[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mdusmanescu
Forum Index » Profile for mdusmanescu » Messages posted by mdusmanescu
Am donat monstruletii, si au ramas 4 tetrazone, 2 verzi si 2 aurii, dupa ce se mai stabilizeaza acvariul as vrea sa le mai iau vreo 2-4. Schimb apa cam 10-15 l in fiecare zi (de 2 zile de cand i am), mi se pare ca apa in epe sa fie mult mai ok. Am inlocuit buretele la filtru si scos planta ca mi se parea ca face mai multa mizerie. Urmeaza sa mai scot din pietris si sa inlocuiesc cate putin din el cu ceva mai fin. Astept sa se scufunde si "copacul". L-am tinut in apa separat de la ciuveta amesteca cu niste apa din acvariu, pana sa-l bag (vreo noapte ssi juma din zi). Si cam atat. Fiind in domeniu de 3 zile, am citit ce am gasit, sper ca e pe drumu cel bun, daca vede cineva ceva nelalocul lui va rog sa-mi spuneti. Multumesc
Un mic update. Un domn binevoitor a adoptat monstruletii si azi i va muta la dumnealui in bazin, i sunt recunoscatoare. Acum voi reveni cu poza si update cand ajungem pe linia de plutire. O noapte faina!
Aaa nu nu, la obor ajung doar sa-i dau, dar cred ca reusesc maine sa indur pe careva. Chiar daca arata tragic si au dus-o rau, au supravietuit pana acum si cred ca sunt destul de caliti, si chiar daca au dus-o rau asta nu inseamna ca pe ei nu trebuie sa-i ia cineva, ci lasati acolo sa moara. I-am luat, habar nu aveam, nu regret ca poate eu pot sa fac mai mult. Sunt recunoscatoare ptr sfaturile primite si articolele gasite, neavand legatura pana acum cu acest domeniu nu stiam ca exista oameni asa dedicati.
Daca nici azi nu doreste nimeni sa adopte monstrii, voi face un efort si ajung la obor. Si maine merg si dupa consumabilele la filtru. Multumesc
Pozele pana acum, revin cu restul, prin prima este tulbure apa si cu mancare, ultimele poze s-a mai curatit apa.
Salut, Mihaela, Bucuresti.
So:
Un acvariu de 60l, preluat in criza, ca pare la ochii unui om simplu si nestiutor o ciorba.
Populatie 1 Pangasius, 2 Sanitari, 1 Xipho, 1 Scalar, 4 Barbus
Cel putin asta/asa am reusit eu sa identific dupa o zi de cautari, sper sa nu ma insel.
Filtru intern Resun 900l, dupa cercetari cu burete si pietrele acelea filtrante.
Neon, nu stiu cum sa ma pronunt asupra lui
Incalzitor, care nu l-am pus in functiune momentan, este cald si nici nu arata grozav.
Mincioc
Pietris, care erau niste pietre vopsite, le-am aruncat primele.
O planta care cred ca nu face bine ca tot zboara din ea prin tot acvariul. Si cu pietre nu cred ca avea viata multa. Dupa ce am citit aici trebuie un substrat si poate schimbata, o alta decoratiune nu exista, insa am luat un lemn care pare ok, mangrova, care pluteste vad in acvariu asa ca il tin in altceva in apa, gandindu-ma ca este prea uscat si de aia pluteste.
Acvariul pare zgariat, nu stiu daca mai pot face ceva in privinta asta dar sunt dispusa sa incerc.
In prima zi am schimbat din apa, hranit sters acvariul.
Alte probleme , apa tulbure, am luat o solutie ptr ea si am pus, dar eu zic ca poate sa incerc si alt filtru.

Si cea mai urgenta problema, pestii mari cred ca trebuie eliberati, cel putin pangasiusul mi se rupe inima dupa o zi cand il vad cum se ameteste si da cu capu de acvariu. Imi doresc sa renunt urgent la el si la sanitari pentru ca sunt prea mari, sau cel putin asa mi se pare mie. Voi reveni si cu completari la poze in ziua urmatoare.

Apreciez orice sfat, pana acum o zi habar nu aveam de nimic, nici acum nu am, insa am mai citit pe aici!
Multam ptr rabdare si calm
Schimb un Pangasius, sau cel putin asa am inteles ca se numeste din postarile de pe forum, "rechinul" de acvariu. Il am de azi, am luat acvariul de la o cunostinta si mi se pare ca nu este loc prea mult pentru el, este acvariu de 60l. Cred ca are aproximativ 10-15 cm, il dau la schimb pe 2 pesti de acvariu, pasnici, sau chiar donez daca isi doreste cineva cu adevarat si are conditii decente pentru el. Scuze daca nu exista informatii complete, detin pestii de cateva zile, ofer raspuns la orice...Locatie Bucuresti, sector 6... Raspund la mesaje sau la nr 0723 239 136

Forum Index » Profile for mdusmanescu » Messages posted by mdusmanescu
Go to: