Din ce stiu eu la africani e mai importanta latimea decat inaltimea. Dar nu ar strica sa mai urci cu cel putin 10 cm in inaltime. Daca il faci doar de 35 de cm , vei ramane cu 25-28 de cm net (substrat,capacul de sus,intarituri etc) ceea ce e cam putin.
Multumesc pentru interes. Intr-adevar il uitimele 6 luni nu i-am hranit decat cu un singur sortiment de mancare, de care nu sunt foarte sigur ca e eficient. JBL NovoMalawi, oricum saptamana viitoare o sa mai cumpar inca cel putin 2 sortimente si voi incerca sa combin putin dieta pestiilor mei. Sper ca va ajuta.
Multumesc. Sper ca se va imbunatatii putin situtati acum dupa ce am pus pompa de valuri si dupa ce voi mai aduga unul sau doua tipuri de hrana in dieta pestiilor.
Ieri am cumparat o pompa de valuri de 12k lph si saptamana viitoare voi comanda si alt tip de mancare. Ce imi recomandati? Pun un link cu un video cu pestii. Cei mai mari au aproximativ 1 an si 2-3 luni, urmatorii 8-9 luni, iar cei mai mici 6-7 luni.
10 litri/african nu cred ca e exagerat, mai ales ca in momentul de fata majoritatea sunt mici cum am zis si mai sus. Poate daca erau toti marisori era o problema.. De aproximativ 6-7 luni folosesc doar un sortiment de mancare JBL NovoMalawi la galeata de 5.5 litri. E sub forma de fulgi.
@Silviu Man ..Din ce am intrebat pe altii, mi-au zis ca la africani e destul de ok un peste la 8-12 litri. Plus ca ai mei majoritatea sunt mici 4-7 cm.
Cum ati putea explica lenta crestere a pestiilor? Asta in conditiile in care primesc mancare din abundenta, de ceva vreme am instalat si cel de-al doilea filtru, deci filtrarea e suficienta, iar schimburile de apa sunt facute la timp.
La scurta vreme dupa izolare , "micul estherae" s-a dus..
In acvariu am 3 lombardoi masculi, au aproximativ 8-10 cm, insa nu s-au colorat e normal? Si de cateva zile observ ca se cam bat destul de des..
Am un estherae pui destul de ranit, i-au mancat ceilalti coada. Cum pot sa îl salvez ? Pana în prezent toti pestii bolnavi pe care i-am izolat au murit în scurt timp .
Salut ?i la multi ani! Ma gândeam ca se face un echilibru mai bun dac? pun filtrele în colturi diferite . Oricum trebuie sa facem ni?te modific?ri la capac ?i poate doar atunci o sa pun cel de-al doilea filtru. Apa s-a cur??at surprinz?tor de bine ?inând cont ca sunt 60 de pe?ti deja ?i e doar un filtru activ .
Sunt aproape convins ca sunt lombardoi, i-am cumparat perechi de la cineva (3m+3f) si pe net i-am vazut ca arata exact ca si ai mei inainte sa se coloreze, doar ca ai mei sunt mari deja , cum am zis si mai sus, si inca nu s-au colorat.
Lucrurile stau bine in bazin, in ciuda faptului ca nu l-am cliclat deloc, nu au murit decat 2 pesti(poate noroc) . Ieri am mai bagat inca 30 de pui (10 zebre, 10 estherae si 10 nu stiu cum se numest) . Am atasat o poza. De la alti colegi am inteles ca e vorba de lombardoi kenyi. In acvariu am 3 masculi si 3 femele care sunt mari, de la 7 cm la 11 cm . Si inca nu s-au colorat galbeni cum am vazut prin alte bazine. Care sa fie explicatia?
Cineva imi zicea ca din cauza ca sunt prea putini se ascund mai tot timpul. Ma gandesc sa mai pun inca vreo 40-50, caeruleus si cyrtocara moori. In canistra am pus vreo 6 litri de ceramica de la material filtrant romanesc. Ma gandesc sa pun tot asa si la cealalta canistra. Cu lifalili trebuie sa-i tin, nu am ce face cu ei.