[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: RaulT
Forum Index » Profile for RaulT » Messages posted by RaulT
Cum imi recomandati, sa iau un acvariu gata echipat de firma sau mai bine unul manufacturat pe care adaug echipamentele?
La capac nu-mi este clar ce solutii sunt si cat de estetic poate fi facut.
Pana la 200 bari nu vad absolut nicio problema.
Nici variatia de presiune nu ar trebui sa fie asa mare.
Ar trebui sa fie stantata presiunea maxima pe butelie.

Eu la scuba incarc butelia la 200 bari si teoretic rezista la cel putin 250-300.

Nu cred ca ai probleme la 120.

Intradevar nu e bine sa lasi mult timp valva deschisa intrucat de la presiune se formeaza condens si ingheata. Plus umezeala care se duce in interior si poate rugini butelia.
Am testat-o: tine 2 persoane adulte
Comoda este din pal. Sincer mie nu prea-mi place. Important este ca o am si pot pune pe ea acvariul.

Ca si dimensiuni ma gandesc la 80-100 lungimea cu o adancime undeva la 35-40cm (comoda are aprox 50cm adancimea). Eu as zice ca ideal ar fi 80-35-60.
Ma gandesc sa cumpar un acvariu pre-echipat, eventual SH.

Nu am mai avut acvariu pana acum si vreau sa il incep cu foarte multa grija.

O sa vreau sa am ceva plantat simplu si cat mai natural.
Nu-l vreau incarcat cu multi pesti. Probabil voi incepe cu 1-2 specii si in timp mai adaug.

Acum ma concentrez pe dimensiunea si tipul de acvariu. Ca si pozitie am sa-l pun in sufragerie pe o comoda care are pe ea, in spate, o oglinda.
Desi initial mi se parea avantajos sa fie in spatele acvariului o oglinda, acum nu ma mai incanta asa mult ideea din mai multe motive:
- o sa para prea incarcat acvariul
- o sa se vada ca lucrurile sunt dublate si va da un efect artificial
- o sa se reflecte si elemente din camera prin acea oglinda
- posibil sa-i zapaceasca pe pesti

Ca si dimensiune, clar vreau ceva mai mare. Ma gandesc sa fie de minim 100l. Cred ca ma pot duce pana la 200l. Sper sa reziste comoda la greutate.
Spatiu am intrucat acea comoda are mai mult de 150 cm insa m-as limita la pana in 80-90 cm.

O prima dilema, pe langa cea cu oglinda, eu in casa am constant iarna 23 grade iar vara ajung la 27-28 grade cum este vreama acum si probabil in zile lungi caniculare sa ating si 30. Deci voi merge pe specii mai degraba tropicale care sa se simta bine la cald.

Orice sfat este bine venit.

Multumesc si bine v-am gasit!

Asa este, cel mai bine deschid topic dedicat la incepatori ca sa am cursivitate.

Multumesc Liv!

Am actualizat profilul.
Am citit majoritatea articolelelor. De ieri tot citesc la ele
Nu scriu cu diacritice, deci ma incadrez ca si profil.

Despre mine, ce sa spun!? Am 2 fete care m-au impins de la spate ca vor acvariu, asa ca mi-am luat tema in serios. Sunt pasionat de scuba si mi-ar fi placut sa incerc un acvariu marin insa stiu ca este foarte complicat si scump, asa ca ma voi limita la unul de apa dulce, cu un peisaj cat mai natural si placut.

Dealtfel, aici si vreau sa-mi dau seama daca este ok sa nu am un decor pe spatele acvariului. O sa-l amplasez pe o comoda care are o oglinda in spate si ma gandeam sa-l las asa cu oglinda aceea.
Voi ce parere aveti?
Mi-e teama ca va fi stresant pentru pesti sa se vada in oglinda ....
Salut

Nu am avut niciodata acvariu si m-am hotarat sa fac unul. Am inceput sa citesc toate articolele pentru incepatori. Foarte multe informatii noi insa trebuie sa recunosc ca multe dintre ele sunt de bun simt.

Am deja cateva intrebari si am sa deschid un topic in acest sens.

Mult succes tuturor!
Raul

Forum Index » Profile for RaulT » Messages posted by RaulT
Go to: