combinatie:
a) Moonlight: 23.45 - 08.15
b) Leduri ALBASTRU: 08.00 - 24.00
c) Leduri ALB: 10.00 - 22.00
- Radiatoarele sunt reci... e clar ca 2 canale de culoare, la minim = radiatoare reci... fata de situatia in care un singur canal de culoare = la maxim = radiator cald.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
De "zgomot"... nu vreau zgomot in camera.
|
 |
|
|
|
News:
* Teste de apa, azi-dimineata:
- Fosfati: 22 cu 14 (apa din acvariu - apa din reactor)... fata de 17 cu 7, acu' 3 zile... hmm!
- Nitriti: 5
- Nitrati: 30
* Aseara am primit (mosu si Dan, thanks!) un pachetel continand:
- 1 Sarcophyton (mic)
- 1 Sinularia (frag)
- 1 piatra cu 2-3 ciuperci Discosoma maronii-verzulii
* Am urmarit situatia vis-a-vis de radiatoarele ledurilor...
- Un singur canal de culoare, la minim -> radiatorul este rece.
- Un singur canal de culoare, la maxim -> radiatorul se incinge... este fierbinte, dar se poate tine mana pe el fara probleme.
- Vreau sa verific cat de tare se incinge radiatorul pe combinatia ALB + ALBASTRU (minim).
|
 |
|
|