[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
intro  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
RaulT
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut

Nu am avut niciodata acvariu si m-am hotarat sa fac unul. Am inceput sa citesc toate articolele pentru incepatori. Foarte multe informatii noi insa trebuie sa recunosc ca multe dintre ele sunt de bun simt.

Am deja cateva intrebari si am sa deschid un topic in acest sens.

Mult succes tuturor!
Raul
Liv
Ultrahigh member

IP:

Bine ne-am gasit.

Pune intrebari aici:

http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/1.page

E dedicat incepatorilor si are o singura regula - nu ne suparam pe incepatori indiferent de ce intreaba.

Arunca un ochi rapid la articole - o sa revii la ele dupa ce citesti o idee mai mult.

Ghidul acvaristului incepator, ciclul azotului, populare, compatibilitate, suprastocare.

Arunca un ochi la profil si treci orasul/sat/comuna/judet - e unul din putinele lucruri obligatorii aici. Nu de altceva, dar sa nu te trimitem la Hornbach Militari si tu sa fii in Constanta.

Daca ai chef si te simti la largul tau poti sa ne dai citeva detalii despre tine la: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/34.page

Ce crezi tu ca ne-ar fi de folos ca sa te ghidam.
Pe aici sint valabile regulile de bun simt si nu folosi diacritice - nu sint suportate.

Bafta.

Incearca sa citesti un jurnal - o sa intelegi cum poate fi dezvoltat un acvariu.

Sa aveti animale sanatoase, plante frumoase si apa limpede.
RaulT
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc Liv!

Am actualizat profilul.
Am citit majoritatea articolelelor. De ieri tot citesc la ele
Nu scriu cu diacritice, deci ma incadrez ca si profil.

Despre mine, ce sa spun!? Am 2 fete care m-au impins de la spate ca vor acvariu, asa ca mi-am luat tema in serios. Sunt pasionat de scuba si mi-ar fi placut sa incerc un acvariu marin insa stiu ca este foarte complicat si scump, asa ca ma voi limita la unul de apa dulce, cu un peisaj cat mai natural si placut.

Dealtfel, aici si vreau sa-mi dau seama daca este ok sa nu am un decor pe spatele acvariului. O sa-l amplasez pe o comoda care are o oglinda in spate si ma gandeam sa-l las asa cu oglinda aceea.
Voi ce parere aveti?
Mi-e teama ca va fi stresant pentru pesti sa se vada in oglinda ....

This message was edited 1 time. Last update was at 17/07/2016 18:14:36

Liv
Ultrahigh member

IP:

Sa-ti traiasca fetele.

Sa nu cazi in capcana "mai vrem "inca un peste". Dupa citeva "inca un peste" ca e mic si frumos o sa ajungi repede sa te intrebi de ce mor pestii. Cind cumperi un peste nu te gindesti ca e mic si are loc acum fara probleme. Iei in calcul marimea lui la maturitate. Un scalar sau un caras ii gasesti la 1,5-2 cm. Par numai buni pentru un acvariu de 50-80 de litri. Doar ca in 1-2 ani de fac mari si fiecare din ei are nevoie de 40-60 de litri (pentru unul singur din ei). In plus scalarii si carasii sint incompatibili din cauza temperaturii. Carasii suporta temperaturi mici, scalarii nu. E doar un exemplu. Nu incerca sa amesteci prea multe specii de pesti.

Sa nu crezi ca toate sfaturile care le primesti de la unele magazine sint si bune. Ei vor sa vinda ceva. Mai bine intreaba si o sa primesti un raspuns de la cine are timp.

Pe spatele acvariului vor trece cabluri si furtune - minim un incalzitor si un furtun pentru filtru. Intr-o oglinda se vad - sau le aranjezi sa nu se vada pe laturi. Lumina si cum arata acvariul au importanta pentru noi, mult mai putin pentru pesti. Poate un Beta Splendens ar putea fi deranjat de oglinda din spate, dar nu sint sigur. Oricum nu as pune un Beta cu alti pesti.

Pare curios, dar un acvariu mai mare - de 60-180 de litri - e mai usor de intretinut de un incepator.

Daca nu ai mai avut acvariu pina acum as face un post la incepatori - vreau acvariu - Ce sa cumpar? Ce sa fac?

Liv
Ultrahigh member

IP:

Am uitat ceva - nu dau sfaturi la marine. Sint depasit complet.

RaulT
Junior member
[Avatar]

IP:

Asa este, cel mai bine deschid topic dedicat la incepatori ca sa am cursivitate.

Forum Index » Despre noi
Go to: