[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
cum sa bagi apa calda in acvariu bagi apa din retea/put direct (adica nu prin centrala termica ) si eventual filtrata. Chiar daca este inchis poti gasi o solutie de ventilare care sa-ti scada si temperatura - bineinteles nu in concurenta cu centrala termica sau boiler - n-am mai auzit asa ceva...
nu ai nici o problema cu temperatura la pestii tropicali... Daca vrei sa pastrezi temperatura mai scazuta iti trebuie doar 1-2 ventilatoare (depinde de marimea acvariului). Prin evaporare apa se raceste cu cateva grade, exact cat sa readuci temperatura la un nivel bun. Daca ai capac pui un ventilator sa bage aer iar altul sa-l scoata. Daca nu ai capac ventilatoarele se pun sa bata in oglinda apei.
Tetraodon wrote:Din pacate nu sunt prin lipire, au filet exterior pe ambele parti, de asta eu am folosit coturi cu filet si direct furtun, asta mi-a permis bugetul cand am facut acvariu

OK. E bine de stiut.
rodoselada wrote: nu scot si nici nu mai bag nicio planta pana la maturizarea lui,

Tetraodon wrote:Eu am folosit flansele de aici http://irigatii-picurare.ro/Treceri%20-rezervor-polietilena comanda am dat-o telefonic ca la 11 Lei cat veneau trecerile nu imi inregistra site-ul ca are comanda minima de 50 de lei ca sa inregistreze comanda si coturi de la romstal http://www.romstal.ro/fitinguri-filetate-pp-presiune-c3296.html, coborarea am facut-o cu furtun.

si trecerile alea sunt din PVC? Ai lipit tevile cu Tangit (sau echivalent)?

Vad ca nu au de 1 1/4"... asta asa generic...
@miticalimona: poti sa ne dai o referinta de pret comparativ intre cele doua?

In afara de elementele in miscare (robineti) si cele care necesita etansare mai speciala (tank conectorii) nu vad ce smecherie speciala ar trebui sa aiba cele de afara sau cele mai scumpe. De ce sa pllatesc mai mult pentru o calitate (neindoielnica) dar de care nu am nevoie? La ce facem noi presiunea maxima poate sa fie de 1.5m col apa ~=1.5 bar ori ele sunt garantate la 10 sau 16 bari (10-16m col apa)??? Multe nici macar nu au presiune fiind tevi de scurgere. Toate blocurile construite dupa 1975 (luati doar ca reper) aveau instalatia de apa rece facuta cu aceste fitinguri/tevi facute la noi si nu aduse de afara...
A luat/utilizat cineva fitinguri de la https://www.bwinstal.ro/? Cum sunt?
@rodoselada: vezi ca i-a raspuns mai sus. Este GSA
nu ai inteles ce am spus eu. In loc sa ne spui ca ai pus 2ml de solutie NPK ar fi trebuit sa calculezi si sa ne spui ca ai pus 1ppm NO3 si 0.04ppm PO4
Datele le-am luat din link-ul dat mai sus de skija: http://microsites.jbl.de/ProScape/en/fertilizer/jbl-proscape-npk-macroelements/
Daca vrei sa calculezi mai exact gasesti un calculator profi facut de JBL aici:https://www.jbl.de/en/proscape-calculator/proscape/proscape-calculator-for-fertilizer-light-and-substrate
Dar sa revenim la ce ai pus in acvariu... Am calculat aproximand ca in mod real tu ai ~100l de apa.
1ppm de NO3 este f.f. putin nu mai vorbesc de fosfati. Ei recomanda sa pui 5ppm NO3 (mg/l cum este dat la ei pe site )
Cu testele alea n in unul nu faci nimic. Pentru inceput, pana iti formezi ochiul, iti trebuie test de NO3 si PO4.

LE:
rodoselada wrote:conform MDC este un dezechilibru intre Ca-Mg cu exces de fier, daca aia e Rhodophita, sper sa nu gresesc

Nu este Rhodophita. Este GSA (Green Spot Algae). Uita-te in articolul asta. Recunosti piatra ta la capitolul GSA?

Dupe ce rezolvi cu nutrientii o dispara si algele, daca nu o sa ai ocazia sa le inveti pe toate ceea ce nu-ti doresc.
@Pterophyllum: este momentul sa faci o mica investitie http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/35155.page Poti sa faci cate un acvariu pentru fiecare pestisor Cred ca are rastele cat sa dormiti si voi in ele
Va urma bineinteles un weekend de groaza , dar vecinii nu o sa bage de seama fiind Halloween

trebuie sa ti cont ca din ecosistemul tau mai apar din descompunerea plantelor a mancarii si a dejectilor nitrati si fosfati. Se pare ca nitratii produsi de ecosistem iti acopera uptake-ul iar fosfatii nu si nici macar prin aportul facut de tine...
Daca acum nu mai pui NO3, data ce vine ar trebui sa scada. teoretic, daca testul este bun. Eu zic sa pui jumatate din cantitatea pusa miercuri
Po4 pune o cantitate dubla.
uuuuffffffff... daca nu vorbesti in ppm de substanta activa (NO3/PO4, etc) nu stim ce sa-ti spunem. Faptul ca ai pus 2ml dintr-o solutie "NPK" (pentru mine cel putin asta este un nume generic - sunt zeci de produse care au in denumire si NPK) nu imi spune nimic. Nu stiu ce concentratii de substante contine si ar mai trebui sa calculez ce inseamna acei 2ml la volumul acvariului tau...

Peste tot o spun (si vad ca nu intelege nimeni ) ca trebuie sa vorbim in aport de substanta activa in ppm, deci cu cat creste concentratia de NO3 si PO4 daca ai pus cele 2 ml de solutie. ppm (parti per milion = mg/l) este o unitate de masura care nu tine cont de volumul acvariului, o poti compara cu tintele normale pe care trebuie sa le ai in acvariu, o compari cu valorile masurate cu testele...
ai un strat de polistiren sub sticla acvariului pentru a evita aparitia concentratorilor de efort (puncte de sprijin izolate care fac ca presiunea locala sa depaseasca rezistenta sticlei mai ales in cazul unor "saltataturi", sub stand eu nu ii vad rostul...
pentru apa din Bucuresti nu ai nevoie de osmoza ci doar de o filtrare cat de cat mai buna. Inainte de a investi intr-o instalatie de filtrare apa, incepe schimburi de apa zilnice. Cumpara un recipient de plastic de 2 litri. In prima seara umpli recilientul si il lasi la "aerisit". Dimineata scoti 2 litri de apa di acvariu si pui la loc apa din recipientul lasat seara. Dupa asta umpli recipientul la aerisit. Seara repeti aceaisi operatie. Intr-o saptamana se cheama ca ai adaugat 4x7=28litri ceea ce inseamna ca grosso-modo ai schimbat ~25% din volumul bazinului (apa pe care o scoti este un amestec de apa veche cu apa noua de la ultima schimbare deci nu se ia 100% din volumul pus ca fiind total schimbat schimbat). Asta ar fi minimum de schimbare de apa pe care trebuie sa-l faci, si asta ca o regula generala si nu are legatura cu tratamentul. Daca faci tratament medicamentos in bazin atentie ca va urma o deciclare (in marea majoritate a tratamentelor, inclusiv eritromicina) si pe perioada tratamentului nu se fac schimburi de apa. Eu as recomanda in cazul tratamentelor in bazinul comunitar, un schimb masiv de apa statuta, uramarea tratamentului in una sau mai multe reprize si schimb masiv de apa (in functie de tratament UV sau carbune activ in filtru peentru eliminarea "chimicaleleor"), revenirea la schimburi regulate de apa. Decat un schimb de 25% pe saptamana mult mai usor si mai sanatos sunt schimburile de apa zilnice - umpli halba, golesti halba
ai noroc ca "burta" este si in dreptul piciaorelor. Nu ai de ce sa-ti faci griji. Eu totusi nu inteleg rolul polistirenului de sub placa de PAL de sub standul metalic smilie Fara acel polistiren puneai niste pene de lemn in dreptul picioarelor si gata. Asa din cate stie injinerul din mine, polistirenul este deformabil, dar orice deformare este permanenta, de aici o problema in timp... Am mai vazut si pe la altii, dar revin, nu inteleg de unde aceasta "moda" - tehnic nu are justificare... cel putin asta este parerea mea
O poza face cat 1000 de cuvinte Deci asteptam ... smilie
Fierul 0.2-0.3 este OK daca si celelalte elemente sunt in parametri
Lumina data de proiectoare este prea concentrata. Proiectoarele sunt bune daca sunt ridicate mai sus... Din aceasta cauza acvariul nu pare luminat bine.
una sau doua pompe in interior pot face curenti care sa mai scoata mizeria. Trebuie sa rearanjei si pietrele.
nu stiu ce vezi tu, dar noi asta vedem
In sfarsit cineva care trece la adancimea buna a unui acvariu Felicitari! Neaparat lumina, ca fara nu are viata. Dupa ce pui lumina o sa vezi ca rearanjezi si bolovanii
Pune ventuzele la tubul de absorbtie a filtrului ca prea sta intr-o rana

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: