| Message |
|
|
Zac wrote:Un Royal Pleco Poate sa se imperecheze cu un leopard pleco ? sau 2 specii diferite ?
M-ai spart!  Mai ai multe intrebari din astea?  Dar intreb si eu din curiozitate - tu, in acvariul aceala piscina, ai numai sanitari-balena?  Nu mi-o lua in nume de rau, vezi ca tot incerc sa te ajut cit pot, dar ma mai roade si pe mine curiozitatea... 
|
 |
|
|
Alber are perfecta dreptate. Suntem aici ca sa ajutam, nu ca sa certam.  Nu ca si unii dintre noi nu am fi fost mai mult sau mai putin certati...  , dar asta-i alta mincare de peste.  (Nici eu n-am fost iertata pe la inceputuri, stai linistita  , dar pe buna dreptate).
Uite, daca vrei o solutie pentru conditionarea apei - scuze ca mi-a scapat asta -este Aquatan de la Sera. Aceasta se va introduce in cantitatea mentionata pe prospect - nr picaturi/volum apa in apa pe care ai lasat-o la invechit. Este buna pentru ca ajuta si sanatatii pestilor si mai scoate si cloramina din apa - daca mai ramin eventuale urme. 
|
 |
|
|
Zac wrote: Buna !!!
Am cautat pe Net si nu am gasit cati se tin adica cate exemplare are o familie ( Cati masculi cate femele ? ). Am vazut in Reef acum 3 luni aveau un acvariu plin de ei erau mici de 5 cm. A si inca o intrebare cum se deosebeste fata de baiat ?
Se tin in grupuri - min 5 exemplare. Nu se asociaza cu pestii de talie mica. Femela este mai mare decit masculul. Dar acesta nu e un criteriu strict de deosebire.
Cum oi fi cautat tu pe net, habar n-am...  Spune mai bine ca n-ai rabdare sau orice altceva. Dar n-o mai baga p-asta ca nu ai gasit, ca nu tine.
La cealalta intrebare, nu ma bag. :XD:
|
 |
|
|
fishyman wrote:De mult caut o planta din care sa fac un covor, un pajiste in forground. Am cautat dar nu am gasit prin brasov HC, Java moss, Marsilea, Riccia sau Micranthemum. Si nici pe forum nu am avut noroc.
Am gasit pana la urma Parvula insa are o crestere atat de lenta la mine, incat o sa am covor exact dupa pensie.
Am zarit azi la Hornbach planta Dwarf Sagittaria (Sagittaria subulata), care dupa spusele vanzatoarei, ar merge ca covor. Pentru mine pare suspect: e inalt 5-10 cm, se inmulteste greu - de la radacina ca si echinodorusul;
deci intrebare intrebatoare: merge Sagittaria subulata ca si covor?
Nu e chiar genul de "planta covor". Dupa spusele celor de la tropica.com, ar merge ca planta de foreground - deci pt planul din fata al acvariului.  Si se mai mentioneaza ca in anumite conditii, pe masura ce imbatrineste, poate atinge si inaltimea de 50cm. Iar atunci cind este mutata in planul din spate al acvariului, se poate micsora din nou.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit!!!!
|
 |
|
|
Caramela, nu ne intelege gresit, ca nimeni nu a "sarit in capul tau". Sau daca baietii au facut-o, nu a fost cu rea intentie. :-) Cu totii vrem sa te ajutam.  Doar ca tu nu ai urmat niste pasi pe care orice acvarist - profesionist sau in devenire- trebuie sa ii urmeze.
Uite, de exemplu, ca sa intelegi de ce ti-au murit atitia pesti, sa stii ca scalarii nu se tin nici cu xipho, nici cu black moly, ci doar cu ancistrusi sau corrydoras (specii de sanitari) si lor le trebuie un acvariu de min 200l ca sa se dezvolte normal - asta ca un exemplu.
Uite un articol care ar trebui sa te lamureasca citi pesti trebuie tinuti intr-un anumit volum de apa - Volumul acvariului si numarul pestilor. :-)
Si un altul - Ciclul azotului, pe care se pare ca tu nu l-ai parcurs - http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Citeste-le cu atentie si nu mai lua in nume de rau criticile constructive care ti se aduc. Cu totii invatam.  Pune intrebari si ti se va raspunde, acolo unde ai nedumeriri. 
|
 |
|
|
Rugaminte mare - trece locatia in " My Profile" si nu mai "tipa" asa - nu mai scrie cu majuscule - ca ne dor ochii.  Treci pe la rubrica Despre noi si prezinta-te si apoi raspunsurile vor veni si ele, stai linistit. 
|
 |
|
|

Roxana Vesca wrote:Thanks! Le-am dat Tetra Min Junior, cam 1 lingurita de 2 ori pe zi. Plantele de plastic au venit odata cu acvariul...sa inteleg ca nu au ce cauta in acvariu si trebuie sa iau unele naturale?!?! In ceea ce priveste speciile, din pacate nu sunt atat de bine informata, dar, cautand pe internet am gasit cam asa: am un caras, 2 neoni, 2 sanitari, un peste luptator ( bletta splendens)- este cel cu problema cozii, 2 Hyphessobrycon pulchripinnis / Tetra lamaie si inca trei pestisori micuti ( 2-3cm - nu prea au crescut de 3 luni) , galbeni si rosii, foarte jucausi si care au rezistat de la inceput dar nu am gasit nici o poza de a lor pe internet pentru a va spune exact.
Carasul si betta - out - un prim pas.
Neonii sunt pesti de cird - se tin in grupuri de min 6 exemplare. Daca sunt mai putini, nu se simt in siguranta.
Sanitari de care? Ca sunt "n" feluri?  Ia vezi daca ii gasesti pe planetcatfish.com  Si de ce sta in "barcuta"? Ai si asa ceva prin acvariu? Out si cu ea, ca e kitsch curat, la fel ca si plantele de plastic.
Hrana trebuie cit mai bogata si variata - a nu se intelege mai multe feluri la aceeasi masa.  Tetra min Junior e doar pt pui. Ia-le mai multe tipuri si le dai alternativ. Doar cit maninca in 2-3 min, nu mai mult.  1 lingurita mie mi se pare foarte mult.
Daca vezi un peste mort, il iei imediat, nu il lasi acolo pt ca strica,,,,, calitatea apei.
Daca ai scoici sau melci de la Marea Neagra sau de la alte mari, nici astea nu sunt bune -cresc duritatea apei.
Succesuri! (Eba  )
|
 |
|
|
gordi79 wrote:Am vazut in borcan vreo 3 codite, dar din pacate inerte  .Probabil data viitoare voi avea mai mult noroc.
Cu siguranta! 
|
 |
|
|
Bine ai venit! :-)
Mai intii de toate, trece locatia la "My Profile".
Cam citi pesti ai intr-un acvariu de 60l?  Ca parca ziceai ceva si de un caras si acesta cu sigurata nu are ce cauta acolo...sau daca il vei tine, va ramine doar el si atit.
Si pe linga ce ti-a recomandat Klauss 74  , ia de citeste cam toate posturile facute Stiky de la Coltul incepatorului.  Si cam tot ce poti de pe forum. Unde ai neclaritati, intreaba si ti se va raspunde. :-)
|
 |
|
|
alexandruv wrote:
As vrea sa pun in fata printre HC niste Pogostemon helferi. Ce ziceti, ar fi ok?
Sau poate niste Echinodorus tenellus.
alexandruv wrote: Ce altceva care sa arate frumos as putea pune in spate? Vreau ceva care sa se faca tufa  daca se poate.
Uite aici citeva idei - Java Fern, Vallisneria, Najas Grass, Ludwigia, Bacopa, Hygrophila difformis, Rotala, Echinodorus „Rubin”, Echinodorus Uruguayensis. :-) La Ludwigia am vazut ca te-ai gindit deja. 
|
 |
|
|
pc.ciprian wrote:crevetii se pot imbolnavii de finrot? pentru ca i`am observat cu coditele oarecum albicioase gen putrezite.
Pe rhodostomusi inca este prezent ciudat e ca microrazborele nu au absolut nimic.
Are cineva idee ce tratament as putea arunca in bazin? :-< ceva conditioneri mi`ar face viata mai usoara? niste marijuana daca pun in bazin sa devina pestii relaxati? o merge?
Un test de amoniac ai facut? Si ce creveti ai, ca nu mai stiu...  Macar sa stiu ce sa caut.  Iar daca gasesc ceva, te anunt. 
|
 |
|
|
Porcu wrote: ...vreau sa vad cum imbatriniti  .......
Ai vrea tu...numai ca cei care se intilneau odata au gasit secretul tineretii fara batrinete... 
|
 |
|
|
axl07 wrote:
Eu pe unde m-am uitat pe net la descrierea guramilor pitici se spunea ca sunt pesti pasnici atat la adresa celor de aceeasi specie cat si a celorlati pesti\pestisori. Poate masculul tau avea vreun stramos betta de era asa de rau
Mai este cineva care are sau a avut guramii pitici si poate sa imi spuna daca ai lor se manifesta agresiv?
Crede si nu cerceta!  Glumesc. Daca tu vrei, iti urez sa ai mai mult noroc decit am avut eu! 
|
 |
|
|
body81 wrote:Acum ma documentez sa vad cum se face un extern....din cate am citit pana acum nu e foarte complicat, mai citim mai vedem si daca nu ma descurc cumpar unul extern....dar banii inapoi de la amarat tot ii iau.
Daca vrei sa cumperi, vezi pe www.reef.ro -
http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/filtre_externe/Hydor_Prime_30_Canister_Filter
Si iarta-l pe amarit, ca de...cu totii gresim. 
|
 |
|
|
alber wrote:Tare aia cu CV-ul  .
Da' sa stii ca n-ar strica.  Poate impune mosu o noua regula.
Am glumit, nu sariti la mine!!! :XD:
|
 |
|
|
De ce nu ai luat un filtru extern de la Eheim de exemplu? E dept ca e mult mai scump, dar stateai linistit.
Iar faptul ca amaritul de vinzator mai e si medic veterinar...hai sa fim seriosi...citi medici veterinari crezi tu ca se pricep si la pestii de acvariu?  Si la cum sunt platiti, crezi ca isi mai fac treaba din pasiune? 
|
 |
|
|
V.Sorin wrote:Am bagat si pompa si filtrul care are aerare, astept sa vad rezultate, sper ca am facut bine :-)
Cu filtrul ai facut asa cum te-am sfatuit eu? 
|
 |
|
|
veron wrote:
ando_salajan wrote:o sa pastrez o perechea de guppy si o sa mai iau vreo 4 neoni.
dar sunt copatibili neonii cu guppy? e mai greu cu hranirea...ceva mananca guppy si alt tip de hrana manaca neonii.
Daca te uitai mai sus, vedeai ca am si scris ca "neonii nu se tin cu viviparii". 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|