[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

Stai linistit, ca nu e nici un fel de pericol pentru pesti...

- ai grija ca apa sa fie oxigenata!... asta ii omoara pe ei.
- da-le sa manance mai "usor"... poate, la jumatate din cat le dadeai in mod obisnuit.
- mareste-le frecventa schimburilor de apa...

Poti sa "o duci" asa, o vreme... nu e cazul sa intrati in panica, daca esti atent vei depasi situatia fara nici o pierdere.

Succes!
Ricardo
Bah Mihai, stai 'reaku potolit ... fa schimburile alea cu regularitate si aia e!
Don' Luciano, niste GSP mi-ar trebui si mie... ma ocup de transport, dau si-o bere!
O sa pun si poze, da' stai sa lipesc totul... de dimineata m-am trezit cu xenia imprastiata printre pietre
Oh, daaaa... foarte frumos evolueaza situatia pe frontu' de la Unirea

- poze cu aiptasia eu nu am avut curajul sa fac... felicitari, asta da atitudine!
- vaz niste chestii albastre, mici, pe jos (nisip)... xenia, maybe?
- imi plac culorile zoasilor, e o gradina frumusica acolo...
- am o piatra cu o mica ciuperca movulie, sa faci intr-un fel sa ne vedem...

Later edit: Crevete de MN... ne-am smecherit, e clar
Ne lovim de aceeasi problema, da' nu o luam ashea in tragic ... plm, evaporarea apei e ca rasaritu' soarelui... e acolo, mereu, si nu ai ce sa faci.
- mosu m-a cadorisit astazi cu niste xenia, gsp si cateva ciuperci... mi-a mai dat si un coral "otravitor", nu stiu exact cum ii zice (bubble).
- N-am avut destul superglue, asa ca mi-a mai ramas niste gsp de lipit si maine...
Da, da! ... a dat Domnu' de ai pus si tu bazinul in functiune .

- imi plac "acaretele"...
- imi place ca e "tehnic"...
- imi place aranjamentul pietrelor (ai avut noroc de piatra buna )
- nu prea am inteles lampa...
- ce vrei sa bagi in el?
viulian wrote:... si daca apuca sa creasca pe o piatra, e foarte greu sa o mai iei de acolo...

Nu e adevarat!
Astazi am cules (de la mosu, de pe geamul din fata), niste Xenia... se racaie cu unghia si se desprinde imediat.
... Care drumul taberei, care magazin cu pesti?
Aici nu suntem pe nanoreef, asa ca poti spune clar numele magazinului... si pretul, te rog.

Frumos!

PS: Pestele ala e de la Florentina?
Bah, nu m-am mai preocupat de asta micu'... apa schimbata, pestii hraniti si atat... ala mare mi-a mancat banii, nervii si atentia

- Florica a naparlit si l-am lasat cu "carcasa" acolo... a mancat-o fara greturi!
- Bazinul s-a "stabilizat", in sensul ca pietrele au capatat culoarea aia cenusiu-verzuie... de "piatra veche".
- Coralina creste pe geamurile din spate, in loc sa creasca pe pietre
- Nu am alge, deloc!
- Coralii sunt in regula... pestii, la fel.

Vroiam sa pun poze abia dupa ce "schimb" acvariul:

- intors cu colturile rotunde la perete,
- pus baghete negre pe lipituri (Lofty),
- pus autocolant negru (Dan)...

mosu mi-a zis ca am sanse foarte mari sa deciclez bazinul, asa ca am lasat operatiunea pentru perioada 12-23 iulie.
Sergiu, spor la vanzare!

PS: Nu ne prezinti si noua acvariul cel nou?
... Trio ra ta ta ... Vasilica Tastaman, Stefan Tapalaga si Dumitru Rucareanu.

E prima oara cand vad un trio de clowni... misto!
Colegul Calin ti-a dat explicatii complete iar pozele vorbesc de la sine... pe scurt, femelele sunt "rotunjoare" peste tot (la burta, la aripioare, in aspectul general).
Salut!

- Ar cam trebui sa dai scalarii aia si betta...
- Discusii sunt pesti sfiosi si speriosi, la inceput vor sta ascunsi...
- Iti dau PM cu datele de contact ale lui Diskusfun (pentru mancare)... eu, personal, recomand!
- Il poti saluta si din partea mea
kirucd wrote:...Se pare ca eliminarea de fosfati din background si rockscape nu este liniara ...

Se pare ca acvaristica asta nu e asa usoara cum crede lumea ...

- "Am" orar de lumina compus din albastru (all day long) + alb (3 ore/zilnic)... acum, la inceput.
- Totul, la intensitate minima...
- Intentionez sa cresc durata "de alb" cu cate o ora/4-5 zile...
- Vreau sa ajung la urmatoarea combinatie:
a) Moonlight: 23.45 - 08.15
b) Leduri ALBASTRU: 08.00 - 24.00
c) Leduri ALB: 10.00 - 22.00
- Radiatoarele sunt reci... e clar ca 2 canale de culoare, la minim = radiatoare reci... fata de situatia in care un singur canal de culoare = la maxim = radiator cald.
Super proiect, felicitari!... nu uitati de felicitari, aaaaa, de intaritoare!
De "zgomot"... nu vreau zgomot in camera.
News:

* Teste de apa, azi-dimineata:

- Fosfati: 22 cu 14 (apa din acvariu - apa din reactor)... fata de 17 cu 7, acu' 3 zile... hmm!
- Nitriti: 5
- Nitrati: 30

* Aseara am primit (mosu si Dan, thanks!) un pachetel continand:

- 1 Sarcophyton (mic)
- 1 Sinularia (frag)
- 1 piatra cu 2-3 ciuperci Discosoma maronii-verzulii

* Am urmarit situatia vis-a-vis de radiatoarele ledurilor...

- Un singur canal de culoare, la minim -> radiatorul este rece.
- Un singur canal de culoare, la maxim -> radiatorul se incinge... este fierbinte, dar se poate tine mana pe el fara probleme.

- Vreau sa verific cat de tare se incinge radiatorul pe combinatia ALB + ALBASTRU (minim).

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: