| Author |
Message |
mdusmanescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2016 00:31:17
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
mdusmanescu
Junior member
IP:
|
Salut, Mihaela, Bucuresti.
So:
Un acvariu de 60l, preluat in criza, ca pare la ochii unui om simplu si nestiutor o ciorba.
Populatie 1 Pangasius, 2 Sanitari, 1 Xipho, 1 Scalar, 4 Barbus
Cel putin asta/asa am reusit eu sa identific dupa o zi de cautari, sper sa nu ma insel.
Filtru intern Resun 900l, dupa cercetari cu burete si pietrele acelea filtrante.
Neon, nu stiu cum sa ma pronunt asupra lui
Incalzitor, care nu l-am pus in functiune momentan, este cald si nici nu arata grozav.
Mincioc
Pietris, care erau niste pietre vopsite, le-am aruncat primele.
O planta care cred ca nu face bine ca tot zboara din ea prin tot acvariul. Si cu pietre nu cred ca avea viata multa. Dupa ce am citit aici trebuie un substrat si poate schimbata, o alta decoratiune nu exista, insa am luat un lemn care pare ok, mangrova, care pluteste vad in acvariu asa ca il tin in altceva in apa, gandindu-ma ca este prea uscat si de aia pluteste.
Acvariul pare zgariat, nu stiu daca mai pot face ceva in privinta asta dar sunt dispusa sa incerc.
In prima zi am schimbat din apa, hranit sters acvariul.
Alte probleme , apa tulbure, am luat o solutie ptr ea si am pus, dar eu zic ca poate sa incerc si alt filtru.
Si cea mai urgenta problema, pestii mari cred ca trebuie eliberati, cel putin pangasiusul mi se rupe inima dupa o zi cand il vad cum se ameteste si da cu capu de acvariu. Imi doresc sa renunt urgent la el si la sanitari pentru ca sunt prea mari, sau cel putin asa mi se pare mie. Voi reveni si cu completari la poze in ziua urmatoare.
Apreciez orice sfat, pana acum o zi habar nu aveam de nimic, nici acum nu am, insa am mai citit pe aici!
Multam ptr rabdare si calm
|
|
|
 |
mdusmanescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2016 00:34:05
|
mdusmanescu
Junior member
IP:
|
Pozele pana acum, revin cu restul, prin prima este tulbure apa si cu mancare, ultimele poze s-a mai curatit apa.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/06/2016 00:35:20
|
|
|
 |
Faye
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2016 01:21:43
|
Faye
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/890ff058169b5a1d1a7f07d467f1f57b.jpg)
IP:
|
Ok, ce ai mostenit tu acolo e tragic.
Nici nu stiu de unde sa incep.
1. Ai pesti care nu au ce cauta in 60l. Pangasiusul, sanitarii(hoplosternum thoracatum si plecostomus) ajung iar unii depasesc leje 20cm. Trebuie sa scapi urgent de ei. Ii poti pune la donatii, sau ii poti duce la Obor daca ti-e la indemana, sa-i oferi comerciantilor de pe acolo. Nici scalarul nu e peste pentru bazine mici, as renunta si la el.
2. Apa este tulbure si mai mult ca sigur si toxica, din cauza ca filtrarea nu face fata monstrilor. Filtrul ala e ok, daca te limitezi la cativa pestisori mici. Nu stiu cat de ok mai este materialul filtrant. Daca a fost oprit pe timpul transportului mai mult de cateva ore, cu siguranta s-a deciclat.(sau daca l-ai spalat la chiuveta) As inlocui buretele si pietrele alea cu altele noi si as lua-o de la cap cu ciclarea, dar musai sa scapi de cei 4 pesti intai.
3. Pietrisul e mult prea mare, colecteaza mizerie care iti influenteaza negativ parametrii apei.
4. Incalzitor nu-ti trebuie pe timpul verii.
5. Lemnul e ok, se va scufunda dupa ce se inmoaie. E posibil sa-ti coloreze apa la inceput, nu te speria, nu dauneaza. Mai mult ca sigur se va acoperi cu un film bacterian ca un mucus, nici aia nu e o problema, va trece de la sine dupa ce se stabilizeaza bazinul.
6. Planta... meh, poti s-o arunci daca se descompune.
Ca sa tii pestii in viata, solutie de criza, va trebui sa schimbi zilnic 20-30l de apa.
Hraneste-i cu zgarcenie, o data pe zi, cat consuma in 2 minute.
Nu spala materialele din filtru cu apa de la retea ci le clatesti cu apa scoasa din acvariu.
Trebuie sa citesti si sa intelegi ciclul azotului. http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Poti sa mai arunci un ochi pe aici, sunt articole care te vor ajuta in viitor. http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page
Intreaba inainte sa cumperi ceva ca sa nu arunci bani pe fereastra, sau inainte sa schimbi ceva. Nu te lua dupa ce iti vor zice vanzatorii din petshopuri, sunt doar vanzatori, habar n-au cu ce se mananca acvaristica. Nu baga solutii minune care promit ca transforma apa jegoasa in apa de izvor.
Deocamdata atat imi vine in minte, dar sunt convinsa ca ar mai fi fost multe de spus. Mai intrebi.
|
Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus |
|
|
 |
mdusmanescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2016 01:41:48
|
mdusmanescu
Junior member
IP:
|
Daca nici azi nu doreste nimeni sa adopte monstrii, voi face un efort si ajung la obor. Si maine merg si dupa consumabilele la filtru. Multumesc
|
|
|
 |
paradoxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2016 01:45:00
|
paradoxx
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a869dd919b898affa2c1cb86e968ccd4.jpg)
IP:
|
Cum iti spuneam si anterior in privat,e tragic dar daca vrei se poate imbunatatii. Ce trebuie sa sti e ca daca apa e clara la vedere,nu inseamna ca e si sanatoasa....asta ca fapt divers important,caci aici se pacalesc multi incepatori. Ape limpezi si mult noroc. Tu si pestii tai veti avea mare nevoie
|
Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488 |
|
|
 |
Faye
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2016 02:02:53
|
Faye
Senior member
IP:
|
@paradoxx, eu nu inteleg de ce dai sfaturi in privat. Daca sunt valoroase, e bine sa fie citite si luate de invat si de altii care se vor afla in aceeasi situatie. Daca sunt eronate, macar te poate corecta cineva. De aia suntem pe forum, sa impartasim.
@Mihaela, nu cred sa gasesti la Obor un material filtrant calitativ, dar poti sa incerci. In afara de burete iti trebuie unul din urmatoarele, oricare e bun: Sera Siporax mini, Eheim substrat pro, Ada bio rio, Seachem matrix.
This message was edited 1 time. Last update was at 21/06/2016 02:03:25
|
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus |
|
|
 |
mdusmanescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2016 02:12:32
|
mdusmanescu
Junior member
IP:
|
Aaa nu nu, la obor ajung doar sa-i dau, dar cred ca reusesc maine sa indur pe careva. Chiar daca arata tragic si au dus-o rau, au supravietuit pana acum si cred ca sunt destul de caliti, si chiar daca au dus-o rau asta nu inseamna ca pe ei nu trebuie sa-i ia cineva, ci lasati acolo sa moara. I-am luat, habar nu aveam, nu regret ca poate eu pot sa fac mai mult. Sunt recunoscatoare ptr sfaturile primite si articolele gasite, neavand legatura pana acum cu acest domeniu nu stiam ca exista oameni asa dedicati.
|
|
|
 |
Faye
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2016 02:17:18
|
Faye
Senior member
IP:
|
Succes! Sunt sigura ca va iesi ceva dragut din acvariul ala. Daca te hotarasti sa pastrezi tetrazonele, pe viitor dupa ce se cicleaza bazinul e bine sa le mai iei cativa fratiori. Dar mai e pana acolo.
|
|
|
 |
mdusmanescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2016 02:23:16
|
mdusmanescu
Junior member
IP:
|
Un mic update. Un domn binevoitor a adoptat monstruletii si azi i va muta la dumnealui in bazin, i sunt recunoscatoare. Acum voi reveni cu poza si update cand ajungem pe linia de plutire. O noapte faina!
|
|
|
 |
paradoxx
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/06/2016 03:56:20
|
paradoxx
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a869dd919b898affa2c1cb86e968ccd4.jpg)
IP:
|
@faye : deoarece primul articol postat de ea era la categoria schimburi,nu m.a lasat sa dau reply,asa ca din mila a ceea ce am vazut in poze am indemnat.o sa isi faca topic separat in care daca vrea,se poate imbunatatii viata pestilor. Tocmai pt ca sunt constient de ceea ce imi spui, am indemnat.o strict la un topic personal in care sa discutam.
Ma bucur ca ai reusit sa le gasesti stapan,sper sa aibe viata lunga
|
Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488 |
|
|
 |
mdusmanescu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/06/2016 09:36:00
|
mdusmanescu
Junior member
IP:
|
A doua zi de viata:
Am donat monstruletii, si au ramas 4 tetrazone, 2 verzi si 2 aurii, dupa ce se mai stabilizeaza acvariul as vrea sa le mai iau vreo 2-4. Schimb apa cam 10-15 l in fiecare zi (de 2 zile de cand i am), mi se pare ca apa in epe sa fie mult mai ok. Am inlocuit buretele la filtru si scos planta ca mi se parea ca face mai multa mizerie. Urmeaza sa mai scot din pietris si sa inlocuiesc cate putin din el cu ceva mai fin. Astept sa se scufunde si "copacul". L-am tinut in apa separat de la ciuveta amesteca cu niste apa din acvariu, pana sa-l bag (vreo noapte ssi juma din zi). Si cam atat. Fiind in domeniu de 3 zile, am citit ce am gasit, sper ca e pe drumu cel bun, daca vede cineva ceva nelalocul lui va rog sa-mi spuneti. Multumesc
|
|
|
 |
|
|
|
|